FOTO. CSM Timișoara, medalii cu vârf și îndesat de toate culorile în București, la Campionatul Național U19 și U13

O salbă de medalii inclusiv de aur pentru badmintonul juvenil timișorean la dubla întrecere derulată în paralel în week-end a Campionatului Național sub 13 ani și a Campionatului Național U19, orchestrate de Federația Română de profil și gazda CSȘ6 București, și cu apariția surpriză a Gabrielei Szabo, care a onorat cu prezența la finale, a acordat distincțiile la una dintre premieri și a vorbit auditoriului din lumea la fileu.

Semnificativă desfășurare de forțe pe două categorii de vârstă la Campionatul Național de badminton, fiind puse la bătaie zece seturi de medalii, corespunzătoare probelor de simplu și dublu la fete și băieți, plus la dublu mixt, atât la U13 cât și la U19.

Andra Olariu a obținut locul 1 la simplu feminin în categoria U19, devenind campioană națională, statut cu care timișoreanca revenită la CSM Timișoara după sezonul de legitimare în badmintonul danez era obișnuită chiar între seniori de ceva ani. Andra a completat triumful individual cu o clasare pe locul 2 la dublu fete, în pereche cu Mădălina Ilie, învinse fiind în finală de Maria Duțu și Ioana Grecea la 12 respectiv 23.

CSM Timișoara s-a impus însă și în proba de simplu a băieților, prin Daniel Popescu, învingător la 19 și 15 în finala cu Mihai Grosu, de la gazda CSȘ6, favorit numărul 1 căruia i-a smuls un set pe parcursul spre ultimul act și Paul Hărănguș, tot de la CSM Timișoara, care s-a impus în primul cu 21-18 dar le-a cedat pe următoarele.

În plus, câștigătorii timișoreni în probele de simplu la U19 au făcut corp comun la dublu mixt, urcând pe podium, Andra Olariu și Daniel Popescu pe locul 3, valabil pentru tânărul timișorean și în cea de-a treia probă în care s-a putut alinia la start, de dublu băieți, în formație cu Andrei Badea de la CSȘ Onești.

Aceeași poziție, a treia, și pentru Alexandra Hărănguș, în pereche cu Grațiela Nicolae de la CSȘ6 București la dublu feminin, tot pe locul 3 urcând și Paul Hărănguș în echipă cu Petre Comănescu (CSȘ6) la dublu masculin.

Timișorenii n-au urcat însă pe prima treaptă a podiumului doar la categoria U19, ci au furnizat surpriza de a obține medalii de aur și în proba de dublu fete a grupei de vârstă U13, prin Diana Popescu și Briana Herciu, surprinzătoare proaspete noi campioane naționale printr-un 21-17 și 24-22 în finala cu favoritele numărul 1 Șerban și Stoica, după ce în aprilie elevele bănățence ocupau în Cupa României locul 2.

O medalie de argint pentru CSM și la dublu mixt între cei de la U13, locul 2 pentru Alexandra Chiosa în echipă cu David Drăghiciu, crescut în badmintonul din Copșa Mică dar jucând pentru BC Deva.

Pe lista câștigătorilor s-au reunit astfel Teodor Cioroboiu, favorit numărul 1 la simplu băieți U13, dar și în echipă cu Călin Tudor Turcu la dublu și cu Anamaria Șerban la mixt, în ambele cazuri tot ca favoriți numărul 1, favorita numărul 2 la simplu fete Anamaria Șerban și timișorencele Briana Herciu și Diana Popescu la dublu fete U13, ca favorite numărul 2, respectiv Daniel Popescu ca favorit numărul 2 la simplu masculin U19, concitadina sa Andra Olariu – fără statut de cap de serie la simplu fete U19, Mihai Grosu ca favorit numărul 1 în probele de dublu la U19, cu Florentin Gîscă la masculin precum și cu Maria Duțu la mixt, respectiv Maria Duțu și Ioana Grecea ca favorite numărul 2 la dublu fete la U19.

La competiția orchestrată de F.R. Badminton și punând cap la cap aproape 70 de partide în ziua inaugurală, aproape 60 în cea de-a doua și zece finale duminică a fost prezentă însăși conducătoarea sportului la fileu din România, timișoreanca Animona Huțu. Iar competițiile au avut atenția mass-media prin grija Laviniei Pavel, realizând pentru un post vizual cu audiență națională înregistrări video ale jocurilor, fotografii, reportaje sau interviuri cu protagoniști, printre care și timișorenii Daniel Popescu și antrenorul Corina Dan.

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Badminton: