Crescendo final în “Constantin Jude”! Timişorenii Andra Olariu, Corciuc şi Posteucă iau titlurile, Alexandra Milon – unica dublă campioană a ţării

Palpitant şi plin de suspans final al Campionatului Naţional de badminton pentru seniori, cu 5 ultime acte care au însumat astăzi nu mai puţin de 4 ore fără două minute de intensitate la fileu şi un total de 493 de puncte, o excelentă propagandă pentru acest sport. Iar finishul a fost cireaşa de pe tort, un set decis adânc în tie-break, prin care jucătorii de la CSM Timişoara şi-au adjudecat şi al doilea titlu pe ţară…

Duminică de succes pentru badminton, dar şi pentru cel timişorean, atât în plan organizatoric cât şi al performanţei sportive, junioara Andra Olariu păstrându-şi titlul naţional la simplu fete între senioare ca unică finalistă ce a răsturnat calculele hârtiei şi s-a impus în faţa unui favorit numărul 1 al probei, iar Marius Corciuc şi Florin Posteucă, tot de la CSM Timişoara, punând punct competiţiei cu o răsturnare de situaţie în faţa unor oponenţi care mai disputaseră deja câte două finale în această dimineaţă.

Ca o concluzie în linii mari, favoriţii numărul 1, cu excepţia Adelinei Marin la simplu feminin, şi-au apărat cu succes poziţiile, iar Alexandra Milon, de la CS Ştiinţa Bacău, a devenit unica participantă la competiţia desfăşurată timp de 3 zile pe malurile Begăi care să-şi adjudece două medalii de aur, în probele de dublu la care a participat, feminin şi mixt, în contrast, colegii ei de club, Daniel Cojocaru, Robert Ciobotaru şi Adelina Marin, pierzând câte două finale fiecare.

Campionatul Naţional de Badminton seniori, Timişoara 2014: Andra Olariu (CSM Timişoara) şi-a păstrat titlul

 

În prima finală a zilei, de la ora 10, “în familie” pentru CS Ştiinţa, Daniel Cojocaru şi Alexandra Milon au dispus în 34 de minute de Robert Ciobotaru şi Adelina Marin (CS Știința Bacău, cu 21-15 şi 21-13.

Mult mai mult a durat finala de simplu fete, Adelina Marin, favorită numărul 1, de la Ştiinţa Bacău, resimţind pe final eforturile primei finale şi înclinându-se în faţa mai tinerei timişorence Andra Olariu, de-acum dublă campioană de seniori a ţării, care a întors soarta meciului, la capătul a 50 de minute: 21-23, 21-11, 21-18.

În consecinţă, finaliştii la simplu băieţi au avut ceva timp în plus să-şi regrupeze forţele, rezultând însă cea mai scurtă finală a zilei, tranşată de favoritul numărul 1 după 34 de minute: Robert Ciobotaru – Daniel Cojocaru 21-10, 21-14. Vechiul campion era tocmai timişoreanul Marius Corciuc, eliminat din cursă încă de vineri, de concitadinul său Mircea Vasiu.

Al doilea joc exclusiv feminin, finala de dublu, a constat tot în 3 seturi, şi în acest caz cu o răsturnare de scor, dar de astă dată în favoarea favoritelor: Magda Lozniceriu (CS Politehnica Iași) şi Alexandra Milon au trecut în 48 de minute, cu 18-21, 21-17, 21-17, de Miruna Niţu şi Cătălina Simionescu, de la CSU Galați.

Conform previziunilor, prefigurând proba de dublu masculin ca fiind cea mai palpitantă şi disputată, şi finala sa a fost pe măsură, adjudecată fiind totuşi de favoriţi, şi tot după răsturnarea scorului pe seturi, abia la capătul a 72 de minute şi 127 de mingi! Marius Corciuc şi veteranul Florin Posteucă s-au impus pe muchie de cuţit într-un al doilea Timişoara – Bacău 1-0, în faţa lui Robert Ciobotaru şi Daniel Cojocaru, veniţi după câte două finale jucate începând de la ora 10, de dublu şi de simplu: 19-21, 21-18, 25-23.

O atractivă competiţie cu de toate, uşor ştirbită de indisponibilitatea unei multiple campioane, timişoreanca Sonia Olariu, incomplet refăcută după ce revenea recent tare în circuit, şi care a declarat forfait la start, în actele finale lipsind şi cel mai bine clasat pe plan internaţional tânăr jucător român, Collins Valentine Filimon, stopat în semifinale la dublu, băieţi şi mixt.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = doi

 


Ultimele articole din categoria Badminton: