Duțu și Grecea au obținut cea mai bună clasare a României la internaționalele de juniori după ce s-au oprit în semifinală. Slovenia și Franța, singurele țări cu mai mult de o prezență în finale

Reprezentanții României s-au oprit în semifinale și sferturi la internaționalele de juniori ce se dispută în acest week-end la sala Constantin Jude. Maria Alexandra Duțu și Ioana Grecea au ajuns cel mai departe pentru gazde. În semifinala de la dublu feminin au pierdut cu primele favorite în trei seturi după ce în al doilea au avut și cinci mingi de meci. Tot în trei seturi a cedat și Filimon Collins-Valentine la simplu masculin în sferturi, iar Ioana Grecea s-a oprit în aceeași fază la simplu feminin. Slovenia dă cei mai mulți finaliști, urmată de Franța. Probele de dublu feminin și dublu masculin se vor disputa între perechi din aceeași țară.

Programul finalelor de duminică

Programul finalelor de duminică

Internaționalele de badminton ale României pentru juniori și-au consumat sâmbătă sferturile de finală și semifinalele. Ca și în prima zi de competiție, partidele de pe tabloul de dublu mixt s-au disputat în deschiderea programului, cu sferturile de la ora 10. Primii capi de serie, polonezii Pawel Smilowski și Magdalena Swierczynska au trecut în turul următor după victoria cu 21-5 și 21-7 cu croații Josip Meglic/Inga Sadaic. A fost cel mai scurt meci al zilei din această categorie, a durat 14 minute. Al doilea sfert de finală, cum apare pe tablou, a fost singurul de la dublu mixt care a avut nevoie de trei seturi și s-a încheiat după 38 de minute. Favoriții 4, Miha Ivancic și Petra Polanc (Slovenia) au învins perechea franceză Samy Corvee/Leonice Huet cu 21-18, 19-21, 21-10. Pe cealaltă parte de tablou, polonezii Adam Szolc/Wiktoria Dabczynska au eliminat perechea francezo-engleză formată din William Villeger și Alexandra Oprisan cu 21-15 și 21-14. De altfel, toate cuplurile cotate printre capii de serie au prins careul de ași. Și favoriții 2, slovenii Miha Ivanic și Nika Arih au câștigat în două seturi duelul cu maghiarii Balasz Szenjai și Anett Karsai, scor 21-16, 21-17.

În sesiunea de după-amiază s-a respectat ierarhia de la ordinea capilor de serie, cu primele două formații câștigând biletele pentru ultimul act. Pawel Smilowski și Magdalena Swierczynska au trecut de Miha Ivancic și Petra Polanc cu 21-14 și 21-15. Miha Ivanic și Nika Arih au evitat o finală poloneză după ce i-au eliminat pe Adam Szolc și Wiktoria Dabczynska cu 21-9 și 21-16. Ambele semifinale au durat în jur de 25 de minute.

Favoriții 1 și 5 au prins finala de simplu masculin

În competiția masculină de simplu România îl avea pe al doilea favorit, pe Filimon Collins-Valentine care se impusese în două seturi în ambele meciuri din drumul spre sferturi. Românul l-a înfruntat în această fază pe cehul Petr Beran, cap de serie numărul 5. Partida a durat 50 de minute și s-a întins pe trei seturi după ce Collins-Valentine s-a impus în primul cu 21-19, iar cehul și l-a adjudecat pe cel de-al doilea cu 21-10. Decisivul i-a revenit lui Beran care urma să-l întâlnească polonezul Michal Kikosicki (favorit 4) care a profitat de retragerea slovenului Rob Jercinov (favorit 8) în sferturi.

Pe partea de sus a tabloului, principalul favorit, Miha Ivanic (Slovenia), a avut nevoie de set decisiv pentru a trece de sârbul Luka Milic (favorit 6), scor 21-12, 14-21, 21-18 (în 33 de minute). Tot în trei seturi a fost și victoria cehului Ondrej Kral (favorit 3) cu singurul dintre sfert-finaliști care nu a fost cap de serie, francezul Christo Popov. Scorul disputei dintre cei doi: 19-21, 21-15, 21-18 în 51 de minute.

Dacă sferturile au fost echilibrate, cu trei dintre acestea având nevoie de set decisiv, semifinalele au fost mai scurte și s-au încheiat în 25, respectiv 31 de minute. Miha Ivanic a dispus de Ondrej Kral cu 21-18 și 21-9, iar Petr Beran a dispus în penultimul act cu 21-14 și 21-13 de Kikosicki.

Simplu feminin

Românca Ioana Grecea a reușit să se califice în sferturi atât la simplu, cât și la dublu feminin. Pe tabloul de simplu, Grecea a întâlnit a treia favorită și a fost învinsă cu un dublu 15-21 de maghiara Reka Madarasz. O altă maghiară, Vivien Sandorhazi, a reușit să elimine prima favorită, slovena Ema Cizelj, după două seturi încheiate cu același scor, 21-9. Leonice Huet (Franța) a trecut cu 21-17 și 21-15 de poloneza Wiktoria Dabczynska. Toate cele trei sferturi au durat mai puțin de jumătate de oră. Cel mai disputat duel din această fază a întrecerii feminine a fost cel dintre favorita 2 Petra Polanc (Slovenia) și Maria Delcheva (Bulgaria). Slovena a reușit să se impună cu 21-15, 17-21, 21-10 după 51 de minute.

Partidele din faza semifinală au fost diametral opuse. Disputa dintre favoritele 2 și 3 a fost una scurtă și a durat doar 27 de minute, cu maghiara Reka Madarasz câștigând cu 21-17 și 21-10. Duelul dintre sportivele care nu au fost incluse pe lista capilor de serie s-a întins 52 de minute. Vivien Sandorhazi și-a adjudecat setul unu cu 23-21, iar actul secund i-a revenit adversarei Leonice Huet cu același scor. În decisiv franțuzoaica a avut câștig de cauză cu 21-19 și a obținut locul în ultimul act.

Perechea română Duțu/Grecea a disputat cel mai lung meci pe tabloul de dublu feminin

Maria Alexandra Duțu și Ioana Grecea înainte de semifinală. Sursa foto: facebook.com/FRBadminton

Maria Alexandra Duțu și Ioana Grecea înainte de semifinală. Sursa foto: facebook.com/FRBadminton

Întrecerea de dublu feminin a fost cea în care gazdele au ajuns cel mai departe. Maria Alexandra Duțu și Ioana Grecea au jucat în total 82 de minute în cele două partide pe care le-au disputat sâmbătă. În sferturi româncele au trecut cu 21-18 și 21-19 de slovacele Mia Tarcalova și Katarina Vargova după o jumătate de oră. Duțu și Grecea au disputat cel mai lung meci din competiția de dublu feminin în semifinale unde au întâlnit primele favorite, perechea slovenă Nika Arih/Petra Polanc (au trecut în sferturi de cuplul maghiaro-croat Vivien Sandorhazi/Lucija Trgovac cu 21-14, 17-21 și 21-11 după un meci care a durat 37 de minute). Semifinala care a opus dublurile din Slovenia și România a durat 52 de minute. Maria Alexandra Duțu și Ioana Grecea și-au adjudecat primul set cu 21-19 și în setul secund a avut 5 mingi de meci. Primele favorite au reușit să revină și să își treacă în cont setul doi cu 25-23, iar pe al treilea cu 21-14.

Pe partea cealaltă de tablou sferturile au durat 33 și 36 de minute. Ema Cizelj și Nastja Stovanje (Slovenia) au învins perechea franceză Marion Le Turdu/Juliette Moinard după două seturi prelungite, scor 23-21 și 24-22. Cuplul maghiaro-croat format din Reka Madarasz și Inga Sadaic a eliminat a doua favorită, perechea poloneză Wiktoria Dabczynska/Aleksandra Goszczynska cu 24-22 și 21-18. Ema Cizelj și Nastja Stovanje au avut nevoie de jumătate din timpul celeilalte semifinale, 26 de minute, pentru a se alătura compatrioatelor lor în ultimul act după 21-19 și 21-14 cu Reka Madarasz și Inga Sadaic.

Finală franceză la dublul băieților

La fel ca și în întrecerea fetelor, proba de dublu a băieților va avea o finală între două formații din aceeași țară după ce francezii Maxime Briot/Fabien Delrue și Eloi Adam/Samy Corvee au obținut calificarea în ultimul act. Briot și Delrue au eliminat în semifinală prima favorită, perechea cehă Petr Beran/Ondrej Kral după 50 de minute, scor 23-21, 12-21, 21-17. În sferturi francezii i-au scos pe finlandezii Justus Kilpi și Anton Monnberg (21-17, 21-18), în timp ce Beran și Kral au trecut de slovacii Andrej Antoska/Jakub Horak (21-14, 21-12).

Adam și Corvee (favoriți 4) au avut nevoie de mai puțin de jumătate de oră să elimine în penultimul act favoriții numărul 2, polonezii Michal Kikosicki/Adam Szolc, scor 21-9, 21-15. În drumul spre careul de ași francezii au avut parte de un alt duel cu compatrioți și au trecut de Kenji Lovanc și Christo Popov cu 21-16 și 24-22. Polonezii Kikosicki și Szolc au avut un duel mai greu cu slovacii Peter Hrncar/Richard Smatlak de care au trecut cu 16-21, 21-12, 21-17.

Cel mai scurt meci de sâmbătă a durat 14 minute, un sfert de la dublu mixt. S-a consemnat o retragere, 13 partide au durat între 20 și 30 de minute, 8 s-au încheiat în intervalul 30-40 de minute, iar una puțin peste 40 de minute. Față de prima zi când un singur meci a durat peste 50 de minute, sâmbătă au fost 6 partide prelungite peste această durată.

Slovenia a obținut patru calificări în finale: cele două de dublu feminin, un finalist la simplu masculin și un cuplu la dublu mixt. Urmează Franța cu trei prezențe în ultimul act: cele două perechi de la dublu masculin și o finalistă la simplu feminin. Ungaria, Cehia și Polonia au câte o calificare în finală.

Duminică este ultima zi de întreceri, cea dedicată finalelor. De la ora 10 se dispută ultimul act al competiției de simplu feminin și de la dublu mixt. După aceea se continuă doar pe un teren cu finala dublului masculin, urmată de dublul fetelor, iar finala din competiția de simplu masculin va încheia ediția din acest an de la Romanian Junior International 2016.

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Badminton: