“Violetele”, mai mult cu gândul la duelul de luni: CSM Satu Mare – BCM Danzio Timişoara 65:50 (29:24)

Învingătoare marţi la codaşa craioveană, “violetele” au pierdut în această seară la Satu Mare, în primul joc al celei de-a X-a etape a returului în Liga Naţională de baschet feminin, rămânând astfel la două puncte în urma câştigătoarelor, ocupante ale locului 7, dar şi având două puncte în faţa oaspetei lor de luni de la ora 15, Phoenix Galaţi, care va mai juca între timp şi mâine, de la ora 16, la “U” Cluj. Într-adevăr, o deplasare cu gândul la depăşirea dunărencelor: CSM Satu Mare – BCM Danzio Timişoara 65:50 (29:24).

În consecinţă, profesorul Dan Ionescu a şi folosit deplasarea în nord-vest pentru a le menţine în priza finalului de retur pe mai toate componentele lotului, 11 baschetbaliste fiind rulate în partida disputată de la ora 18, în care, deşi s-a apărat foarte bine în primele 5 minute, conducând cu 2:5 şi 6:9, BCM Danzio a sfârşit prin a pierde cel mai drastic tocmai primul sfert, decisiv: 21:11.

Cu revenirea din partea a doua, adjudecată cu 8:13, “violetele” au intrat la vestiare cu un handicap de numai 5 puncte, care se consemna şi în ultimul minut al sfertului trei, cedat cu 16:12, ceea ce însemna că timişorencele au rămas destul de mult în meci.

Doar în sfertul patru n-au mai ţinut pasul, pe fondul mai numeroaselor înlocuiri, ajungându-se la 65:42 în minutul 37, după care ultimele faze le-au aparţinut, pentru ameliorarea deficitului, cu opt puncte înscrise la rând: 21:11, 8:13, 16:12, 20:14.

Iar acum, înaintea ultimelor 3 etape din retur, bănăţencele trag nădejde şi ca “U” Cluj să treacă mâine după-amiază de CS Phoenix Galaţi, caz în care moldovencele ar descinde pentru jocul de luni de pe malurile Begăi cu un handicap de un punct, între locurile 8 şi 9, faţă de BCM Danzio. Calificarea în play-off e acum în mâinile lor, mai ales că Phoenix are apoi de jucat acasă cu fruntaşele CS U Alba Iulia şi U V Goldiş ICIM Arad, însă timişorencele chiar au de luat luni o revanşă pentru înfrângerea de la finele toamnei, la Dunăre. Altfel, pătrunderea în play-off ar fi lipsită de orice glorie, pur şi simplu trasă de păr…

*

5 de start în deplasarea la Satu Mare: Kilin, Pesovic, Zivadinovic, Stoenescu, Marjanovic (la gazde: Laza, Orosz, Courtney Hope, Wampler, Desroches).

Marcatori:

Pesovic 16 puncte (36 minute jucate), Stoiedin 16p (7 recuperări), Marjanovic 9p (8 rec.), Ardelean 4p, Kilin 3p, Necula 2p (la gazde: Laza – 21 puncte).

Au mai jucat: Zivadinovic, Fodor, Kecojevic, Zidaru, Sasebeş.

* Ultimele două jocuri din retur vor fi cu CSM Târgovişte (acasă) şi „U” Cluj (deplasare).

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + = 9

 


Ultimele articole din categoria Baschet: