Daniel Popescu (CSM Timișoara), turnee în mai multe țări, de calificare la Jocurile Olimpice de Tineret 2018 de la Buenos Aires

Cu două victorii, Daniel Popescu a intrat în optimile celei de-a opta ediții a turneului internațional juvenil Multi Alarm Hungarian Junior 2018, desfășurat în weekend la Pecs, badmintonistul de la CSM Timișoara fiind apoi eliminat de un oponent francez și încheind astfel a treia participare în 4 săptămâni pe ruta Polonia – Suedia – Ungaria, ca parte a traseului spre cea de-a treia ediție a Jocurilor Olimpice de Tineret. Federația Română de Badminton anunța că programul de calificare pentru J.O. Tineret 2018 continuă prin intermediul sprijinului oferit de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, care finanțează participarea la o serie de turnee internaționale în perioada ianuarie – 29 aprilie 2018: ”În urma analizei șanselor de calificare, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a aprobat continuarea procesului de calificare cu sportivii Daniel Popescu (CSM Timișoara), Ioana Grecea (Sportul Studențesc București) și Maria Duțu (CSȘ 6 București)”.

Desfășurate până acum, în 2010 și 2014, la Singapore și Nanjing, edițiile de vară ale Jocurilor Olimpice de Tineret, rezervate sportivilor cu vârste între 14 și 18 ani, vor fi găzduite în acest an de capitala Argentinei, Buenos Aires, țintă și a trei badmintoniști români, implicați la ora actuală într-o serie de turnee de calificare.

Primul a fost susținut în Polonia, la Przemysl, luna trecută, Daniel Popescu intrând în turul al treilea pe tabelul de 128 de jucători al întrecerii Victor Polish Junior 2018, la care delegația română a fost condusă de o altă reprezentantă a badmintonului timișorean, Corina Dan, de la CSM. În țara baltică, Ioana Grecea a pătruns în turul al doilea pe tabelul de 64 de participante al concursului feminin, iar făcând pereche cu Maria Duțu, în optimile probei de dublu a fetelor.

A urmat Swedish Junior 2018, la Uppsala, în ultimul weekend in ianuarie, când Daniel Popescu a intrat tot până în turul al doilea, pe un tabel de 64 de jucători la simplu masculin, în vreme ce Ioana Grecea a avansat până în turul 3 pe tabelul de 64 de badmintoniste iar în pereche cu Maria Duțu a jucat sferturile de finală la dublu fete, cu mențiunea că juniorii au fost însoțiți în acest caz de Daniela Maleș, fostă Timofte, de la Sportul Studențesc.

În weekend, drumul spre America de Sud a trecut pe la Pecs, cu ocazia turneului 8th Multi Alarm Hungarian Junior 2018, în care Daniel Popescu a ajuns până în optimile de finală pe un tabel de 128 de jucători, punct terminus în fața francezului Martin Ouazzen, triumfător în ambele seturi cu 21-12. În prealabil, timișoreanul favorit numărul 16 trecea de maghiarul Bende Dulcz la 10 respectiv 12, iar apoi în fața lui Joao Chang, sub flamură lusitană: 21-16, 24-22.

Tot în Ungaria, Ioana Grecea a intrat în optimi pe tabelul de 64 de jucătoare de simplu iar în echipă cu Maria Duțu a cucerit medalia de bronz la dublu feminin, în calitate de favorite numărul 1. Duțu și Grecea au dispus în câte două seturi de oponente din Estonia și Scoția, fiind depășite însă de favoritele numărul 3 maghiare Reka Madarasz și Vivien Sandorhazi, pe seturi la 18 și 10, învinse apoi la rândul lor în finală de sportive din Austria. Și la Pecs, juniorii ”tricolori” au fost însoțiți de Corina Dan, urmând ca săptămâna aceasta, în Spania, la Oviedo, trioul la fileu din București și Timișoara să se alinieze la turneul Ibedrola Spanish Junior 2018 sub îndrumarea Danielei Maleș.

Și alți juniori români, inclusiv din Timișoara, au mai participat în acest început de an la turnee peste hotare, sportivii de pe malurile Begăi clasându-se în 4 rânduri pe locul 3, Horia Oncioiu și Cristina Sîrbu în probele de simplu ale băieților respectiv fetelor sub 10 ani din cadrul întrecerii 9th Medvode Forza Cup 2018, iar Paul Hărănguș atât la simplu masculin, ca favorit numărul 2, cât și la dublu mixt în echipă cu Alexandra Soare, tot ca favoriți numărul 2, tot în Slovenia, dar la o categorie superioară de vârstă, a concursului Medvode FZ Forza U17 Cup 2018.

Iată și două calupuri de fotografii, primul, de la participările celor 3 juniori în turneele de calificare la J.O. de vară pentru tineret din 2018, cel de-al doilea, cu timișorenii ocupanți ai locurilor 3 în Slovenia, unde, la fetele sub 10 ani, Irina Gherasim a câștigat la mare luptă semifinala cu Cristina Sîrbu, cu 19-21, 21-16, 21-19, iar apoi și finala cu croata Irina Pranic, la 13 și 15.

(I)

* clic pentru imaginea completă

(II)

(1) Horia Oncioiu – loc 3

(2) Cristina Sîrbu pe locul 3 iar Irina Gherasim prima 

(3) Alexandra Soare & Paul Hărănguș – loc 3

(4) Paul Hărănguș – loc 3

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = noua

 


Ultimele articole din categoria Badminton: