A 7-a înfrângere consecutivă pentru Timba, cu record negativ de 30 de mingi pierdute

BC Timba Timișoara a ajuns la a 7-a înfrângere consecutivă în Liga Națională, 82-113 la Târgu Mureș. Galben-negrii au ținut aproape în primul sfert pe care l-au cedat pentru un singur punct, dar sferturile doi și trei le-au revenit confortabil gazdelor care în ultimele zece minute și-au introdus și tinerii. Galben-negrii au fost conduși pe bancă de secundul Zoran Milovic.

IMG_6102BC Mureș Târgu Mureș este una din formațiile care și-a schimbat antrenorul în timpul sezonului, renunțând la tehnicianul cu care a terminat pe podium în ultimele două ediții de campionat. De la venirea lui Audrius Prakuraitis mureșenii aveau o serie de cinci victorii consecutive și au obținut-o pe a 6-a în partida cu Timba în care i-au trimis în teren de la început pe Tudor, venit de la Steaua în a doua parte a sezonului, Lazăr, Ivanovic, Dykes și Peciukas. BC Timba nu mai poate scăpa de locul 12, retrogradabil, după rezultatele din etapa trecută. „Urșii” s-au confruntat în ultima săptămână cu aceeași problemă pe care au avut-o toate formațiile timișorene, găsirea altor săli pentru antrenamente, sala Constantin Jude fiind ocupată. Galben-negrii au avut și probleme cu răcelile în ultima săptămână, printre cei afectați numărându-se și antrenorul principal, Bogdan Murărescu. Acesta a rămas acasă, astfel că Timba a fost condusă la Târgu Mureș de secundul Zoran Milovic care i-a trimis în primul 5 pe Miskovic, Pătru, Hall, Reljic și Mijatovic, iar Filip a lipsit, fiind accidentat. Miskovic a deschis scorul printr-un 3 points-play, iar „urșii” s-au distanțat la 2-8 după trei minute și jumătate. Gazdele au trecut în avantaj după ce au înscris șapte puncte până la jumătatea primului sfert, când scorul era 9-8. Mijatovic i-a readus în avantaj pe oaspeți care  au reușit să se desprindă la 16-20. Gazdele au revenit la conducere prin „trița” lui Gajovic, care a stabilit scorul primelor zece minute:24-23. Sfertul secund a adus desprinderea mureșenilor care și l-au adjudecat cu 33-18, astfel că la pauza mare aveau un avantaj confortabil: 57-41.

A doua repriză a început cu un „run” de 8 puncte al gazdelor care s-au desprins la 65-41. Miskovic a înscris primele puncte ale timișorenilor după mai bine de două minute. Și sfertul trei a fost la discreția gazdelor care și l-au trecut în cont cu 29-15 și s-au distanțat la 86-56 la ultima pauză. Sfertul patru a fost mai echilibrat, tehnicianul mureșenilor oferindu-le minute și tinerilor de pe bancă. BC Mureș a atins suta cu cinci minute înainte de finalul partidei când Barro a înscris cele două libere de care a beneficiat și a dus scorul la 100-72. Mihuți a înscris ultimele puncte ale partidei și a stabilit scorul final: 113-82 pentru mureșeni care continuă lupta pentru calificarea în play-off.

Gazdele au avut un procentaj foarte bun la aruncările de două puncte, 74%, marcând 34 din cele 46 de încercări. Timișorenii au înscris 20 de șuturi de la semidistanță din 42 (48%) și au fost mai preciși de la distanță cu 10 „trițe” din 19 aruncări (53%), față de 9 din 20 (45%) cât au avut mureșenii. Aceștia au beneficiat de 22 de libere din care au transformat 18 (82%), iar „urșii” au avut un bilanț de 12 din 17 (71%). BC Mureș a avut 24 de pase decisive, 23 de faulturi, 16 mingi pierdute și 19 intercepții. Galben-negrii au încheiat partida cu 15 pase decisive, 23 de faulturi, 30 de mingi pierdute și 8 intercepții. Cele 30 de mingi pierdute de bănățeni în această partidă reprezintă un nou record negativ al acestei ediții a Ligii Naționale. Precedentul era deținut de CSM U Oradea, 28, într-un mecu cu CSU Atlassib Sibiu.

Danilo Mijatovic a fost coșgheterul partidei cu 25 de puncte la care a adăugat 6 recuperări și 4 pase decisive. Pentru Timba au mai înscris: Miskobiv (15 puncte, 5 recuperări), Nakic (9 puncte), Vinson (8 puncte), Mihuți (7 puncte), Reljic (7 puncte), Hall (6 puncte), Andrieș (3 puncte) și Costa (2 puncte). Au mai intrat Pătru și Medgyesi. Gajovic a fost cel mai bun marcator al mureșenilor cu 22 de puncte. Toți jucătorii care au intrat la formația gazdă au înscris cel puțin 3 puncte, singurul trecut pe foaie care nu a evoluat a fost fundașul Adamovic.

Pentru BC Timba urmează disputa de pe teren propriu cu CS Gaz Metan Mediaș în timp ce mureșenii se vor deplasa la Energia Târgu Jiu.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × trei =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: