Badnjarevic: „Sunt la nivelul lui Galil Gilboa şi mai bune decît celelalte din Liga Balcanică”

Predrag Badnjarevic, antrenor sîrb al timişorenilor cu o bună experienţă internaţională sub panouri, a admis la conferinţa de presă prefaţînd debutul de mîine de la ora 20 al alb-violeţilor Timişoarei în EuroChallenge, acasă cu maghiarii din Kormend, că oboseala parcursului pe două fronturi ar putea cîntări în economia sezonului dar că prezenţa în această competiţie va aduce beneficii evoluţiei echipei sale.

Badnjarevic a subliniat încă din capul locului faptul că „este foarte important că debutăm în întrecerea EuroChallenge, în care dorim să practicăm cel mai bun baschet cu putinţă şi să arătăm ceea ce putem. Este un foarte bun prilej pentru a ne arăta nouă înşine şi a înfăţişa tuturora potenţialul acestei echipe. Într-adevăr, programul este dificil dar sper că nu vom fi aşa de obosiţi. Suntem conştienţi că va fi greu dar participarea ne va ajuta pentru că motivaţia necesară pentru a evolua la acest nivel se va răsfrînge şi asupra prestaţiilor din campionat şi ne ve îmbunătăţi implicit jocul”.

Ferindu-se să traseze prea multe paralele cu precedenta competiţie în care BC Timişoara n-a depăşit faza grupelor, ce-i drept de puţin, Badnjarevic a remarcat totuşi faptul că în EuroChallenge, spre deosebire de Liga Balcanică, este vorba de doar 3 deplasări, faţă de 5 în 2011-2012: „Acum avem totuşi numai 3 deplasări şi un total de 6 jocuri în faza grupelor. Ca adversare, consider că Szolnoki Olaj şi Oldenburg sunt la nivelul lui Galil Gilboa, şi am văzut ce puternică era acea echipă, respectiv sunt mai bune decît celelalte formaţii pe care le-am întîlnit în Liga Balcanică”.

Şi apropo de oboseala acumulată, rămîne de văzut dacă Zlatko Jovanovic va fi într-adevăr utilizat, după ce bosniacul a acuzat probleme medicale, şi anume vărsături, care l-au împiedicat să parcurgă ciclul tipic de pregătire. „Începînd de mîine seară şi pînă în 22 decembrie vom avea meciuri din 3 în 3 zile”, a completat pe această temă preşedintele clubului, De Maio. Într-adevăr, BC Timişoara va juca mai apoi vineri de la ora 16, la Bucureşti, cu Dinamo, iar apoi marţea viitoare în nordul Germaniei, la Oldenburg, cu plecarea luni din Banat, deplasări în urma cărora va primi vizita celor din Mediaş, implicaţi şi ei în EuroChallenge.

Cît despre primul şi implicit cel mai important adversar, Lami-Ved Kormend, Badnjarevic a spus că „ei joacă mult mai bine decît la începutul sezonului, au 3 americani în componenţă şi croatul Buljan este cel mai bun jucător al lor. Sunt o formaţie puternică”, de precizat fiind că datorită regulamentului impus în elita maghiară, NBI, vizavi de numărul baschetbaliştilor străini cu drept de utilizare, şi anume necesară fiind alinierea a 2 jucători autohtoni, gruparea din ţara vecină marşează pe ceva mai puţini componenţi din străinătate decît BC Timişoara.

Pe această temă, De Maio a punctat că „există presiunea cluburilor puternice din România de a elimina obligativitatea alinierii jucătorului autohton, echipele româneşti care oricum sunt la început de drum în aceste puternice întreceri internaţionale, în care se evoluează cu mulţi străini, plîngîndu-se în plenul adunărilor Federaţiei Române de Baschet că se bat cu adversare cu 8-9 străini în jocurile internaţionale, şi aceasta a fost una dintre discuţiile care a dus la eliminarea obligativităţii folosirii unui român în echipă”. 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × = douazeci patru

 


Ultimele articole din categoria Baschet: