Curs Shuttle Time pentru profesori, în badminton, luna viitoare, la Timişoara

În urmă cu 3 ani, în toamna lui 2012, demara şi în România proiectul pe 4 ani Shuttle Time, iniţiat de Federaţia Mondială de Badminton şi pus pe roate la nivel naţional de Federaţia Română de specialitate, cu punct de plecare judeţul Timiş, scopul demersului fiind promovarea sportului la fileu prin introducerea sa în şcoli. Badmintonul a câştigat într-adevăr teren în acest răstimp, modalităţile de extindere fiind variate.

12115467_414322668764662_26855045439600065_n

 

Iar una dintre acestea constă în cursurile pentru profesori Shuttle Time, destinate în cazul acţiunii de luna viitoare studenţilor de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Timişoara şi profesorilor de educaţie fizică şi sport care doresc să îi îndrume pe elevi în primii paşi în badminton. Lector al cursului este Corina Dan, trainer acreditat de Federaţia Mondială de Badminton, iar participarea este gratuită.

Corina Dan este lector la cursurile de profesori Shuttle Time din vestul României, următoarele fiind anunţate pentru 7 şi 14 decembrie, între orele 13 şi 17, cu speranţa organizatorilor ca un număr cât mai însemnat de profesori de educaţie fizică şi sport dintre cei care vor să-i înveţe badminton pe elevi şi să participe nu numai la concursurile Shuttle Time, ci şi la Olimpiada Gimnaziilor la Badminton, lansată oficial luna trecută de COSR, să răspundă prezent la Badminton Teachers Course din sala de sport a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii de Vest Timişoara.

Înscrieri şi informaţii suplimentare: corinadan67@yahoo.de.

Forul federal semna la finele lui octombrie 2012 un protocol cu Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului pentru introducerea badmintonului în şcoli, iar ulterior, Şcoala cu Clasele I-VIII Nr. 24 Timişoara, din strada Brânduşei, era în noiembrie 2012 prima instituţie locală de învăţămînt preuniversitar care să semneze un parteneriat cu Federaţia Română de Badminton în cadrul proiectului pe 4 ani Shuttle Time, urmîndu-i pe-atunci Şcolile Generale numărul 2 respectiv 18, tot din Timişoara.

Fosta multiplă campioană naţională de badminton Animona Huţu, din Timişoara, este actualmente preşedintele F.R.B.

Federaţia Română de Badminton este partener al proiectului BWF Shuttle Time în ţara noastră pentru forurile Badminton Europe şi Badminton World Federation.

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Badminton: