FOTO. Liceul Teoretic Nikolaus Lenau, 3-2 la Olimpiada Gimnaziilor cu Bocșa, ”Andrei Șaguna” Deva și Șimand: calificare la faza națională

Echipa de badminton a Liceului Teoretic Nikolaus Lenau, o ”pepinieră” de selecție peste ani a tinerilor practicanți ai sportului la fileu, a câștigat în week-end faza euro-regională din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar rezervată elevilor din ciclul gimnazial, obținând astfel biletele pentru… București, gazdă a turneului final pe țară cu 8 formații școlare la start, în perioada 19-22 mai 2016.

În componența Ana Ciobotaru, Briana Herciu, Sebastian Doichița și Paul Hărănguș, ”Nikolaus Lenau” a învins cu 3-2 la meciuri în fiecare dintre cele trei dispute cu partenerii de întrecere reprezentând județele limitrofe, obținând astfel locul I și calificarea în faza finală, în fața celor de la Școala Gimnazială numărul 1 din Bocșa – județul Caraș-Severin, clasați pe poziția a II-a, respectiv Școala Gimnazială Șimand – județul Arad, pe 3, și Școala Gimnazială ”Andrei Șaguna” Deva, din județul Hunedoara, a patra.

Sala de sport a fostului Liceu UMT a fost și de această dată bună gazdă a întrecerii derulându-se sub supervizarea directorului de concurs Corina Grădinariu, din Lugoj, și având parte de arbitri legitimați, în coordonarea Leliei Ionescu, cu o mențiune în privința implicării Comitetului Olimpic Sportiv Român, cu reprezentant la întrecere și care a completat suportul organizatoric necesar oferit de forul federal FRB, ca personal, mingi și echipament gratuit tuturor celor 4 echipe participante.

Participanți la evenimentul badmintonistic juvenil școlar din week-end, oameni de cinste ai sportului care au decernat premiile, trofee, diplome și medalii, în cadrul festivității de premiere, și anume Animona Huțu, președinte al Federației Române de Badminton, Ștefan Nyari – vicepreședinte FRB, Constantin Osain – inspector școlar de specialitate respectiv Doru Costică, director Academia Olimpică Română – filiala Timiș.

Fotografii din albumul organizatorilor, pe Badminton Timișoara / fb:

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport de masă, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Badminton: