FOTO. Daniel Popescu (CSM Timișoara), din nou de 3 ori aur la Naționalul U19, ca în 2017. Cu Alexandra Soare și Paul Hărănguș, 9 clasări pe podium. Și șase tot în București la U13: Vlad Dehelean, Cristina Sîrbu şi Raisa Runcan

Badmintonul juvenil timișorean continuă să dea rezultate, acumulând nu mai puțin de 15 clasări pe podiumul de premiere, dintre care 5 pe prima treaptă, cu ocazia participării în weekend pe două fronturi în București la Campionatul Național, în cadrul categoriilor de vârstă sub 19 respectiv sub 13 ani. Cel mai mare succes l-au avut Daniel Popescu, care a reeditat cu triumfuri în toate probele în care se putea alinia la start performanța din 2017 în primul său an de juniorat la aceeași categorie U19, respectiv Vlad Dehelean, singurul dintre timișoreni nu de la gruparea CSM ci de la CSU UVT, dublu campion al țării la U13 dar și vicecampion, tot pe 2 mai încheind Paul Hărănguș la cei mari și Cristina Sîrbu la cele mici, dezinvoltă la o grupă superioară de vârstă, de fapt nu doar cazul ei.

Juniorii timişoreni Daniel Popescu, Alexandra Soare şi Paul Hărănguş, de la Clubul Sportiv Municipal, au urcat de 9 ori pe podiumul de premiere al probelor de simplu, dublu şi mixt la Campionatul Național U19 încheiat duminică la București, un succes pentru badmintonul de pe Bega.

Daniel Popescu a devenit triplu campion național al categoriei, la simplu masculin, dublu masculin în pereche cu Cosmin Hîncu din Galați, respectiv la dublu mixt cu Loredana Lungu din București. „Suntem mândri de tine, Daniel Popescu, pentru reuşita ta de a câştiga şi în acest an cele 3 titluri de campion național U19 la simplu masculin, dublu masculin şi dublu mixt, ca şi în primul tău an de juniorat la U19, în 2017. Mulțumim pe această cale și coechipierilor tăi, Loredana Lungu de la Sportul Studențesc București la mixt, şi Cosmin Hîncu (CSU Galați), la dublu!”, au semnalat antrenorii timișoreanului, Corina Dan și Ștefan Nyari.

Daniel Popescu (CSM Timișoara): tot de 3 ori aur la U19 și în 2018

Daniel Popescu (CSM Timișoara): tot de 3 ori aur la U19 și în 2018

Paul Hărănguş a urcat la rândul său pe podium în aceleași 3 probe, devenind vicecampion național la simplu masculin și medaliat cu bronz, pe locul 3 la dublu mixt cu colega sa de club, Alexandra Soare, respectiv la dublu masculin, cu Victor Zarzu din Oneşti. Hărănguș, care în luna decembrie va împlini 16 ani, a reușit să parcurgă drumul până în finala de simplu, cu o semifinală palpitantă cu colegul de generație al lui Popescu, iar apoi să o joace împotriva colegului său de la CSMT, Daniel Popescu.

Alexandra Soare s-a clasat pe locul 3 la simplu feminin, dar și în probele de dublu feminin, cu Carina Bălașa din Onești, respectiv dublu mixt, cu colegul ei de club, Paul Hărănguş. Iar Alexandra Soare, în vârstă de numai 15 ani, a jucat o semifinală extraordinară cu Ioana Grecea, pierzând-o în 3 seturi.

În paralel s-a desfășurat în aceeași perioadă și Campionatul Național U13, tot în capitală, iar Cristina Sîrbu, în vârstă de numai 10 ani, a jucat plină de dezinvoltură atât la simplu cât și la dublu și mixt împotriva mai marilor ei adversari.

Vlad Dehelean, Cristina Sîrbu şi Raisa Runcan au urcat în București de 6 ori pentru badmintonul juvenil de pe malurile canalului Bega pe podiumul probelor de simplu, dublu şi mixt, cu mențiunea că mai bine de jumătate din sportivii aliniați de CSM Timișoara la startul celor două categorii de vârstă au cucerit medalii, celor de la CSMT alăturându-li-se Vlad Dehelean din partea CSU Universitatea de Vest, campion național la dublu băieți cu Matei Puiu din Bucureşti dar şi la dublu mixt cu Andra Stoica tot din capitală, precum și vicecampion al țării la simplu băieți.

Cristina Sîrbu a devenit tot în cadrul grupei de vârstă sub 13 ani vicecampioană națională la dublu fete cu Denisa Muscalu din Berceni, cucerind și locul 3 la dublu mixt cu David Sinculeț din Bacău. Iar Raisa Runcan a obținut la rândul ei un loc 3 la dublu fete, cu Raluca Naghi din Bucureşti.

Iată mai multe fotografii ale participării juniorilor de pe Bega la ”Naționale”, începând cu cea a efectivului de la CSM Timișoara, în alcătuirea Raisa Runcan, Ioan Fîrcea, Paul Hărănguș, Alexandra Soare, Cristina Sîrbu, Daniel Popescu, Alexandru Mocan și Horia Oncioiu…

Daniel Popescu și Loredana Lungu

Alexandra Soare și Paul Harangus

Cristina Sîrbu și David Sinculeț

Denisa Muscalu și Cristina Sîrbu

Vlad Dehelean și Matei Puiu

Vlad Dehelean & Andra Stoica

Raluca Naghi și Raisa Runcan

„Suntem recunoscători şi bucuroşi pentru rezultatele obținute la Campionatul Național U13 şi U19, ocazie cu care am avut bucuria să ne reunim cu domnul Desideriu Bleier, unul dintre foştii directori ai CSȘ1 Timişoara, club pe care l-a cârmuit cu dăruire!”, după cum a mai spus Corina Dan în urma întrecerilor din capitală. O fotografie a medaliaților juvenili de pe Bega cu profesorul Bleier…

Paul și Daniel după finală

Iar în timp ce juniorii U13 și U19 concurau în București, admiratorii și susținătorii lor de la CSM Timișoara participau pe plan local la turneul de casă „All you can play 2018”, în care Alin Popescu, tatăl lui Daniel, câștiga la rândul său locul I la simplu masculin. Semn că așchia nu sare departe de trunchi iar fiii își și întrec tații, spre bucuria acestora…

Pentru conformitate, rezultatele Campionatului Național U13 și U19 al F.R. Badminton, la https://www.tournamentsoftware.com/sport/winners.aspx?id=9ADD09B4-B6F4-4A46-BF6A-AE8D10067A2C

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + = 11

 


Ultimele articole din categoria Badminton: