„Avem cel mai nefavorabil tablou posibil”. SCM Timișoara, în Final8 pe ruta cu CSM CSU Oradea și Cluj / Sibiu

Baschetbaliștii de la SCM Timișoara s-au ales cu un duel cu CSM CSU Oradea la turneul final al Cupei României, a cărui tragere la sorți s-a încheiat în urmă cu puține minute, în urma ședinței pe zoom de stabilire a meciurilor din Final8 2020-2021. Pentru un loc în semifinale, ”violeții” vor întâlni multipla campioană din Bihor, care îi întrecea în campionat pe 13 decembrie 2020 cu 75:68 la finele primului turneu din ediția în curs, derulat chiar în Țara Crișurilor.

Violeții dădeau piept ultima oară cu orădenii în Cupa României în sferturile ediției 2016-2017, în urmă cu 4 sezoane, când bihorenii se impuneau detașat, cu 92:72. În actuala campanie, CSM CSU Oradea s-a calificat din seria preliminară de pe locul 2 din 5 formații, cu 3 victorii și un eșec în fața craiovenilor, tot cu o înfrângere în cont mergând mai departe și bănățenii, 85:68 în fața gazdei BC CSU Sibiu, în cadrul unui turneu patrulater la mijlocul lunii noiembrie. Numai 13 cluburi au luat startul în cadrul stagiunii în curs a Cupei României, dintre care doar 5 au fost eliminate în calificări, celelalte compunând faza Final8 de peste 3 săptămâni.

Semifinaliști ai ediției trecute a Cupei României, 88:71 pentru U-BT Cluj, timișorenii vor juca așadar în sferturile de finală cu orădenii, care au pierdut pe rând ultimul act al competiției în 2018, 2019 și 2020, cu 64:61 cu U-BT Cluj, 88:78 cu BC CSU Sibiu și 68:61 tot cu cei de sub Feleac, deținători la zi ai trofeului.

Bihorenii se află pe același calapod cu cei din Voluntari, Craiova și Pitești în zona locurilor 3-6 a Ligii Naționale de baschet masculin la finele turului, cu câte 9 victorii și 4 înfrângeri fiecare, în urma clujenilor invincibili și a sibienilor cu două eșecuri, pe când SCM Timișoara și bucureștenele CSA Steaua și Dinamo dețin câte 6 succese și 7 înfrângeri, în zona pozițiilor 7-9. 

Bihorenii au pierdut luni la Cluj duelul de campionat cu gazda U-BT, 90:77, o seară mai apoi CSM CSU Oradea reabilitându-se în fața steliștilor cu 79:46, victorie în special pe seama punctelor reușite de Zekovic, cu 18, Holt – 14 și Broussard – 12, pe când bănățenii alb-violeți s-au înclinat la limită alb-negrilor de sub Feleac, cu 87:86.

Celelalte partide din faza sferturilor de finală ale competiției Cupei României sunt următoarele: CSU Sibiu – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, CSO Voluntari – BCMU FC Argeș Pitești și SCMU Craiova – CSA Steaua București.

Dacă se va califica mai departe, SCM Timișoara va evolua cu învingătoarea partidei dintre CSU Sibiu și U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. Meciurile se vor desfășura în cadrul unei reuniuni ce va fi organizată în perioada 6-9 martie la Cluj-Napoca tot sub pecetea ilegalelor restricții detrimentale sănătății impuse neconstituțional de teroriștii criminali tehnocrați care implementează executoriu în colonii urzelile ocultei satanice mondiale. 

„Avem cel mai nefavorabil tablou posibil, meci cu campioana din Oradea și apoi un posibil duel cu una dintre primele două clasate din Liga Națională, dar cu siguranță nu vom merge la Cluj-Napoca doar pentru a face act de prezență și pentru a vedea din nou frumoasa sală de acolo” a declarat antrenorul-manager Dragan Petricevic.

Până una alta, reprezentativa masculină de baschet a României s-a reunit miercuri în București în vederea începerii pregătirilor pentru ultimele două meciuri din cadrul Grupei A a FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers, din localitatea poloneză Gliwice, cu Israel pe 19 februarie și gazda Polonia în 21 februarie. Selecționerul Tudor Costescu și secundul Nenad Markovic i-au convocat pentru antrenamentele începute în Arena de Baschet pe Lucas TOHĂTAN (BC CSU Sibiu), Mirel DRAGOSTE (SCM Timișoara), Tudor GHEORGHE (FC Arges Pitesti), Marcu BADIU (CSO Voluntari), Tudor FOMETESCU (CSM CSU Oradea), Bogdan NICOLESCU (CSM CSU Oradea), Dragos DICULESCU (SCM U Craiova), Mihai MĂCIUCĂ (FC Arges Pitesti), Tudor GÎRBEA (CSO Voluntari), Ionuț BERCEANU (Dinamo Bucuresti), Alexandru OLAH (SCM Timișoara), Bogdan POPA (FC Arges Pitesti) și Rareș UȚĂ (FC Arges Pitesti). În plus, Emanuel CATE (UCAM Murcia / Spania) și Kristopher RICHARD (Stelmet Zielona Gora / Polonia) se alătură lotului tricolor direct în Polonia, în data de 15 februarie.

Ultimele rezultate din LNBM și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Baschet.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 3

 


Ultimele articole din categoria Baschet: