Badnjarevic: „Victoria de la Oradea are valoare doar dacă învingem Piteşti”

BC Timişoara va primi joi de la ora 18,15 vizita lui BCM U Piteşti, grupare în faţa căreia ceda de două ori în răstimp de 8 zile, în luna februarie, atît în „Constantin Jude” cît şi apoi, în finala Cupei României, dar Predrag Badnjarevic a explicat astăzi că nu este vorba despre o revanşă, „este un alt joc, într-un alt campionat, e un nou sezon”, esenţial fiind în schimb ca în jocul din etapa a VI-a a Ligii Naţionale „să cîştigăm iar doar dacă învingem joi, victoria de la Oradea are cu adevărat valoare”. Mai apoi, marţea viitoare, de la ora 20, BC Timişoara va debuta în EuroChallenge, acasă, cu maghiarii din Kormend.

BC Timişoara, vicecampioana României şi finalista Cupei României

Succesul repurtat vineri pe Crişul Repede a venit pentru că „atitudinea noastră a fost complet diferită”, după cum a mai spus antrenorul vicecampioanei naţionale, explicînd totodată că „atunci cînd lucrezi cu oameni, cu 12 caractere diferite, cîteodată nu este uşor…”

Badnjarevic, care îl are de-acum aproape şi pe fiul său, un baschetbalist care nu este sub contract cu o altă grupare şi n-ar fi exclus să întărească rîndurile echipei „satelit” a prim-divizionarei, unde, conform reglementărilor F.R.B., ai dreptul să utilizezi un jucător străin în teren iar un altul poate lua loc pe banca de rezerve, a recunoscut că BC Timişoara a întîmpinat oarecare probleme pe acest debut de sezon dar vîrful de formă trebuie prins spre finele stagiunii: „Ştiam că avem oarecare probleme şi oscilaţii în joc dar cele mai importante momente ale sezonului vor veni în lunile aprilie-mai, pînă cînd trebuie să creştem la o bună formă sportivă şi la un nivel bun al jocului. Nu sunt foarte foarte bucuros la ora actuala dar este în regulă”.

„Anul trecut am avut meciuri grele cu Piteşti şi este foarte important pentru noi să cîştigăm de această dată. Ne-a fost greu să pierdem în finala Cupei României dar n-am jucat aşa cum trebuia în ambele meciuri cedate Piteştiului, iar la ora actuală sunt puţin mai buni decît atunci, aşa se pare. Piteşti are o echipă foarte bună, cu mulţi jucători noi, are o rotaţie lungă, cu un joc inteligent şi foarte bun”, a mai spus Badnjarevic, explicînd că BCM U este periculoasă atît prin faptul că vine cu destule noutăţi în lot, precum şi datorită orgoliului rănit după un debut cu 3 victorii şi tot atîtea eşecuri, adică nu chiar pe placul învingătoarei în Supercupa României.

Într-adevăr, BCM U Piteşti a pierdut la Sibiu, în ultima sa deplasare, cu 93:87, eşec în care Pankracije Barac a marcat 19 puncte, coşgeter ca nouă achiziţie.

Popa Calotă şi Kinloch, jucătorul de posturile 4-5, au contribuit şi ei cu 18 respectiv 17 puncte, în aceste cazuri fiind vorba de jucători prezenţi la argeşeni şi în campania precedentă, pe cînd Albijanic, cu 11 la Sibiu, şi Jones, cu 10, sunt printre noutăţile trupei lui Tudor Costescu faţă de momentul finalei Cupei, cînd regăţenii treceau cu 91:78 de BC Timişoara. „Este o echipă periculoasă pentru că nici ei nu sunt foarte mulţumiţi de felul cum au început sezonul dar au bune individualităţi în echipă care au nevoie de oarecare timp pentru a juca împreună şi a se omogeniza”, a încheiat Badnjarevic.

Străinii Barac, Gennie, Albijanic şi Jones sunt numele noi la BCM U Piteşti, care a şi cedat unii componenţi, printre care Georgian Păun, din acest sezon alb-violet al Timişoarei.

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + = opt

 


Ultimele articole din categoria Baschet: