Alți 5 jucători s-au despărțit de BC SCM Timișoara. „Leii” mai pot face doar trei transferuri și vor avea o misiune grea pentru evitarea retrogradării

BC SCM Timișoara a început anul la fel cum a început și sezonul: cu mulți jucători părăsind echipa, numărul total al despărțirilor din acest sezon ajungând la 14 după apariția problemelor legate de finanțare. Alb-violeții nu vor mai putea conta pe cinci jucători care au evoluat la Timișoara în finalul anului trecut. Patru străini: Subotic, Djapa, Jelenic și Smith, alături de Petrișor, nu revin în orașul de pe Bega după pauza de sărbători, iar clubul mai poate efectua doar trei transferuri în acest sezon.

IMG_8888Sezonul complicat continuă pentru deținătoarea Cupei României. După ce la debutul noii stagiuni alb-violeții au schimbat din mers o mare parte din lot, cu cinci străini și doi români părăsind corabia după apariția problemelor financiare, situația se repetă la începutul lui 2016. Formația de pe locul 11 (penultimul) s-a reunit fără cinci jucători pe care s-a bazat în finalul anului trecut. Subotic, Djapa, Jelenic și Smith (singurul stranier adus la începutul sezonului rămas la echipă după primul val de plecări) nu vor mai face parte din lotul pe care se va baza Milorad Perovic. Primii trei au avut contract doar până la finalul anului 2015, după cum notează site-ul oficial al formației bănățene. Vujadin Subotic nu avea echipă când a venit la Timișoara ]n noiembrie și după câteva prestații reușite, inclusiv în cele 2 victorii obținute de „lei”, dar și accidentări care l-au împiedicat să joace în toate meciurile, muntenegreanul care a evoluat două sezoane la Oradea s-a transferat în Slovacia la Inter Bratislava, deținătoarea cupei și ocupanta locului 2.  Cătălin Petrișor era împrumutat de la Craiova până la finalul anului și a semnat deja cu CSM CSU Oradea.

Subotic a avut 13,4 puncte/meci în cele 8 partide disputate în alb-violet, cu o medie de 28:20 minute. Dalibor Djapa s-a alăturat timișorenilor înainte de startul campionatului și a evoluat în 15 partide. Acesta a avut medii de 12,7 puncte și 5,4 recuperări în 24:30 minute/meci. Ivan Jelenic, aflat la a doua experiență la gruparea timișoreană a venit tot la primul schimb masiv de jucători și în 15 partide a evoluat 26:43 minute, reușind 8,8 puncte/meci. Petrișor a fost în mai multe perioade la echipa bănățeană și a revenit înainte de prima etapă. Acesta are medii de 19:07 minute și 2,1 puncte în cele 15 partide.

Kentwan Smith era așteptat să revină la echipă pe 6 ianuarie, dar acesta a anunțat că nu se întoarce din cauza restanțelor salariale. Smith acceptase în vară, când ceilalți cinci stranieri au plecat, o diminuare a salariului. Acesta a fost unul din cei mai constanți jucători ai timișorenilor, fiind cel mai bun marcator cu o medie de 14,1 puncte, 6,4 recuperări în 34 de minute/meci în cele 15 partide disputate în campionat.

Dacă după primul tur al Cupei României clubul s-a mișcat rapid și a putut să înlocuiască jucătorii plecați cu cei care au acceptat să vină în puținul timp avut la dispoziție, acum situația este și mai dificilă. Timișorenii au consumat deja trei din cele șase transferuri pe care echipele din Liga Națională au voie să le facă după startul campionatului. (Subotic a fost unul dintre cei trei nou-veniți și s-a despărțit deja de echipă). Astfel, alb-violeții mai au voie să aducă doar trei jucători până la finalul sezonului. Pe lângă cele 7 despărțiri ce au avut loc înainte de prima etapă din campionat (Popa, Popescu, Low, Milosevic, Barovic, Shiloh și Nikolov) și cele 5 de acum, de la formația de pe Bega au mai plecat doi din jucătorii aduși în viteză: Reljic și Zekavicic, astfel că numărul sportivilor care au îmbrăcat echipamentul alb-violet măcar o partidă în acest sezon și care au părăsit echipa a ajuns la 14, la care se adaugă și antrenorul cu care timișorenii câștigau Cupa în sezonul trecut, Dragan Petricevic. Și Nenad Markovic a revenit pe parchet în încercarea de a-i ajuta pe „lei”, dar acesta apare pe site-ul federației că nu mai face parte din lot din noiembrie. „Shone” a rămas în staff, conducând câteva partide ca principal până la venirea lui Perovic.

Pâna la înregimentarea a încă trei străini, Milorad Perovic mai are în lot doi stranieri, pe Dundjeski și Zivanovic, ambii veniți pe finalul anului trecut. Timișorenii Toth, Milencovici, Covaciu și Szekely vor avea ocazia să strângă mai multe minute până la finalul sezonului, iar pentru completarea lotului vor fi aduși jucători de la a doua echipă.

Timișorenii mai au de disputat 7 partide din prima parte a sezonului regulat. Aceștia reiau meciurile oficiale pe 18 ianuarie în deplasare la liderul BC Mureș, urmând a avea alte două meciuri afară pe 26 la Cluj și pe 30 la Mediaș, în lupta ultimelor două clasate, aflate momentan la egalitate. Prima fază a sezonului regulat se termină pe 13 februarie iar echipele vor fi împărțite în două grupe valorice 1-6 și 7-12. Timișorenii sunt departe de locul 6, la 6 puncte și e aproape imposibil să intre în prima grupă, astfel că vor evolua în 7-12. De aici primele două se alătură celorlalte șase echipe din prima grupă valorică pentru play-off. Teoretic, alb-violeții ar putea spera să intre în primele opt dacă ultimii trei jucători pe care îi vor achiziționa vor aduce un plus de valoare. Dar cu plafonul salarial pe care îl au la SCM, de 2000 de euro, va fi greu să găsească jucători valoroși dispuși să vină. În aceste condiții dificile, timișorenii vor avea o misiune grea pentru a evita ultimele două locuri la capătul celor 10 runde. Conform regulamentului, ultimele două clasate în grupa 7-12 retrogradează direct.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: