Prim pas: CSM Timişoara legitimează 12 badmintonişti

S-au scurs cîţiva ani de restrişte, în care badmintoniştii timişoreni odată absolvenţi ai anilor de juniorat la Clubul Sportiv Şcolar 1, de la nivelul juvenil, nu se regăseau într-o structură rezervată tineretului şi seniorilor, unii fiind chiar nevoiţi să se legitimeze şi evolueze sub culorile altor grupări din ţară, deşi trăiau şi se pregăteau în Timişoara, dar iată că gruparea Clubul Sportiv Municipal a pus capăt acestui neajuns, înregimentînd la începutul acestui an nu mai puţin decît 12 sportivi.

Este un prim pas, cooptaţi fiind Marius Corciuc şi gemenii Radu şi Mircea Vasiu, studenţi timişoreni readuşi astfel de la CSM Oneşti, pentru care au jucat în sezonul trecut, precum şi ex-campionul naţional Florin Posteucă, Denis Dehelean şi Vicent Dusnoki, toţi de la Banu Sport, respectiv Andreas Niemersheim, care a făcut pasul de la CSS1 Timişoara, din rîndul fetelor fiind legitimate Corina Popa, Emanuela Avrămuţ, Adina Tarnu, fostă Posteucă, Eleonora Posteucă şi multipla campioană naţională de juniori şi seniori Sonia Olariu, absolventă a CSS1 şi practic transfer cap de afiş al acestei înregimentări en-masse. Cei 12 sportivi vor face parte din secţia de badminton nou creată la CSM Timişoara.

Pînă la debutul lui CSM Timişoara în arena badmintonistică naţională însă tot juniorii vor fi primii care vor transpira la competiţii în acest debut de an, aşadar sub culorile lui CSS1 Timişoara, fiind vorba de participarea la tradiţionala etapă de Campionat Naţional dotată cu „Cupa Trotuş”, prima din calendarul competiţional, şi care de regulă se disputa la Oneşti pe 27-29 ianuarie, odată cu aniversarea fondării Federaţiei Române de Badminton, în 29 ianuarie 1990, pe-atunci ca prim preşedinte fiind ales tocmai timişoreanul Vintilă Nicuşor, în acest an fiind însă lăsată pentru 10-12 februarie, pentru a face loc unei tabere de pregătire ce tocmai s-a derulat, inclusiv cu participare bănăţeană. CSS1 va alinia cel mai probabil o echipă de 6-8 sportivi la competiţia băcăuană rezervată categoriilor U11-U19.

Clubul Sportiv Municipal va asigura implicit participarea badmintoniştilor săi la competiţii de tineret şi seniori, prin acoperirea cheltuielilor de participare, şi s-ar înscrie totodată în circuitul competiţional la fileu, ca organizator, prin includerea în calendarul întrecerilor pe 2012 a „Cupei Bega” la seniori, ce va avea loc cel mai probabil în sala Banu Sport, deşi badmintoniştii ochesc şi potenţialul sălii de sport din Ghiroda, una bine utilată dar momentan cu iluminatul deficitar pentru desfăşurarea de jocuri ale unei asemenea discipline.

În altă ordine de idei, cîţiva tineri aspiranţi în ale badmintonului s-au antrenat asiduu într-o tabără organizată la Izvorul Mureşului în perioada 19-26 ianuarie, implicînd pregătire şi acumulări fizice, ca o dovadă că şi badmintonul este un sport extrem de dificil la acest capitol, deşi la prima vedere ar putea să nu pară, antrenamentele desfăşurîndu-se în natură, pe pante, în absenţa unei săli de sport. Totuşi, datorită suprapunerii cu perioada şcolară, nu mulţi au fost sportivii implicaţi în cantonament, şi anume la categoria 13 ani, Mark Muller, Daniel Popescu, Anca Ciura şi Maria Tănasie, cu Andreas Thiel dintre cei mai mari.

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Badminton: