Cristina Sîrbu (CSM Timișoara), două locuri I și MVP în arena Dražen Petrović din 46 de concurenți la U11 la Zagreb Youth Open 2018, juniori de la CSM și CSU UV Timișoara pe 1, 2 și 3. Daniel Popescu cu România la Euro U19

Participare timișoreană a sportivilor pregătiți de Corina Dan și Ștefan Nyari pe mai multe fronturi la nivel internațional, în Croația și Țările Baltice, încununarea zilelor de concurs peste hotare survenind în cadrul festivității de premiere la Zagreb Youth Open 2018 sub forma desemnării Cristinei Sîrbu drept cea mai valoroasă jucătoare la categoria U11 a întrecerii, dintre 22 de fete și 24 de băieți din Anglia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Letonia, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovenia, Ungaria și din partea gazdelor. Badmintonista de la CSM Timișoara a câștigat două locuri I în arena Dražen Petrović, concitadini colegi de club și de la CSU UVT urcând la rândul lor pe podium. Mai anevoios în schimb pentru România, cu timișoreanul Daniel Popescu în componență, la Campionatul European pe echipe sub 19 ani, la Tallinn.

Cristina Sîrbu în finala de simplu fete

Cristina Sîrbu la premiere

Echipa CSM Timișoara

Briana Herciu și Iasmina Bugarschi

Cristina Sîrbu și Carna Mihajlovic

Paul Hărănguș și Alexandra Soare în finala de mixt

Paul Hărănguș și Alexandra Soare la premiere

Mihajlovic și Dehelean în timpul jocului

Ugljesa Mihajlovic și Vlad Dehelean (UVT)

Unul dintre cei mai mari recoltatori din capitala Banatului de medalii la nivel național și internațional, badmintonul, continuă să sfideze gravitația și să urce pe podiumuri de premiere prin a propune totodată alte nume noi odată cu generațiile ce vin din urmă, în ciuda inacceptabilelor dificultăți cu care se confruntă pe plan local în a-și asigura fără bătăi de cap și în mod normal baza de pregătire în care a investit sufletește, material și financiar peste decenii, într-atât de migălos precum în propria casă, incintă râvnită însă de alte părți prin propte de la spate și dinspre Municipalitate, semnalate fățiș și răspicat nu altfel decât prin vorbe gen ”trebuie să-i băgăm pe-ai noștri”, la care o reacție întrebătoare firească ar putea suna cam așa: ”Dar badmintoniștii localnici ai cui ar fi, dacă nu ai Timișoarei!?”

Badmintonul a făcut din nou cinste Timișoarei prin clasările pe podium ale juniorilor de la două cluburi locale la competiții internaționale peste hotare. În weekend-ul trecut, sportivi ai grupărilor Clubul Sportiv Municipal și CSU UVT Timisoara au participat cu succes în capitala Croației la Zagreb Youth Open 2018, întrecere rezervată juniorilor din categoriile de vârstă sub 11 ani, U13 şi U15, şi la Zagreb U17 Open 2018, parte a Circuitului European de Juniori U17, concursuri găzduite de sala Dražen Petrović.

CSM Timișoara a fost reprezentată în capitala Croației de Cristina Sîrbu, Alexandru Mocan, Alexandra Chiosa, Briana Herciu, Iasmina Bugarschi, Bogdan Mihai, Alexandra Soare și Paul Hărănguș, iar CSU UVT de Vlad Dehelean, șase dintre acești juniori urcând pe podiumul de premiere.

Astfel, în concursul celor sub 17 ani, timișorenii și-au asigurat locul 2 în proba de dublu mixt, a cărei finală au jucat-o Paul Hărănguş și Alexandra Soare, pe când la categoria imediat inferioară de vârstă, U15, Briana Herciu și Iasmina Bugarschi s-au clasat pe locul 3 la dublu fete.

Medalie pentru un reprezentant al Timișoarei și la U13, locul 2 și argint la dublu băieți pentru Vlad Dehelean, avându-l drept coechipier pe Ugljesa Mihajlovic, din Serbia, iar Cristina Sîrbu nu s-a dezmințit nici la Zagreb, cucerind locul 1 atât la simplu fete cât şi la dublu feminin în pereche cu o coechipieră din Serbia, două medalii de aur la grupa de vârstă sub 11 ani.

Într-o altă competiție internațională, demarată tot spre finele săptămânii trecute dar în spațiul baltic, exponent al Timișoarei este Daniel Popescu, component al lotului României, participant din 7 până în 16 septembrie la Tallin la Campionatul European U19, cel pe echipe urmând a se încheia astăzi iar cel individual fiind programat tot cu începere de astăzi și până duminică.

În alcătuire și cu Daniel Popescu, sportiv legitimat la CSM Timișoara, România U19 a pierdut în serie confruntările concursului pe echipe, după ce debuta printr-o victorie a perechii de dublu mixt Loredana Lungu – Daniel Popescu, care au întors de la 0-1 la seturi partida inaugurală a duelurilor cu Croația, 21-16, 21-16 și 2-1 la seturi. Gazdele s-au impus în cele din urmă cu 3-2 la meciuri, pentru ”tricolori” mai smulgând un punct perechea feminină Duțu – Grecea. Au urmat însă înfrângeri fără replică ale juniorilor mari români, toate cu 5-0 la meciuri, în fața Poloniei, Olandei și Scoției.

Campionatul European pe echipe sub 19 ani a ajuns astăzi la ora finalei, Danemarca – Franța, tocmai între favoritele 1 și 2 la titlu, tot de astăzi demarând în Kalev Sports Hall – Yonex din Tallin și concursul individual ”Euro U19”.

 

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sase = 14

 


Ultimele articole din categoria Badminton: