A. Constantinides (Energia): „Dacă un club ca Timișoara dispare toți avem de pierdut: și campionatul, și baschetul românesc”

CS Energia Târgu Jiu a învins la Timișoara cu 70-63, în manșa a doua din primul tur al Cupei României. Gorjenii sunt primii calificați în faza sferturilor de finală. Antrenorul Antonis Constantinides speră că BC Timișoara va găsi soluții pentru a continua, o eventuală dispariție a „leilor” fiind o pierdere atât pentru campionat, cât și pentru baschetul românesc.

IMG_5123„Vreau să doresc din inimă Timișoarei să găsească soluția pentru problema financiară și orice alte probleme. Dacă un club ca Timișoara dispare toți avem de pierdut: și campionatul, și baschetul românesc. De aceea doresc din inimă să găsească soluția în acest tip de probleme, să fie puternici, cum au fost în aceste două jocuri, în campionat și, desigur, în FIBA Europe Cup”, a declarat antrenorul Energiei, Antonis Constantinides.

Tehnicianul cipriot nu s-a confruntat pentru prima dată cu o echipă care are probleme ce îi amenință viitorul. „Le-am spus jucătorilor în vestiar că eu vin dintr-o țară unde jumătate din echipe au probleme din astea. Pentru mine nu a fost prima dată când am dat de o astfel de situație. În Cipru am văzut filme ca acesta de multe ori”, a adăugat Constantinides. Dacă răspunsul la contestația depusă de autorități la raportul Curții de conturi nu va fi unul favorabil deblocării finanțării echipelor timișorene, baschetul românesc ar putea suferi a doua mare pierdere în această vară, cu cele două câștigătoare de trofee dispărând din prim-plan. „Îmi fac griji pentru asta și toți trebuie să își facă griji dacă iubesc baschetul românesc. Campionatul a început să fie foarte sus, anul trecut am avut o echipă în ultimele 32 din EuroCup, echipa noastră a fost la FinalFour-ul EuroChallenge, a fost un mare succes pentru baschetul românesc. Trebuie să găsim soluția să oprim astfel de probleme”. CSU Asesoft Ploiești nu s-a mai înscris în noua ediție a Ligii Naționale după retragerea principalului finanțator, iar prahovenii vor încerca promovarea prin CSM Ploiești. De la BC Timișoara, deținătoarea Cupei României, au început să plece jucătorii și au fost zvonuri privind retragerea din campionat sau chiar desființarea, în caz că finanțarea nu se deblochează, iar apelul făcut la mediul privat nu dă roade. Există și posibilitatea ca formația de pe Bega să încerce să rămână în prima ligă cu cei care vor rămâne și să se lupte pentru evitarea retrogradării.

Antonis Constantinides s-a bucurat că jucătorii săi au obținut victoria într-un meci periculos din cauza condițiilor de la formația gazdă. „Pentru noi a fost foarte ciudat pentru că am auzit multe lucruri, nu știam care din ele sunt adevărate sau nu. Le-am spus jucătorilor că uneori aceste jocuri pot fi mai periculoase decât un meci normal. Sunt foarte bucuros pentru mentalitatea jucătorilor mei, nu au subestimat jucătorii de la Timișoara, au rămas concentrați, ca niște profesioniști, cu mentalitatea corectă pe teren. De aceea am câștigat meciul la finalul zilei. Am vrut să arătăm că putem să câștigăm partida în felul nostru, ca și o echipă. Ținta noastră este câștigarea campionatului. Nu avem șanse să ne luptăm la campionat dacă nu putem să câștigăm în deplasare. Asta am arătat pe teren astăzi, împotriva unei echipe care are aceste probleme. Cred problemele ce le au ei nu trebuie să ne facă să ne simțim mai puțin bucuroși în ceea ce privește succesul nostru. Au fost două meciuri dificile și am câștigat două, ceea ce ne face foarte bucuroși”, a adăugat tehnicianul cipriot.

Absența lui Kyle Shiloh le-a facilitat puțin munca celor de la Energia, americanul s-a transferat la Kuovot Kuovola, din Finlanda, club pentru care a mai evoluat. „Planul nostru a rămas același. Singurul lucru care ne-a ușurat treaba, pentru că trebuie să fim sinceri, a fost absența lui Shiloh. Este un jucător care putea face diferența la echipă, chiar dacă la Târgu Jiu nu a jucat bine, dar aici putea să fie diferit. Din moment ce Shiloh nu era aici a fost mai ușor pentru noi și mai greu pentru antrenorul Petricevic”, a concluzionat Antonis Constantinides, cel care a dus Energia până la final four-ul EuroChallenge în sezonul trecut.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: