Implementarea proiectului “Shuttle Time Romania – Badmintonul în şcoli”, de succes în Timişoara, nominalizare pentru distincţia “Proiectul anului” în cadrul demersului “Femeile în Badminton” al Badminton Europe. Anunţul, în gala din aprilie, la Dublin

Grupul “Femeile în Badminton” din cadrul Badminton Europe Council a anunţat nominalizările pe 2013 la premiile BEC feminin iar la categoria “Proiectul anului” a fost inclusă implementarea proiectului “Shuttle Time Romania – Badmintonul în şcoli”, pus recent în practică în 88 de instituţii de învăţământ primar şi gimnazial din ţară, dar în special din Timişoara şi Timiş, de către Federaţia Română de Badminton, care, prin timişorenii săi la conducere, Animona Huţu, preşedinte, şi Ştefan Nyari – vicepreşedinte, organizează începând de astăzi, în sala “Constantin Jude”, a noua ediţie a “Internaţionalelor României”.

* sursa foto: www.badmintoneurope.com

În aceeaşi categorie a mai fost nominalizată şi competiţia Espoo Women’s Open, un turneu exclusiv pentru reprezentantele sexului frumos, organizat în Finlanda. Precedenta ediţie era adjudecată de iniţiativa sârbească „Girls Project”.

Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul celei de-a doua gale de decernare a premiilor din cadrul Badminton Europe Council, ce va avea loc în 12 aprilie, la Dublin. Nora Perry, din Anglia, Christine Black, din Scoţia, şi Athanasia Giakouvaki, din Grecia, au fost nominalizate pentru distincţia „Personalitatea anului”, decernată anul trecut danezei Kirsten Larsen.

“Am fost încântată de standardul aplicaţiilor înaintate pentru premiile din acest an şi doresc să le mulţumesc tuturor celor care au fost nominalizaţi sau implicaţi în proiectele nominalizate pentru asidua lor activitate în îmbunătăţirea locului femeilor în cadrul Badminton Europe. Premiile caută să pună în lumină şi să celebreze reuşitele şi promovarea femeilor în cadrul badmintonului european şi aş dori totodată să adresez mulţumiri şi asociaţiilor federale membre pentru timpul dedicat nominalizărilor şi susţinerii iniţiativei”, a spus pentru www.badmintoneurope.com Emma Mason, preşedinte al grupului de lucru „Femei în Badminton”.

Internaţionalele României, cel mai mare eveniment sportiv al anului organizat şi găzduit de Timişoara de mai bine de 10 ediţii, dintre care ultimele 6 anuale, demarează joi la ora 11 în sala „Constantin Jude”, odată cu faza calificărilor, incluzând reprezentanţi ai badmintonului autohton pe 3 dintre cele cinci terenuri, şi continuă vineri de la ora 9,30 cu jocurile tabloului principal, urmând ca sâmbătă, în două reuniuni, să aibă loc sferturile de finală, de la ora 10, respectiv semifinalele, după-amiaza de la 4. Finalele celor 5 probe de concurs, la simplu, fete şi băieţi, precum şi dublu, feminin, masculin şi mixt, se vor disputa duminică de la ora 10, tot în sala „Constantin Jude”.

Intrarea este liberă iar timişorenii vor avea ocazia să vadă la lucru sportivi din alte 36 de ţări de pe 5 continente, în frunte cu malaysianul Misbun Ramdan Mohmed Misbun, locul 49 mondial şi cap de serie aici la simplu băieţi, debutând vineri la ora 9,55, contra norvegianului Marius Myhre.

Astăzi vor avea loc 55 de partide, vineri nu mai puţin decât 83, sâmbătă alte 30 iar duminică, 5 finale. Aşadar 173 de întâlniri de badminton internaţional, cu implicarea a 158 de sportivi, unii dintre ei în top 100 mondial în respectivele probe.

 

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × = patru

 


Ultimele articole din categoria Badminton: