13 secunde la conducere în minutul 13, SCM Timișoara se agață de lider dar BC CSU Sibiu obține victoria în deplasare a etapei

Fruntașa la egalitate de puncte a Grupei A valorice în Liga Națională a obținut sâmbătă după-amiază victoria în deplasare a rundei de la mijlocul returului, BC CSU Sibiu marcând uniform câte 25 de puncte pe sferturi, 24 în ultimul, și rămânând permanent la conducere după pauză, în urma unei prime jumătăți a meciului din sala ”Constantin Jude” în care CS SCM Timișoara a egalat de două ori în sfertul I și de 3 ori în cel de-al doilea, în care a și condus 13 secunde, ținându-se în general scai de adversar, fără însă a-i încurca în cele din urmă planurile.

Liderul de pe Cibin a semnat victoria afară a etapei din pragul Crăciunului în elita baschetului masculin românesc, în care s-au mai impus și colegii de podium din Cluj și Oradea, precum și alb-violeții din Pitești în duelul la egalitate de puncte în a doua jumătate a ierarhiei cu Steaua, gazdă a timișorenilor în runda finală pe 2018, antepenultima din retur, sâmbătă 29 decembrie de la ora 19:45, cu mențiunea că bănățenii vor și începe anul 2019 tot în capitală, pe 7 ianuarie de la ora 18, la codașa Dinamo.

CS SCM Timișoara a oferit o bună replică și sibienilor, nu chiar cum a reușit la Cluj, însă n-a izbutit să obțină și a doua victorie a săptămânii, după cea de luni cu piteștenii, recunoscându-se învinsă la finele jocului disputat de la ora 15:30 în fața unei restrânse asistențe, cu 87:99, la pauză 44:50.

Deși i-au dat de furcă fruntașei, bănățenii n-au reușit să furnizeze surpriza, pierzând strâns și foarte strâns fiecare sfert al partidei televizate, cel mai clar în ultimul, la 5 diferență, în care au primit opt puncte fără replică în ultimele 109 secunde de joc, de la scorul de 87:91. Pe sferturi, 23:25, 21:25, 24:25, 19:24.

Dacă ar fi fost mai atenți sub propriul panou, unde sibienii au efectuat nu mai puțin de 24 de recuperări ofensive, față de cele doar 4 ale gazdelor, elevii lui Cristian Bota ar fi putut strica sărbătoarea de Crăciun a ardelenilor, timișorenii rămânând ferm în meci până în ultimele sale minute, cu încă o reducere de scor la limita handicapului, 77:78 în minutul 33 printr-o revenire semnată în nici două minute din toate procedeele de Brandon Randolph.

Însă vizitatorii îndrumați de Dan Fleșeriu, triumfători acasă sâmbăta trecută la 25 de puncte în dauna craiovenilor, au rămas mai de fiecare dată cu un pas în fața alb-violeților, Pratt și Philmore relansându-i prompt pe sibieni, iar spre final, după ce Vukosavljevic a înscris de la distanță pentru 87:91, Gavriloaia i-a răspuns pe măsură cu două aruncări consecutive de 3 puncte. Meciul se încheia de fapt cu opt puncte consecutive ale oaspeților…

Timișorenii începeau meciul cu Diculescu, Brown, Randolph, Komatina și Vukosavljevic, în vreme ce liderul cu Hardy, Pratt, Cooper Williams, ex-jucătorul bănățenilor Tohătan și Tamulis, vizitatorii deschizând scorul prin Pratt și rămânând de puțin în avantaj pe parcursul primelor zece minute, după ce Sherwood Terrell Brown semna singura egalare, 2:2, același Pratt reușind prima desprindere, 2:6.

Echilibru general, în minutul 4 Vukosavljevic reducând din handicap la 8:9, la care Monyea Pratt a marcat două aruncări de 3 puncte într-un minut, 8:15. Vukosavljevic, principal marcator și sâmbătă, s-a remarcat din nou, înscriind și Brown, o nouă revenire până la 16:19, în minutul 8.

Nikola Pesakovic, intrat în minutul 9 în locul lui Randolph, a înscris de la distanță și a egalat în ultimul minut, Philmore recuperând ofensiv și preluând din nou conducerea pentru sibieni cu 19 secunde rămase de jucat, 23:25.

Falker a marcat primele puncte în sfertul 2, apoi Vukosavljevic și Brown au anihilat handicapul, egalare la 27 în minutul 12, izbutită și de Stojadinovic peste o jumătate de minut printr-o aruncare de 3 puncte, tot el și preluând conducerea, 33:31 în minutul 13, unic avantaj deținut de timișoreni în partida din etapa a 11-a.

Însă și riposta aceluiași Falker a fost cu atât mai promptă pentru sibieni, tot de la distanță, peste numai 13 secunde. A mai egalat din nou același Pesakovic și la mijlocul sfertului 2, însă Gavriloaia a ochit de 3 puncte iar Pratt și Williams au completat o nouă desprindere a vizitatorilor, la 36:42.

Avantaj deținut și la pauză, pe mâna lui Gavriloaia, autor al unei trițe în penultima secundă a primei jumătăți a meciului, 44:50.

Tot sibienii aveau să înscrie primii și după pauză, prin Justas Tamulis, care a ratat altfel foarte mult, opt aruncări de două puncte și șase de trei, însă și Stojadinovic a ripostat tot printr-o triță.

Desprindere ceva mai clară a oaspeților, până la 49:59 în doar două minute, însă reușitele consecutive ale lui Brandon Randolph, șapte puncte la rând, au comprimat diferența, 62:63 în minutul 27. Sibienii aveau să găsească însă de fiecare dată răspuns, câștigând la limită sfertul 3, 24:25, scor 68:75 după o jumătate de oră de joc.

Ca o raritate, primele puncte ale sfertului 4 au fost marcate de timișoreni, prin Randolph, Justas Tamulis înscriind de la distanță iar același Radolph prin același procedeu, lansând o cursă de urmărire pe cont propriu, stopată și aceasta de elevii lui Fleșeriu.

Din rândul cărora Kevin Christopher Hardy, care a jucat cel mai mult, 37 de minute, a reușit un double-double, 13 puncte, 12 recuperări și 7 pase decisive, un număr dublu de puncte înscriind Monyea Durrell Pratt, 26 în 31 de minute jucate, în care a izbutit și 9 recuperări și 5 pase decisive, autor și a 4 greșeli personale.

Tot 13 puncte a marcat de la învingători și Philmore, iar 12 Aurelian Gavriloaia, strict din aruncări de la distanță, din 7 încercări, un alt double-double pentru vizitatori fiind semnat de Randal Alan Falker, 15 puncte și 13 recuperări, dintre care 8 ofensive, cu câte 3 recuperări, turnovers și greșeli personale.

Tamulis, o jumătate de oră în teren, a înscris 9 puncte, Cooper Williams șase iar Dragoste cinci. În tabăra învinșilor, Vladan Vukosavljevic a fost și de astă dată omniprezent, 36 de minute în care a marcat 18 puncte și a reușit 6 recuperări, câte 17 înscriind Brown, în 33 de minute jucate, cu 8 recuperări și 4 pase decisive, și Randolph, în 28 de minute, cu 3 recuperări și două pase decisive.

Marko Stojadinovic a fost precis în aruncări în cele aproape 31 de minute jucate, 14 puncte și câte 3 recuperări respectiv pase decisive, iar Octavian-Popa Calotă, cândva peste un deceniu la sibieni, a înscris 9 puncte, șase trecând în contul lui Pesakovic, iar câte două în dreptul lui Diculescu, 27 de minute pe teren, respectiv Komatina și Baciu.

Rezultatele etapei a XI-a în Grupa A din Liga Națională de baschet masculin, clasamentul la zi și programul rundei viitoare, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 5

 


Ultimele articole din categoria Baschet: