“Urşii” îşi egalează minimul stagional de puncte marcate, ca-n ultimul joc din 2013, şi n-au cum să-i facă un favor concitadinei BCT: Timba Timişoara – Steaua Bucureşti 59:87 (36:51)

Nou-promovata Steaua, o contracandidată a “violeţilor” de la BC Timişoara pentru un loc în play-off, s-a impus cu aproape 30 de puncte avans în sala “Constantin Jude”, la startul returului Ligii, câştigând fiecare sfert în dauna codaşei BC Timba, care a ţinut aproape doar în primul sfert, pierdut cu 20:23, după care a capotat cu 59:87 (36:51).

În faţa alb-violeţilor care vor începe returul mâine seară la 8, în aceeaşi sală, în faţa piteştenilor, “galbenii” de la BC Timba n-au avut nici o şansă să furnizeze o surpriză şi să le facă un cadou indirect concitadinilor, Robert Nyakundi marcând 22 de puncte până la pauză şi totalizând 30 la finele unui gallop de sănătate adjudecat pe sferturi cu 23:20, 28:16, 21:15 şi 15:8.

Dragan Petricevic fiind în zona lojelor iar elevii săi într-un colţ inferior al tribunei, conducătorul roş-albaştrilor de camuflaj, Virgil Stănescu, n-a transpirat nici o secundă, deşi s-a dezechipat cu numărul 22, steliştii fortificaţi cu componenţi ai dispărutei CSM Bucureşti impunându-se şi în absenţa sa, pentru un al 7-lea succes stagional, egal cu numărul înfrângerilor.

Diferenţa atât de clară, mărită în faţa unei asistenţe care n-a umplut nici pe jumătate tribuna timişoreană, în care a domnit mai degrabă liniştea, a avut de-a face şi cu dezechilibrul sub panouri, Florveus zbătându-se ca peştele pe uscat în faţa unor oaspeţi care au dominat cu 42-17 la recuperări.

Cu o singură noutate faţă de tur, micuţul coordonator de joc Nakic, sosit benevol în ajutorul „Urşilor” lui Bogdan Murărescu, şi care a evoluat cel mai mult astăzi pentru „galbeni”, marcând 10 puncte în cele 29 de minute jucate, Timba n-a putut face faţă rigorilor impuse de o oaspete învingătoare aici şi în returul optimilor Cupei, în toamnă, cu BCT, şi care trage la pătrunderea în play-off.

Desigur, şi steliştii şi-au deconspirat limitele evidente, Petkovic acumulând deja 5 greşeli personale până la pauză, când însă meciul era jucat tocmai graţie desprinderii din sfertul doi, un clar 28:16.

Până la urmă şi Paliciuc a strâns 5 greşeli personale pentru Steaua CSM EximBank, dar chiar şi aşa BC Timba n-a putut depăşi minimul de puncte marcate în acest sezon, 59, consemnat în ultimul ei meci din decembrie 2013, tot aici, 59:86 cu BC Mureş.

Iar ineficacitatea are de-a face cu absenţa unei mâini sigure, a unui bun aruncător, unele dintre realizări intrând chiar cu şansă. Oricum, Florin Popa a fost cel mai strângător, cu 16 puncte, urmat de Nakic, cu 10, Florveus (7), Pătru, Păcurariu şi Czmor, cu câte 6, Andrieş, cu 5, Mihuţi, cu două puncte, şi Csender, cu unul, mai jucând circa două minute Costa şi Medgyesi, în vreme ce Udrea a rămas pe bancă.

Împovărător sezon pentru nişte galben-negri care şi-au pierdut axul echipei şi aplombul, dar parcă şi mascota, ce mai salva aparenţele într-o ambianţă tot mai căzută pe gânduri. Acel înşelător 106:33 cu Farul, din 9 octombrie, a rămas acum atât de departe, înfrigurat ca unic triumf stagional…

Pentru conformitate, de la oaspeţi au mai marcat Durasovic, 15 puncte, Santa 10, Bosnjak 9, Gallimore 7, Petkovic 6, Tudor 5, Balmuş 3 şi Paliciuc două puncte, mai evoluând fără a înscrie Pavkovic respectiv ex-violetul Dodoc.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − 4 =

 


Alte articole legate de acest subiect: