Badnjarevic CV: semifinalist cu West Petrom, antrenor al Faraonilor, campion al Tunisiei

Într-adevăr, antrenorului sârb născut la 5 aprilie 1963 i-ar fi luat destul timp să puncteze reperele unei cariere manageriale începută vremelnic, după cum a menţionat din capul locului la conferinţa de presă găzduită miercuri de BC Timişoara, şi în cursul căreia a lansat baschetbalişti ca Stojakovic, ajuns în NBA, Jelic ori Jestratijevic.

Predrag Badnjarevic, care are în cont o semifinală de Cupa României, în anul 2004, cu West Petrom Arad, a făcut primii paşi la timona unei grupări sub panourile cu inel la vârsta de 24 ani, în 1987, la copiii lui BK Radnicki Beograd, de unde a continuat la copiii, cadeţii şi juniorii Zvezdei, între 1988 şi ´93, ulterior activând în ediţia 1993-´94 la echipa secundă şi de juniori a BC Larissa, unde a revenit ca antrenor principal, din 1995 în ´97, după sezonul petrecut ca asistent la PAOK Salonic.

Apoi alţi patru ani în ţara de baştină, la Ibon Niksic, în liga B1, urmaţi de câte un sezon la Lavovi 063 Beograd şi Beopetrol Beograd, după care a testat apele în Aradul învecinat. Sezonul 2004-´05 l-a regăsit ca asistent la aceeaşi Steaua Roşie Beograd, cu alţi doi ani la cârma reprezentativei Egiptului şi apoi un sezon în Bosnia şi Herţegovina, la Igokea Aleksandrovac.

Iar de la Etoile du Sahel, din nou în România, din această vară, în calitate de campion şi câştigător la zi al Cupei Tunisiei. Ar mai fi vârfurile ca finalist al Cupei Greciei, în anii ´90, locul 2 la finele sezonului regulat în Serbia şi Muntenegru, în 2006, devenind finalist al ligii interne şi în acelaşi an semifinalist al Ligii Adriatice, plus câştigător al Cupei Serbiei & Muntenegru, în aceeaşi ediţie.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − trei =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: