România, cu Daniel Popescu la dublu băieți, 0-5 cu Estonia la debutul la Euro U17, în Polonia

Nu doar 3 tineri jucători români au fost joi pe teren, în ziua inaugurală, de calificări, la Romanian International 2016, la Timișoara, unde Filimon Collins Valentine a reușit intrarea pe tabloul principal, ci și alți și mai fragezi 3 juniori și două junioare, la debutul selecționatei sub 17 ani a României la Campionatul European al categoriei de vârstă, ce a demarat la Lubin, în Polonia, gazdă pentru două săptămâni a unui festival juvenil al badmintonului continental început cu întrecerile pe echipe.

România U17 la Lubin, cu Daniel Popescu al treilea din dreapta

România U17 la Lubin, cu Daniel Popescu al treilea din dreapta

 

La start, românii s-au lovit de baltici, 0-5 cu Estonia U17, în cea mai scurtă dintre partide, cea de dublu băieți, ce a durat 20 de minute, fiind implicat și reprezentantul CSM Timișoara în lotul ”tricolor” însoțit de antrenorul Dorel Badiu, Daniel Popescu, care a pierdut în echipă cu Cosmin Hîncu în fața lui Matis Kaart și Marcus Loo, cu 21-9, 21-17.

Echipa României U17 a smuls un set într-o foarte echilibrată dispută de dublu mixt, cedată de Irina Călin și Florentin Gîscă în decisiv, cu 21-18, la capătul a 36 de minute, după ce egalau în cel de-al doilea, 21-17. Mai aproape de un rezultat favorabil a fost și formația de dublu fete, Irina Călin & Ioana Grecea, depășite de perechea Piho – Tannik în 27 de minute, cu 23-21 și 21-18.

Estonia – România 5-0 s-a înregistrat în Grupa 5, balticii fiind favoriți 5-8 ai competiției reunind 32 de naționale juvenile din România, împărțite în opt serii din care câștigătoarele se califică în sferturile întrecerii pe echipe, avându-le ca favorite, în ordine, pe Danemarca, Anglia și, pe poziția a treia, pe Turcia respectiv Franța.

Șapte din cele 17 confruntări ale zilei inaugurale, joi, s-au încheiat cu 5-0, și anume pentru Turcia contra Finlandei și în favoarea Scoției, cu Letonia, ambele în Grupa 3, dar și pentru Germania – tot o favorită 5-8 respectiv gazda Polonia, în dauna Croației și Ciprului – ambele în Grupa 7, pentru favorita 5-8 Suedia în Grupa 6, contra Islandei, și pentru juniorii cehi în Grupa 8, cu Norvegia.

Danezii au trecut cu 4-1 de Italia în Grupa 1 iar englezii cu același scor la meciuri de spanioli, în Grupa 2.

Astăzi, românii, care îi mai au în componența lotului convocat pentru Lubin și pe Loredana Lungu, Luiza Milu și Andrei Badea, vor închide de la ora 18 cea de-a doua zi de întreceri într-o înfruntare cu Belarus, învinsă ieri cu 3-2 în cealaltă întâlnire a Grupei 5, cu Israel, formație ce va fi întâlnită sâmbătă. Estonia a luat însă o opțiune la calificarea în sferturile de duminică, luni fiind programate semifinalele și jocurile pentru medalii.

Mai apoi, secțiunea individuală a Campionatului European U17. Lubin a găzduit în perioada 2012-2014 Internaționalele Poloniei iar anul trecut, Campionatul European U19.

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Badminton: