Amical și nu prea: BCM Danzio Timișoara pierde cu gazda din Vrbas, deplângând arbitrajul, și cu Radivoj Korac. Alba Iulia câștigă patrulaterul

BCM Danzio Timișoara a pierdut ambele jocuri ale patrulaterului internațional de la Vrbas, unde a încheiat pe ultimul loc, spre deosebire de adversara din prima etapă a Ligii Naționale, CS U Alba Iulia, care a triumfat, însă gruparea de pe Bega a deplâns maniera de arbitraj.

Gruparea de pe Bega a cedat cu 49:66 echipei gazdă, ZKK Vrbas Medela, însă după ce ”Panterele roz” au ajuns să fie conduse un sfert și jumătate de pe margine de preparatorul fizic, Miruna Crâsnic, în urma a două faulturi tehnice atribuite profesorului Dan Ionescu, antrenor al prim-divizionarei timișorene.

Deciziile repetate luate în favoarea gazdelor au stârnit protestele lui Ionescu, ceea ce i-a adus un fault tehnic, urmat de un al doilea tehnic, fiind astfel dat afară. Antrenorul și-a retras echipa la vestiare, la jumătatea sfertului trei, dar după 5 minute baschetbalistele au revenit pe teren, conduse de pe bancă de Miruna Crâsnic. Și după acest moment arbitrajul a continuat în același mod favorabil celor Vrbas, într-un joc disputat sâmbătă în care cele mai bune marcatoare ale Timișoarei au fost Milena Marjanovic, cu 14 puncte, Tunde Kilin, cu 11, și Biljana Pesovic, cu 8 puncte.

Marta Fodor nu a putut fi folosită în niciuna din partide, fiind incapabilă să joace din cauza unei accidentări. După meciul de sâmbătă, alte două componente de bază ale echipei au acuzat accidentări și au evoluat mai puțin de un sfert în meciul de ieri. Milena Marjanovic este accidentată la spate și Biljana Pesovic are întindere, astfel că Dan Ionescu a preferat să le menajeze în jocul de duminică, avut cu vicecampioana Serbiei, Radivoj Korac, care s-a impus cu 87-37, încheind pe locul 3, cu timișorencele pe 4, ultimele.

Marcatoare au fost Milana Zivadinovic – 19 puncte, Vedrana Kecojevic și Milena Marjanovic, câte 6 puncte, Bianca Blanaru – 3 puncte, Alexandra Bălăceanu – 2 puncte și Christina Zidaru, un punct.

Formația din Alba Iulia a câștigat finala în dauna gazdei Vrbas și s-a impus la acest turneu, gruparea ardeleană fiind adversarul Timișoarei în prima etapă de campionat.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: