Un indonezian din top 100 mondial, la ”Romanian Badminton International”, la Timișoara. Dar și o timișoreancă sub steagul… Italiei

Badminton World Federation a dat la amiază publicității lista participanților admiși la cea de-a XIII-a ediție a ”Internaționalelor de Badminton ale României”, găzduite, conform tradiției, la Timișoara, unde, exact peste 4 săptămâni, în perioada 12-15 martie, va evolua în fiecare din cele 5 probe de concurs câte un sportiv aflat actualmente în top 100 mondial. Nu vor lipsi nici românii și localnicii, fie și ajunși între timp sub alte flamuri.

”Internaționalele României”, la Timișoara, pe suprafețe de joc Li-Ning

”Internaționalele României”, la Timișoara, pe suprafețe de joc Li-Ning

 

Indra Bagus Ade Chandra, sub steagul Italiei, este cap de listă în întrecerea de simplu masculin, indonezianul născut în 13 iulie 1987 la Djakarta, locul 98 mondial, fiind primul între cei 24 de pe tabloul principal al probei, cu reprezentare a 16 țări europene. Îl urmează îndeaproape olandezul Nick Fransman, locul 105, din depărtări regăsindu-se între primii 24 Karunaratne, din Sri Lanka, locul 134, indonezianul Pratama (143) și sud-africanul Vijayanath (219).

În calificările la simplu băieți, alți 61 de înscriși, în frunte cu Ramazan Ozturk, locul 234 mondial, pe când cel mai bine plasat român ar fi Robert Ciobotaru, al 42-lea pe listă, clasat pe 1.423 în ierarhia BWF.

Așadar, după ce ieri am prefigurat anunțarea numelor participanților, prin a puncta câteva date tehnice despre competiția de pe Bega, a doua ca importanță în calendarul sportiv local din 2015 după Euro Basket – feminin, seniori, iată astăzi și câteva detalii despre principalii protagoniști…

Lianne Tan, din Franța, locul 91 mondial, domină tabloul principal la simplu feminin, urmată de Laura Sarosi, locul 126, o remarcabilă prezență la Timișoara în martie 2014, când juca finala deși în calitate de favorită numărul 8, precum și galeza Carissa Turner, pe 140. Europene din 15 țări pe tabloul principal de 24 al fetelor, tot fără românce, dar cu o sportivă din Sri Lanka, Lekha Handunkuttihettige.

Calificările, programate joia, în deschiderea ”Internaționalelor”, vor avea 26 de sportive în proba de simplu, în frunte cu Orsolya Varga, din Ungaria, locul 313 mondial, timișoreanca Sonia Olariu fiind a 15-a pe lista preliminariilor, pe locul 923 mondial.

23 de perechi, dintre care 4 din România respectiv una din Timișoara, Mircea Vasiu – Andreas Thiel, pe tabloul de dublu masculin, dominat de cei doi Zvonimir din Croația, Durkinjak și Hoelbling, locul 75 mondial, care revin pentru a-și apăra trofeul.

La dublu fete, 20 de echipe, inclusiv două din România, printre care și a campioanei naționale en-titre de seniori Andra Olariu, de la CSM Timișoara, în pereche cu Cătălina Simionescu, unic sportiv din țară participant la întreceri care nu s-a înscris și la simplu. Cap de serie sunt franțuzoaicele Lea Palermo și Anne Tran, locul 93 mondial, cu o remarcă în privința alinierii la start a Ramonei Gloria Pîrvulescu, timișoreanca jucând pentru badmintonul italian, în dublu cu Megumi Soneda.

În fine, 31 de perechi de dublu mixt, unde, ca și la simplu, se organizează și calificări: 20 pe tabloul principal și 11 în preliminarii. Trei echipe în top 70 mondial, și anume Alzbeta Basova & Jakub Bitman, locul 60, din Cehia, Jones Ralfi și Crista Joity, ambii Jansen, locul 69, din Germania, și dublu polonez de poziția a 70-a.

Dintre cei 4 timișoreni înscriși, Andreas Thiel va face pereche cu Ioana Ionică iar Andra Olariu, cu Eugeniu-Cosmin Panfil.

Apropo de români, dintre băieți vor încerca să iasă din calificări, pe lângă Robert Ciobotaru, și Daniel Cojocaru, Eduard Marius Ică, Mircea Vasiu, Andreas Thiel, Filimon Collins-Valentine, Mihai Grosu, David Nițu și Eugeniu-Cosmin Panfil, iar la fete, pe lângă Sonia și Andra Olariu, și Miruna Elena Nițu, Adelina Marin Terinte, Ioana Ionică, Maria Alexandra Duțu și Ana Mădălina Bratu.

Calificările vor avea loc joi 12 martie, fazele principale vineri și sâmbătă, iar cele 5 finale, duminică 15 martie de la ora 10, toată competiția fiind găzduită, ca și anul trecut, în sala ”Constantin Jude”, în organizarea Federației Române de Badminton, în frunte cu timișoreanca Animona Huțu, fostă multiplă campioană națională la fileu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Badminton și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × cinci =

 


Ultimele articole din categoria Badminton: