Timișoreni și timișeni, pe locul I la Syonic Badminton Cup, la Arad. Pe podium, și din Arad, Bocșa și Șimand. Etapa a II-a, la Bocșa

Elevi din generațiile 2005 și 2007 din Timișoara și județul Timiș s-au clasat pe locul I în probele de simplu ale etapei inaugurale din întrecerea juvenilă Syonic Badminton Cup, rezervată copiilor din categoriile U9 și U11 din județele Arad, Caraș Severin, Hunedoara și Timiș, și care constă în 4 reuniuni, dintre care prima a avut loc la Arad iar următoarele, pe durata toamnei, la Bocșa, Deva și Timișoara. Dar până la concursul din 17 octombrie, din orașul cărășean, iată câteva detalii de la cel derulat în sala Liceului Pedagogic Dimitrie Țichindeal din Arad…

Syonic Badminton Cup, pusă în practică de Federația Română de Badminton, Syonic Timișoara, Yonex și autoritățile locale din cele 4 orașe gazdă, reunește la start câte 12 copii din fiecare județ, și anume câte 6 la categoria de vârstă sub 9 ani respectiv din generația 2005, trei în întrecerea fetelor iar tot atâția în cea a băieților. Așadar, 48 de mici sportivi la start, în cazul întrecerii inițiale fiind chiar peste 50, în entuziasmul copiilor de a practica badmintonul, cu mențiunea că întrecerea este rezervată exclusiv celor nelegitimați.

În cele din urmă, primii câștigători au fost, la U9, Iasmina Bugarschi (Timiș), la fete, și Ionuț Tătar (Timișoara) – la simplu băieți, pe când la U11 Diana Popescu și Andrei Vițan, ambii din Timișoara.

Pe podium au mai urcat, la U9, și Daria Găleancu, din Șimand, pe poziția a doua, și Iasmina Moț (Arad) și Raisa Runcan (Timișoara), pe locul 3, iar la băieți Darius Cheța (Șimand), pe 2, iar Vlad Miculiț (Arad) și Teofil Stoica (Timișoara) pe 3.

La U11, Alexandra Chiosa (Timișoara), pe 2, și Ioana Hotăran (Șimand) respectiv Diandra Muller (Bocșa), pe 3, au completat podiumul fetelor, la băieți Bogdan Mihai (Timișoara) clasându-se pe poziția a doua iar Ionuț Tătar (Șimand) și Andrei Miloș (Bocșa) pe 3. În ansamblu, etapa inaugurală a fost o reușită, jocurile celor circa 50 de badmintoniști având parte atât de aportul asistenței din tribună cât și de implicarea directă a 6 profesori de educație fizică și sport din învățământul arădean în buna derulare a turneului, la care copiii au contribuit prin a activa și ca arbitri de linie.

Urmează etapele de la Bocșa – pe 17 octombrie, Deva, în 15 noiembrie, și Timișoara, pe 12 decembrie. De menționat și că jucătorii sunt împărțiți în 4 grupe, A-D, a câte 3 sportivi, la fiecare categorie, în fiecare serie stabilindu-se ierarhia după cele trei întâlniri directe iar primii clasați calificându-se pe tabloul principal, derulat în sistem eliminatoriu. Ca sistem de joc, până la 21, două seturi din trei, cu mingi Mavis 350 asigurate de Yonex, nelipsind bineînțeles cupele, medaliile și diplomele.

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Badminton: