B. Bulj: „Am reușit în anumite situații să fim mai buni decât Aradul”. J. Araujo: „Am început foarte prost primul sfert, nu ne-am concentrat în atac”

ICIM Arad s-a impus în derby-ul vestic cu BCM Tymes, cu 82-65. Gazdele alb-violete au avut un început foarte bun de partidă și au condus și la 9 puncte, dar până la urmă victoria le-a revenit oaspetelor care au profitat de greșelile timișorencelor. Bogdan Bulj a debutat pe banca lui BCM Tymes și a fost nemulțumit de cele 27 de mingi pierdute de noile sale eleve. Antrenorul Aradului se aștepta la un meci dificil la Timișoara și crede că elevele sale au început să-și facă jocul obișnuit abia din sfertul secund.

Bogdan Bulj a preluat echipa timișoreană în această săptămână. Noul tehnician al alb-violetelor a fost mulțumit că echipa sa a reușit 16 recuperări ofensive, dar l-au nemulțumit cele 27 de mingi pierdute.„Doresc să felicit Aradul pentru victorie. A câștigat acest meci datorită calității pe care o are echipa. Noi am început bine meciul, cu toate detaliile aferente ultimei perioade de antrenament. Aradul a trebuit să-și îmbunătățească jocul în apărare și am reușit în primele 20 de minute, în anumite situații, să fim mai buni decât Aradul. Noi avem nevoie de o vreme în care să muncim și să ne dăm silința la antrenamente. Sper că o să avem noutăți în joc. Este pozitiv că am avut destule recuperări ofensive, iar negativ este că am avut 27 de mingi pierdute. Aradul a arătat în a doua jumătate a meciului un joc calitativ și își merită locul pe care îl ocupă în topul clasamentului”, a declarat Bogdan Bulj la finalul partidei.

BCM Tymes a condus la începutul partidei, dar oaspetele au trecut la conducere și au intrat la ultima pauză cu un avans de 16 puncte. Timișorencele s-au apropiat la 6 puncte la jumătatea sfertului 4, dar distanța a crescut din nou până la finalul partidei. „Ne-am apropiat la 6 puncte diferență printr-o apărare bună. Problema a fost al treilea sfert când am dat voie Aradului să facă 7, 8, 10-0. E greu să joci când alergi la diferență de 10 puncte și altfel e când joci meciul la egal. Sper că am demonstrat că avem putere și putem să ne întoarcem de la diferență, dar împotriva echipelor cum este Aradul e dificil să joci. Dacă te întorci de două, trei ori de la diferență de 15 puncte la 7 e greu și calitatea în joc a Aradului își spune cuvântul”, a adăugat Bogdan Bulj. Timișorencele au marcat 48% din șuturile de două puncte și doar 21% (3 din 14) de la trei. „Am avut procentaj slab la aruncare. În unele situații am avut aruncări deschise, dar n-am avut noroc. În principiu, diferența la procentajul de aruncare este din cauza apărării agresive pe care Aradul o face, când ne-au forțat să aruncăm din situații dificile sau la sfârșit de atac și aici se face diferența la procentaj, șuturi dificile”, a mai spus antrenorul sârb.

Tehnicianul Aradului, Jose Araujo, se aștepta la o partidă dificilă după ce în tur, pe propriul teren, ICIM-ul s-a impus la 14 puncte.„Am câștigat acasă la 14 puncte și a fost un meci greu. Sunt o echipă bună, cred că mai bună ca în sezonul trecut. Acum au schimbat antrenorul. Îl știam de dinainte, este un antrenor foarte bun. Au și o jucătoare nouă. E o jucătoare bună, am văzut-o jucând în Portugalia, acum câțiva ani într-un joc din EuroCup. Nu știu cum oamenii s-ar fi așteptat să câștigăm ușor. Aveam nevoie să muncim din greu ca să câștigăm acest meci și asta s-a întâmplat. Știam asta și sunt bucuros că ne-am făcut treaba. Aveam nevoie să fim foarte serioși”, a declarat Jose Araujo.

Timișorencele și-au adjudecat primul sfert cu 20-15, iar tehnicianul oaspetelor crede că elevele sale nu au fost suficient de concentrate în atac în primele zece minute. „Am început foarte prost primul sfert, nu ne-am concentrat în atac, la ei a fost opusul. Cred că în sfertul secund am început să practicăm jocul nostru obișnuit, am fost mai consistenți mai ales în apărare și până la urmă au început să ne intre șuturile. Când ne-am calmat și am jucat mai inteligent în atac am reușit să trecem în avantaj și am avut nevoie să îl gestionăm până la finalul jocului. S-au apropiat la 6 puncte dar tot noi controlam jocul. Nu a fost ușor, am avut nevoie să muncim ca să câștigăm la Timișoara”, a mai spus Araujo. Acesta a adăugat că arădencele nu au fost afectate de înfrângerea din etapa trecută cu CSM Târgoviște. „Cu Târgoviște a fost doar un joc. Aveam nevoie să ne concentrăm la următorul, era cu Timișoara și a trebuit să-l pregătim. A fost diferit de această dată pentru că nu știam cum o să evolueze cu antrenorul nou. Nu am avut șansa să le vedem jucând, dar nu avem tipuri diferite de motivație când jucăm cu Timișoara sau cu Târgoviște”, a concluzionat tehnicianul Aradului.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Baschet: