Syonic Badminton Cup punctează aniversarea a 35 de ani de badminton în Bocșa

Etapă secundă cu conotații aparte a întrecerii juvenile aflată la lansare Syonic Badminton Cup, rezervată copiilor din categoriile sub 9 și 11 ani din județele Arad, Caraș Severin, Hunedoara și Timiș, și care constă în 4 reuniuni, dintre care prima avea loc la începutul lunii la Arad. De astă dată caravana la fileu s-a oprit la Bocșa, gazdă în sărbătoare la moment aniversar. Runda a doua de jocuri ale învățăceilor în badminton a serbat cum se cuvine împlinirea a 35 de ani de activitate în această ramură sportivă în orașul din Caraș Severin, cu tradiție la nivel național…

Într-adevăr, în 12-13 aprilie 1980 Bocșa găzduia chiar prima ediție a turneului național de badminton dotat cu ”Cupa Timiș”, în sala de sport numărul 2 din orașul cărășean aliniindu-se la start reprezentantele a zece localități din țară, și anume din București, Baia Mare, Bocșa, Cluj, Miercurea Ciuc, Reghin, Reșița, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureș și Timișoara, așadar cu o semnificativă reprezentare bănățeană.

Anii au trecut, Bocșa s-a menținut pe harta badmintonului românesc, iar la ora lansării întrecerii pentru copii Syonic Badminton Cup, pusă în practică de Federația Română de Badminton, Syonic Timișoara, Yonex și autoritățile locale din cele 4 orașe gazdă, s-a regăsit între punctele de reper ale competiției juvenile, după ce primul concurs se derula în sala de sport a Liceului Pedagogic ”Dimitrie Țichindeal” din Arad.

La ceas aniversar, sala de sport din cartierul Nufărul din Bocșa a fost pe cele 4 terenuri de joc scenă a meciurilor din runda secundă a Syonic Badminton Cup, iar amfitrionii au avut motivele lor de satisfacție, dătătoare de speranțe pe viitor, și prin prisma rezultatelor obținute de copiii localnici, și anume un loc 3 la categoria băieților sub 11 ani precum și pozițiile 2 și 3 la U11 – fete, prin Andrei Miloș, Diana Rotiș și Diandra Muller, antrenați de Cornel Știopu. Atmosfera a fost însuflețită de sârgul pus de juniorii badminoniști în jocul lor dar și de încurajările venite de pe margine, deopotrivă din partea părinților și antrenorilor.

Față de runda inaugurală, de la Arad, Iasmina Bugarschi, reprezentantă a Timișului, a fost cea care și-a păstrat locul 1 și la Bocșa, în întrecerea U9 – fete, pe când alții au avansat pe podium de la un concurs la altul, ceilalți câștigători în Caraș Severin fiind atât juniori care la prima etapă se clasau pe locul 2, cazul Alexandrei Chiosa (Timișoara) la U11 – fete și Bogdan Mihai (Timișoara), la U11 – băieți, cât și pe 3, Teofil Stoica, din Timișoara.

Syonic Badminton Cup reunește la start câte 12 copii din fiecare județ, și anume 6 la categoria de vârstă sub 9 ani respectiv 6 din generația 2005, trei în întrecerea fetelor iar tot atâția în cea a băieților. Așadar, 48 de mici sportivi la start, cu mențiunea că întrecerea este rezervată exclusiv celor nelegitimați, care sunt împărțiți în 4 grupe, A-D, a câte 3 sportivi, la fiecare categorie, în fiecare serie stabilindu-se ierarhia după cele trei întâlniri directe iar primii clasați calificându-se pe tabloul principal, derulat în sistem eliminatoriu. Ca sistem de joc, până la 21, două seturi din trei, cu mingi Mavis 350 asigurate de Yonex, nelipsind bineînțeles medaliile și diplomele acordate ocupanților podiumului și asigurate de către Syonic și Federația Română de Badminton, dar și câte o jucărie de pluș fiecărui concurent.

Urmează etapele de la Deva, în 15 noiembrie, și Timișoara, pe 12 decembrie. Până atunci, câteva clișee precum și configurația podiumurilor etapei secunde, la Bocșa:

U9 Masculin

1. Teofil Stoica (TM)

2 Ionuț Tătar (AR)

Darius Cheța (AR)

3 Dominic Cheța (AR)

U9 Feminin

1. Iasmina Bugarschi (TM)

2 Cristina Sârbu (TM)

3 Raluca Turturică (TM)

3 Raisa Runcan (TM)

U11 Masculin

1. Bogdan Mihai (TM)

2 Andrei Vitan (TM)

3 Andrei Miloș (CS)

3 Victor Varga (TM)

U11 Feminin

1. Alexandra Chiosa (TM)

2 Diana Rotiș (CS)

3 Briana Herciu (TM)

3 Diandra Müller (CS).

Amănunte adiționale, prin intermediul paginii oficiale a competiției, pe facebook, sursă a calupului foto, dar și a celor care au mediatizat runda derulată la Bocșa, și anume metalulbocsa.wordpress.com sau Banat TV și BanatFM.

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Badminton: