Generală Nr. 7 „Sfânta Maria” Timişoara câștigă zonala gimnazială pe echipe, Daniel Popescu ia Cupa României U23 la dublu băieți

Doi badmintoniști timișoreni au obținut câte două medalii la categoriile lor de vârstă în celălalt capăt al țării, în cadrul Cupei României, iar în vest s-a derulat Gimnaziada zonală pe echipe, tranșată de echipa Şcolii Generale cu clasele I-VIII Nr. 7 „Sfânta Maria” Timişoara, din Calea Lipovei, care a obținut astfel biletele pentru Izvorani.  

Început de an competițional și pentru categoriile de tineret și juniori sub 11 ani din badmintonul timișorean, odată cu participarea câtorva jucători de la Clubul Sportiv Municipal la competiția Cupei României, Daniel Popescu, Alexandra Soare și Paul Hărănguș la categoria de vârstă U23, respectiv Ioan Fircea la U11.

Iar timișorenii au cucerit mai multe medalii în întrecerile de la Galați din a doua decadă a lunii martie. Astfel, careu al clasărilor pe podium, după cum urmează…

La U23, locul I la dublu masculin pentru Daniel Popescu, făcând pereche cu Mihnea Crăciun de la Sportul Studențesc, timișoreanul Popescu obținând și locul 2 în proba de simplu masculin, a cărei finală a jucat-o. 

La U11, un alt loc secund, dar la dublu băieți, Ioan Fircea făcând echipă cu Claudiu Răileanu, de la CS Bacău. Fircea a urcat totodată pe podium și în proba de simplu băieți, al treilea.

S-a jucat badminton și la nivel școlar, în vest, Gimnaziada pe echipe propunând etapa regională, desfășurată în weekend la Timişoara, unde triumful a aparținut localnicilor de la Şcoala Generală cu clasele I-VIII Nr. 7 „Sfânta Maria” din Calea Lipovei, sub îndrumarea profesorului Emil Cosmescu. Pe locul 2 la zonale, formația Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Bocşa, din județul Caraș-Severin, îndrumată de profesorul Dragoș Vasile, și urmată pe locul 3 de Şcoala Gimnazială Şimand, din Arad, cu profesorul Daniel Mărcuş în rol de îndrumare, respectiv Colegiul Național „Decebal” Deva, echipă pregătită de profesoara Sorina Popa. 

Câştigătorii locului întâi vor participa la faza națională de la Izvorani, organizată de MEC, COSR și FRB, ce se va desfăşura în perioada 17-19 mai 2019.

Școala Gimnaziala Nr. 7 „Sfânta Maria” Timişoara s-a impus în alcătuirea Doru Sabău, Bogdan Mihai, Alexandra Chiosa și Irina Sîrbu, sub îndrumarea profesorului Emil Cosmescu. 

În calendarul competițional badmintonistic al timișorenilor urmează în weekend, pe 6-7 aprilie, Cupa Berceni U15, ca etapă de Campionat Național, iar în 11-14 aprilie, Campionatul Național pe Echipe și Cupa României U19, la Galați.

Fotografii… 

”Generală 7”: Doru Sabău, Bogdan Mihai, Alexandra Chiosa și Irina Sîrbu, sub îndrumarea profesorului Emil Cosmescu

”Generală 7”: Doru Sabău, Bogdan Mihai, Alexandra Chiosa și Irina Sîrbu, sub îndrumarea profesorului Emil Cosmescu

Gimnaziada zonală pe echipe

Daniel Popescu și Ioan Fircea

 

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × = cincizeci sase

 


Ultimele articole din categoria Badminton: