Daniel Popescu și Maria Duțu strâng tot: tripli laureați la Campionatul Național U19, la simplu și în probele de dublu

Daniel Popescu și Maria Alexandra Duțu au fost singurii competitori aliniați în weekend la inaugurarea noului sezon intern de badminton prin Campionatul Național U13 și U19 care să se impună pe linie în toate cele 3 probe în care au concurat, din cadrul categoriei mai mari de vârstă, impunându-se atât la simplu cât și la dublu, masculin respectiv feminin, precum și împreună, la mixt.

Daniel Popescu

Daniel Popescu, în certă ascensiune, lansat fiind de badmintonul timișorean și actualmente activând la CSM, a jucat 10 meciuri de vineri până duminică la ediția din acest an a Campionatului Național U19, găzduită de sala de sport a Școlii Gimnaziale ”Benedek Elek” din Livezeni (Mureș), încheind prin a se impune în toate cele 3 finale ale probelor la care s-a înscris în concurs, maximum posibil.

Favorit numărul 1 al probei de simplu băieți, timișoreanul Popescu a răsturnat scorul finalei cu Vladimir Leadavschi, care și-a croit drum până în ultimul act fără a fi cap de serie, 19-21, 21-13, 21-19, în prealabil campionul dispunând în semifinale de favoritul numărul 4 Florentin Gîscă, la 14 și 12.

Tot în calitate de favorit numărul 1 și în proba de dublu masculin, în pereche cu Cosmin Hîncu, Daniel Popescu și-a apropiat altă medalie de aur grație unui 21-15, 21-10 în finala cu favoriții numărul 2 Ștefan Constandache și Mihnea Crăciun.

Iar pentru ca triumful să fie complet, Daniel Popescu a jubilat și în finala de dublu mixt, în echipă cu Maria Alexandra Duțu, propulsată de badmintonul bucureștean și adoptată prin dublă legitimare la seniori de CSU UV Timișoara, la rândul ei într-un an pe panta ascendentă, 21-8, 21-16 cu Mihnea Crăciun și Loredana Lungu.

Maria Alexandra Duțu nu s-a lăsat mai prejos la fileul fetelor, 21-15 și 21-8 ca favorită numărul 2 în finala cu favorita numărul 1 a probei, Maria Grecea, cele două făcând pereche pentru a-și adjudeca aurul la dublu feminin, 21-17 și 21-11 cu Irina Călin și Ana Cernețchi. Alexandra Soare, din badmintonul timișorean, s-a clasat a treia în proba de simplu fete a aceleiași categorii de vârstă, respectiv a patra în pereche cu Carina Bălașa la dublu.

 

 

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Badminton: