Timişoara reuneşte din nou 5… continente la ediţia a opta a celei mai mari competiţii sportive organizate anual pe malurile Begăi

Conform tradiţiei, mijlocul lunii lui mărţişor coincide cu cea mai mare competiţie sportivă găzduită de Timişoara în cursul unui an, iar Li-Ning Romanian International 2013 va menţine vie în perioada 14-17 martie flacăra precedentelor 7 ediţii găzduite pe Bega, nu mai puţin de 166 de badmintonişti din 31 de ţări, de pe 5 continente, urmînd a concura în sala Banu Sport.

Li-Ning Romanian International 2013: Timişoara, 14-17 martie 2013, cu peste 130 de badmintonişti de pe 5 continente

Printre care, bineînţeles, şi cei mai buni badmintonişti timişoreni. Iar cum perioada înscrierilor s-a încheiat marţea trecută şi de startul întrecerii, programat joi 14 martie, cu ziua de calificări, ne mai despart puţin peste două săptămîni, să notăm faptul că LI-NING Romanian International 2013 este parte a Circuitului European de turnee internaţionale din cadrul Badminton Europe, cu punctare în ierarhia mondială.

Sportivi din Germania, Japonia, Franţa, Danemarca şi Indonesia cîştigau la ediţia de anul trecut cele 5 probe de concurs ale BanuInvest International Badminton Championships, după cum a fost denumită întrecerea în 2012, ca a şaptea ediţie a competiţiei legată de numele sălii gazdă a turneului, „Banu Sport”. Ştafeta a fost preluată din 2013 cu implicarea unui nou nume, Li-Ning, furnizor de echipament pentru reprezentativa Chinei, iar competiţia de la Timişoara se îndreaptă astfel încet şi sigur spre a zecea sa ediţie.

Organizată de către Federaţia Română de Badminton, al cărei preşedinte este timişoreanca Animona Huţu, întrecerea de pe Bega are programată tragerea la sorţi peste o săptămînă, marţi 6 martie, urmînd ca momentele culminante să se deruleze sâmbăta 16 martie, de la ora 16, odată cu semifinalele celor 5 probe, respectiv duminică 17 martie, începînd cu ora 10, cînd se joacă finalele.

Cei care le vor cîştiga vor intra în posesia unor premii pecuniare de 600 euro în probele de simplu, respectiv 1.000 la dublu, cu 400 eur pentru merituoşii învinşi. Sita va cerne dintr-un total limită de 32 înscrişi pe tabloul principal în probele de simplu, masculin respectiv feminin, şi 24 în cele de dublu, la masculin, feminin şi mixt.

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + patru =

 


Ultimele articole din categoria Badminton: