Cristina Sîrbu (CSM Timișoara), locul 1 în Slovenia la simplu fete U11 la 10th Forza Medvode Cup

Badmintoniști juniori din 14 țări europene, în special din zona central-estică, dar și din Belgia, Spania sau Suedia, s-au reunit la cea de-a 10-a ediție a turneului internațional Forza Medvode Cup, organizat în Slovenia la grupele de vârstă U11, U13 și U15, timișorenii punându-și la încercare peste hotare un grup de 7 sportivi dintre care Cristina Sîrbu a încheiat anul cu un nou loc întâi, la simplu fete în cadrul categoriei U11, așa cum izbutea la toate turneele interne și internaționale la care a participat în a doua parte a anului.

CSM Timișoara a obținut o medalie de aur și una de argint la categoria sub 11 ani în tradiționalul turneu internațional de badminton găzduit de Medvode (Slovenia) între 30 noiembrie și 2 decembrie 2018, Cristina Sîrbu câștigând finala de simplu fete a celei mai mici grupe de vârstă cu 2-0 la seturi în fața lui Hedi Dorozsmai din Ungaria: 22-20, 21-19.

Sîrbu mai triumfa și la Internaționale Croației în septembrie, când era desemnată și cea mai bună jucătoare a categoriei sub 11 ani, precum și la Campionatul Național, în octombrie, la Banat Open în Serbia luna trecută dar și la Internaționale Sloveniei, cu această ocazie.

Turneul de la Medvode a reunit sportivi la fileu din Croația, Slovacia, Serbia, Austria, Grecia, Ungaria, Suedia, Belgia, Spania, Bulgaria, Cehia, Polonia, România și din partea gazdei Slovenia, simultan derulându-se și în cadrul circuitului european de juniori U17 competiția ”FZ Forza U17 Medvode International 2018”, în care Paul Hărănguş a participat tot din partea grupării timișorene CSM, însă fără coechipiera sa Alexandra Soare, accidentată.

La juniorii mai mici, pe lângă locul I ocupat de Cristina Sîrbu în proba de simplu fete la U11, și Alexandru Mocan (CSMT) a obținut locul secund la simplu băieți U11, până în sferturile de finală pătrunzând Horia Oncioiu tot la simplu băieți U11, Cristina Sîrbu la o grupă mai mare de vârstă, simplu fete U13, iar Vlad Dehelean la simplu băieți U13, respectiv Horia Oncioiu în echipă cu Alexandru Mocan la dublu băieți U13.

Mocan pierdea finala de simplu băieți la sub 11 ani în fața cehului Andrej Suchy, cu 2-0 la seturi: 21-15, 21-19.

În plus, de consemnat că s-au oprit în optimile de finală la categoria U15 Iasmina Bugarschi și Diana Popescu după un meci foarte disputat de dublu fete împotriva unei perechi croate, la fel ca și la dublu mixt, Iasmina Bugarschi și Vlad Dehelean împotriva unui cuplu din Ungaria. De menționat și că în afara de Vlad Dehelean, legitimat la CSU UVT Timişoara, ceilalți participanți de pe Bega la concursul din țara alpină provin de la CSM Timișoara.

Fotografii…

Cristina Sîrbu (loc 1) și Alexandru Mocan (loc 2)

Echipa de U11, 13, 15 participantă din Timișoara la turneul organizat la Medvode: Iasmina Bugarschi, Diana Popescu, Cristina Sîrbu, Vlad Dehelean, Alexandru Mocan, Horia Oncioiu și Matei Oncioiu

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × doi =

 


Ultimele articole din categoria Badminton: