Academia de baschet pentru Timișoara, din nou cu un MVP în Serbia la Kasta Camp: Robert Schipor

Pentru a treia oară în ultimii patru ani, un junior de la Academia BC Timișoara devine MVP la Kasta Camp, după Bogdan Penciu, în 2015, și Cristian Mocrițchi, în 2016. Kasta este cel mai prestigios camp de baschet pentru copii și juniori din Serbia, cu o continuitate de două decenii, 24.132 de jucători, 579 de cluburi și 872 de antrenori fiind implicați în eveniment din anul primei ediții, 1998, și până astăzi. Robert Schipor, un baschetbalist în vârstă de doar 15 ani, a fost desemnat MVP, iar alți doi sportivi de la Academia de Baschet pentru Timișoara au fost printre remarcați, și anume Igor Chiru și David Hudulin.

Șaptesprezece tineri jucători de la Academia de Baschet pentru Timișoara au participat în această lună la o serie din campul Kasta. Tabăra de baschet este una dintre cele mai importante din țara vecină, organizată chiar de Federația Sârbă de specialitate, în localitatea Rudnik. Copiii și juniorii au la dispoziție toate facilitățile, de la terenuri, săli, piscine, până la cei mai pricepuți antrenori. Anul acesta, sportivii de la academia timișoreană au participat la seria organizată între 6 și 16 iulie și au câștigat mai multe premii. Cel mai important a fost cel de MVP, cucerit de Robert Schipor, un baschetbalist în vârstă de doar 15 ani. Alți doi sportivi de la Academia de Baschet pentru Timișoara au fost printre remarcați. Igor Chiru și David Hudulin au ieșit vicecampioni în concursul pe echipe 5×5: Igor, în întrecerea juniorilor mari (ani de naștere 2000-2003), iar David în cea a copiilor născuți în 2006 sau mai tineri.

Robert Schipor a început baschetul la șapte ani, cu antrenorul Andrei Vaska, ex-jucător al clubului bănățean. Robert a evoluat în ultimul sezon în echipa U16 de la SCM Timișoara, deși era cu un an sub limita de vârstă a categoriei.

”A fost foarte frumos în Serbia! Mă așteptam să fie așa, pentru că am avut o experiență acolo și anul trecut. În fiecare zi aveam câte două antrenamente, iar seara competiții; fiecare zi era plină. M-a surprins că am primit titlul de MVP, pentru că erau mulți jucători valoroși și mai mari ca vârstă decât mine, dar mă bucură și mă motivează tot mai mult”, a spus Robert Schipor, premiat de una dintre cele mai valoroase baschetbaliste ale Serbiei, Jelena Milovanovic, ex-campioană a Europei cu naționala Serbiei, în 2015, participantă la Jocurile Olimpice și înrolată cu cluburi din Ungaria, Rusia, Turcia, Spania sau din țara natală, dar și WNBA, pentru Washington Mystics.

”A fost un camp foarte reușit. Organizatorii spun că în această serie au fost cei mai mulți copii din istorie, 220. Noi am avut o frumoasă surpriză, aceea de a da MVP-ul, Robert Schipor. Eu sper ca în viitor să-l văd la echipa de seniori a clubului: este foarte talentat, trăiește pentru baschet, iar faptul că a câștigat acest titlu de MVP la doar 15 ani spune totul. A crescut foarte mult în valoare, în ultimul timp” a remarcat și Petru Czmor, antrenor în Academie și la SCM Timișoara U16.

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = opt

 


Ultimele articole din categoria Baschet: