„Leii” de la BC Timișoara se așteaptă la un derby echilibrat în „deplasarea” cu Timba

BC Timișoara va juca sâmbătă cu concitadina Timba în al 5-lea derby al orașului și vor avea statutul de oaspeți. Alb-violeții se așteaptă la o partidă mai echilibrată ca în sezonul precedent, după ce galben-negrii și-au adus întăriri importante în această vară.

Antrenorul „leilor”, Dragan Petricevic, a explicat de ce consideră că „deplasarea” din meciul cu „urșii” va fi dificilă, deși joacă în sala în care se antrenează. „Cu siguranță va fi mai echilibrat. Timba are în acest moment chiar și cu un străin mai mult decât noi în lot. Ne așteptăm la un meci bun. Suntem conștienți de faptul că jucăm în deplasare și că trebuie să aducem aceste puncte pentru că sunt foarte importante în vederea meciurilor ce urmează. Echipele care vor juca aici cu Timba în Timișoara vor avea o deplasare dificilă și chiar la asta mă refeream. Dacă reușim să aducem puncte din „deplasare” am obținut un lucru important pentru că nu sunt multe echipe din campionat care vor reuși foarte ușor să meargă cu puncte din Timișoara, fie că e vorba de BC Timișoara, fie că e vorba de Timba Timișoara”, a declarat Dragan Petricevic.

Tehnicianul lui BC Timișoara vede meciul de sâmbătă ca pe unul normal și crede că „urșii” de la Timba vor fi foarte motivați. „Nu mă aștept la nici o surpriză. Mă aștept să joace cu foarte multă ambiție, cu foarte multă dorință. Sunt convins că vor dori foarte mult să învingă în acest meci. Sunt convins că probabil pentru ei acest meci înseamnă foarte foarte mult. Pentru noi este un meci de campionat, un meci normal, îl tratăm la fel ca și orice alt meci. Nu avem absolut nimic de împărțit decât rivalitatea de pe teren”, a adăugat Petricevic.

Milos Pesic, revenit în această vară la BC Timișoara, va juca în premieră într-un meci între cele două echipe timișorene. „E prima dată. Nu cunosc sentimentul. Pentru mine e important să dau maximum pentru echipa la care joc, la fel și coechipierii mei și să câștigăm meciul. Luăm în serios fiecare adversar. Pentru noi, fiecare meci care urmează e cel mai important și privim acel meci ca și cum am juca o finală. Suntem pregătiți. Vom face totul să nu ne surprindă. O să ne pregătim, o să fim concentrați la maximum, este cel mai important pentru acest joc. Avem mai multă experiență ca ei și trebuie să folosim asta”, a declarat Milos Pesic.

Fără Popescu în derby

Alb-violeții nu vor putea conta pe Bogdan Popescu la meciul cu Timba. Jucătorul care a jucat cel puțin 21 de minute în cele trei partide oficiale disputate de BC Timișoara în acest sezon va participa la FIBA 3X3 World Tour Final. Competiția se desfășoară în acest sfârșit de săptămână la Tokyo. Dragan Petricevic trebuie să găsească soluții pentru a-l înlocui pe experimentatul român și așteaptă ca restul echipei să dea și mai mult pentru a suplini absența. „Trebuie găsit un înlocuitor. Vom găsi, vom căuta soluții. Întotdeauna echipa trebuie să dea cu 10% mai mult. Fiecare să dea cu 10% mai mult decât de obicei și ca atare să poată recupera absența unui jucător”, a mai spus Petricevic.

Întâlnirea dintre BC Timba Timișoara și BC Timișoara se va juca sâmbătă de la ora 18 la sala Constantin Jude și va fi arbitrată de Vlad Potra, Bedir Sefer și Dragoș Nicolae, iar Marian Oprea va fi comisar din partea FRB.


Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 8

 


Ultimele articole din categoria Baschet: