Desculții Europei. România – Islanda 64:72, acasă, în faza I a preliminariilor C.E.

După un 68:84 cu vecinii bulgari, reprezentativa României a pierdut și cel de-al doilea joc găzduit la Constanța în faza I a preliminariilor Campionatului European de baschet masculin din 2015, 64:72 (28:38) cu Islanda, pulverizându-și astfel încă de la primul hop micile șanse de calificare la EuroBasket.

Trebuie precizat că în faza I a calificărilor se aliniază 13 dintre cele mai modeste grupări ale continentului, dar s-a dovedit deja, în triunghiularul de la Constanța, că România nu și-a putut depăși condiția de outsider al unui duel cu Bulgaria și Islanda, în ciuda declarațiilor optimiste, însă fără acoperire, ale selecționerului Marcel Țenter.

Pe când prim-divizionarele sunt cuplate la meteahna de a strînge măcar 6 străini pe lot, cu repercusiuni evidente în privința progresului autohtonilor, și așa îngreunat de vicii sistemice, naționala de seniori, și nu numai aceasta, se cufundă în penibil și ridicol, eșecul pe teren propriu cu insularii din Atlantic fiind revoltător dar nu și surprinzător.

Pentru conformitate, Gutoaia a marcat 19 puncte iar Nicoară 15, românii căzând de la 2:0 la 2:16 într-un meci cu două sferturi câștigate: 10:25, 18:13, 17:18, 19:16.

Timișorenele BCT și BC Timba nu au nici un jucător selecționat în lotul cu care se abordează aceste 4 întâlniri oficiale din luna august. România va juca revanșele în 10 și 16 august, cu Bulgaria respectiv Islanda, de această dată în condiții de deplasare.

Doar prima clasată din ”triunghi” la finele celor câte 4 partide pentru fiecare selecționată se va califica în faza următoare a preliminariilor Campionatului European din 2015.

Ca următor pas, cîștigătoarea Grupei A va evolua împotriva celei a Grupei C, alcătuită din Elveția, Danemarca, Austria și Luxemburg, pe 22 și 25 august. Ulterior, în 29 august și 1 septembrie va avea loc finala primei faze preliminare a calificărilor, a cărei câștigătoare va accede în faza secundă a calificărilor pentru Euro 2015.

Turneul final al actualei ediții a EuroBasket începe luna viitoare în Slovenia, cu participarea cremei continentale.

Așadar un nou debut nefast, continuitatea rezultatelor slabe ale selecționatelor de baschet masculin ale României reflectând defectuoasa strategie aplicată de F.R. Baschet.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = unsprezece

 


Alte articole legate de acest subiect: