Badnjarevic, prima oară două eşecuri la rînd în sezonul regulat

BC Timişoara a suferit duminică seară un al doilea eşec la rînd în doar 5 zile, 79:89 acasă cu U Mobitelco Cluj, „dublă” negativă în premieră în sezonul regulat de la preluarea echipei, în vara lui 2011, de către Predrag Badnjarevic, alb-violeţii adunînd în această săptămînă tot atîtea înfrîngeri cîte înregistrau în întregul tur din toamna anului trecut, atunci tot de mîna alb-negrilor, dar sub Feleac, şi acasă cu Mureşul.

Din păcate pentru numerosul public spectator, o seară de descumpănire, cu gîndul că sezonul este totuşi foarte lung şi cu acele numeroase meandre care pot oferi în cele din urmă mari bucurii.

Asistenţa din "Constantin Jude" a asistat pentru prima oară în perioada cu Badnjarevic la cîrmă la un eşec survenind în urma unei deplasări pierdute. De regulă, BCT reacţiona pozitiv în urma puţinelor înfrîngeri externe...

Cărbunii înghiţiţi în prelungirile intermediarei de miercuri de la Târgu Jiu s-au făcut aşadar resimţiţi şi în duelul cu o trupă clujeană de care timişorenii dispuneau în toate precedentele cazuri din acest an, de 4 ori, dintre care în 3 rînduri în sala „Constantin Jude”, U Mobitelco prezentîndu-se de această dată cu o formaţie complet remaniată de noul antrenor Niksa Bavcevic şi administrînd Timişoarei un prim eşec pe propriul parchet din 17 mai încoace, cînd CSU Asesoft făcea al doilea pas spre titlul naţional, 65:79 în ultimul act din Final Four.

Noua mixtură timişoreană n-a fost la înălţimea momentului, fiind în avantaj nici două minute din jocul de la ora 20 şi neintegrîndu-l prea mult în ecuaţie, cu nici un sfert de oră jucat, pe marcatorul a 60 de puncte în semifinala de play-off în dauna Clujului, Robert Sarovic, pe cînd alb-negrii s-au văzut serios perturbaţi şi zguduiţi doar în sfertul secund, după care, recitindu-şi schemele, nu le-au mai permis timişorenilor să-şi continue revirimentul şi la reluare.

Iar cu nici 3 minute înainte de final, la 74:83, coşgeterul Nikolov comitea o a cincea greşeală personală, total la care era imitat peste numai un minut de Bogdan Popescu, dar derby-ul era pe atunci deja ca şi jucat, mai ales în plan psihologic… 79:89 (19:27, 23:16, 19:27, 18:19).

Clujul se alătură astfel orădenilor, pe care BC Timişoara îi va vizita sîmbătă, ca grupări cu 4 succese din primele 4 runde ale Ligii Naţionale, şi chiar dacă mai este mult pînă departe se poate deja spune că alb-violeţii mai au mult de asudat pentru a se apropia de omogenitatea necesară, mai ales după asimilarea altor componenţi în perioada de vară.

Deloc suprinzător, în faţa unei săli aproape pline şi a camerelor DIGI Sport, baschetul de duminică seară a fost început de străinii Timişoarei şi Clujului, şi anume Jovanovic, Archie, Djerasimovic, Sarovic, Johnson, respectiv Wright jr., Barnette, Nikolov, Hallik, Todorovic, la oaspeţi fiind vorba doar de nume noi.

Archie avea să fie coşgeter al Timişoarei, cu 20 de puncte, dar şi cel mai bun la recuperări, cu 7, omniprezent în cele 36:47 minute pe parchet, în care a adunat foarte bune procentaje de două puncte şi la aruncări libere, dar nu i-a ieşit nimic din 5 aruncări de „triţe”, secondat fiind ca durată şi puncte de Zlatko Jovanovic, cu 18 în 34:43 minute, însă cu procentaje de o treime la aruncările de la semidistanţă şi distanţă. Ca un al treilea marcator al gazdelor, tot o piesă de rezistenţă a trecutei campanii, Bogdan Popescu, cu 14 puncte în 23:16 minute pe teren, foarte precis în nu numeroasele tentative la coş dar cu 5 recuperări însă şi… 5 greşeli personale.

În contrast, Bavcevic a marşat mult şi cu folos pe acelaşi 5 de start, care a adunat laolaltă 162 de minute din totalul celor 200 posibile, strîngînd totodată şi 78 din cele 89 de puncte ale Clujului, cu Vedran Nakic adăugînd şi el alte 9 puncte în cele 25 de minute pe Bega. Cu alte cuvinte, mai omogenă în cei 6 noi recruţi ai săi, U Mobitelco a dat lovitura cu un prim succes pe 2012 în dauna Timişoarei, graţie unei mai sigure evoluţii pe seama căreia a cîştigat 3 „sferturi” şi a condus la fiecare pauză.

De cealaltă parte, deşi au jucat relativ destul de mult, Jelenic 33 de minute iar Djerasimovic peste 24, cei 2 noi jucători ai cuplului Badnjarevic-Jovanovic au fost relativ restrînşi în încercările la coş, cu un total cumulat de doar 12 tentative, dintre care numai 4 au scuturat plasa inelului…

Clujenii s-au închegat aşadar mult mai repede în acest început de sezon şi au exploatat vizitarea Timişoarei pentru a-şi retrîmbiţa pretenţiile măcar de Final Four, lăsîndu-i pe alb-violeţi în dilemă în privinţa optimizării reuşite în aceste prime săptămîni ale Ligii Naţionale.

Ca evoluţie a scorului, BC Timişoara a condus doar 14 secunde într-un prim sfert în care clujenii se distanţau şi la 11:22, ameninţînd încă de pe-atunci că n-au venit în plimbare pe Bega.

Cu Căpuşan şi Andrei în sfertul 2, dar şi pe fondul unei uşoare dezorganizări clujene, oaspeţii apelînd pe atunci la Pop şi Baciu, Dragoş Andrei a adus egalarea cu 4:27 minute înaintea pauzei mari, 33:33, dar deşi apoi s-a mers aproape cap la cap, tot „U” a intrat în avantaj la cabine, pentru pauza mare… 42:43.

Încurajator, Căpuşan a preluat conducerea imediat după pauză, iar Jelenic şi Archie au mai readus-o în minutele imediat următoare în avantaj pe gazda BC Timişoara, la mustaţă şi totalizînd 1:20 minute în frunte, dar o „triţă” a foarte rapidului Derek Steven Wright jr., în cel de-al treilea minut al sfertului 3, parcă a reînaripat o grupare oaspete regăsită în tumultul unei săli sperînd într-o răsturnare.

Iar de la 48:50, clujenii se distanţau încet-încet, doar cu o revenire a muntenegreanului Jelenic, „triţă” pentru un handicap de 3 puncte, ajungînd la 9 puncte avans la ultima pauză, conservate cu sînge rece dar şi nervi întinşi la maxim, pînă la final.

BCT (9 marcatori; doar 21% procentaj al reuşitelor de 3 puncte, 4 din 19): Archie – 20 puncte, Jovanovic 18, Popescu 14, Jelenic 10, Căpuşan, Johnson şi Sarovic, cîte 4, Andrei 3, Djerasimovic – două puncte.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 8 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: