Finale de Cupa României jucate de badmintoniști de la două cluburi timișorene

Revin tot mai mult în atenție întrecerile la fileul de badminton, începutul lunii martie aducând concursul Cupei României Seniori Elite, desfășurat la Galați, unde majoritatea finalelor au avut în concurs sportivi legitimați la grupările timișorene CSM respectiv CSU Universitatea de Vest.

De fapt, CSM Timișoara, ”pepinieră” a badmintonului local, s-a aliniat deja la acest început de an și pe plan internațional, în Croația, participare juvenilă în privința căreia vom puncta o revenire, secția de profil a Clubului Sportiv Municipal fiind reprezentată în weekend în competiția organizată pe malul Dunării de către Daniel Popescu, în vârstă de 18 ani, și Paul Hărănguș, în vârstă de 16 ani.

Iar Popescu a și ajuns în finala probei de dublu masculin a Cupei României Seniori Elite, în pereche cu Mihnea Crăciun de la Sportul Studențesc București, învinși fiind în ultimul act de favoriții numărul 1 Robert Ciobotaru și Daniel Cojocaru, cu 21-4, 21-14.

Daniel Popescu a jucat și în semifinalele probei de dublu mixt, făcând echipă cu Loredana Lungu de la Sportul Studențesc București, medaliați cu bronz, iar la simplu masculin a urcat până în optimile de finală, valabil și pentru Paul Hărănguș, totodată sfert finalist la dublu băieți cu Victor Zarzu de la CS Știința Bacău.

Probele exclusiv feminine au înregistrat victorii ale unor sportive din capitală în contul secției de badminton de la CSU Universitatea de Vest Timișoara, Maria Duțu în proba de simplu fete, cu 2-1 la seturi în calitate de favorită numărul 4, 21-11, 16-21, 21-12 cu principala favorită Ioana Grecea, iar Florentina Constantinescu la dublu, în echipă cu Alexandra Milon ca favorite numărul 1, tot 2-1 la seturi, 21-11, 20-22, 21-17 cu favoritele numărul 2 Maria Duțu și Ioana Grecea.

Florentina Constantinescu a jucat și finala de dublu mixt, prima a reuniunii finale, pierdută la mustață în echipă cu Robert Ciobotaru, ca favoriți numărul 2, principalii favoriți Daniel Cojocaru și Alexandra Milon răsturnând scorul la seturi, 14-21, 21-16, 22-20. În fine, un ultim act tot din trei seturi și la simplu masculin, între principalii favoriți, cel numărul 2, Daniel Cojocaru, detașându-se clar în cel decisiv de cel numărul 1, Mihnea Crăciun: 21-19, 14-21, 21-7.

Cupa României Seniori Elite desfășurată la Galați a avut parte de câte 30 de partide în fazele de calificare de vineri și sâmbătă.

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ noua = 13

 


Ultimele articole din categoria Badminton: