Sonia Olariu şi Marius Corciuc, de la CSM Timişoara, cîştigă Turneul Campionilor Li-Ning

Timişorenii Sonia Olariu şi Marius Corciuc s-au impus în week-end în Turneul Campionilor Li-Ning, la care badmintoniştii de la CSM au avut o excelentă prestaţie, cu participări în 4 dintre cele 5 finale ale probelor de concurs, competiţia în sine, difuzată în direct de gsp.tv, constituind o foarte bună lovitură de imagine pentru un sport în general altfel subapreciat şi desconsiderat.

Sonia Olariu: clasări pe fiecare treaptă a podiumului la Turneul Campionilor Li-Ning, la Chiajna

Turneul Campionilor Li-Ning, găzduit în sala sporturilor din Chiajna, s-a constituit într-o iniţiativă a Valahia Club şi a Federaţiei Române de Badminton, ca organizatori în parteneriat cu primăria locală şi avînd între sponsori compania Li-Ning, care echipează lotul reprezentativ al Chinei, adresîndu-se pe baza criteriilor valorice dar şi sub formă de invitaţie cremei badmintonului autohton, la categoriile seniori şi juniori.

Din fericire, Timişoara fiind foarte bine reprezentată la acest capitol, sportivi localnici de la CSM s-au numărat între participanţii la acest concurs ce nu punctează în cadrul circuitului Campionatului Naţional, dar care a căpătat o însemnătate aparte prin mediatizarea sa în direct, ca o premieră în raporturile televiziuni – badminton din România, nefiind acum exclus ca şi noua ediţie a Internaţionalelor României, programate luna viitoare la Timişoara, să fie difuzate în direct de gsp.tv, în funcţie şi de concluziile referitoare la ratingul înregistrat în week-end prin transmisia de la Chiajna.

Ca rezultate, Marius Corciuc s-a impus la simplu masculin ca efect al unei excelente evoluţii atît în grupă, în care n-a pierdut nici o partidă, cît şi în eliminatorii, dispunînd în finală de Ionuţ Grădinaru. Corciuc a manifestat o foarte mare poftă de joc şi concentrare, dominînd întrecerea băieţilor, în care ex-campionul naţional Florin Posteucă, tot de la CSM Timişoara, a furnizat o plăcută surpriză, aceea de a accede în semifinale, în condiţiile în care deţinătorul la zi al titlului naţional nu s-a calificat din grupe.

Implicit, Posteucă şi-a reprogramat zborul retur spre Timişoara, rezervat iniţial pentru sîmbătă, în ideea în care, raportat la nivelul mai redus de pregătire, nu anticipa pătrunderea în semifinale.

Tot pe locul I s-a clasat şi Sonia Olariu, în proba de dublu feminin, făcînd pereche cu Florentina Constantinescu, la capătul unei finale adjudecate în faţa cuplului Teodora Dumitru – Nicoleta Vâlciu.

Cîştigătoarele la dublu şi-au disputat şi finala de simplu feminin, timişoreanca încheind respectiva probă pe locul secund, după ce cîştiga în prealabil primul set al actului final.

Marius Corciuc a mai cîştigat la rîndul său o medalie de argint, în proba de dublu masculin, al cărei finalist a fost, laolaltă cu George Constantinescu, iar Sonia Olariu, deşi a făcut în premieră pereche cu acelaşi George Constantinescu, s-a calificat şi în semifinalele la dublu mixt, în care a obţinut bronzul, pe locul 3.

Turneul Campionilor Li-Ning a reunit cîte 8 jucători respectiv jucătoare, şi anume cei mai bine şase clasaţi în ierarhiile naţionale la masculin şi feminin, plus alţi cîte doi sportivi, invitaţi pe bază de wild-card, în vreme ce la dublu a marşat pe cele mai bune 3 perechi din ţară, plus una tot pe bază de invitaţie.

Competiţia de la Chiajna s-a ridicat din punct de vedere organizatoric şi logistic, incluzînd numărul arbitrilor centrali şi de tuşă precum şi afişajul electronic, la standardele unei întreceri de asemenea profil din străinătate, preşedintele F.R. Badminton, timişoreanca Animona Huţu, considerînd concursul din week-end un succes.

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + 3 =

 


Ultimele articole din categoria Badminton: