Baschet SCM Timișoara nu întrerupe seria neagră

Baschetbaliștii Timișoarei au pierdut în această seară pentru a șasea oară la rând în campionatul primei ligi, adunând tot atâtea înfrângeri consecutive și în noul an 2020, neprielnică modalitate de a aborda la finele săptămânii turneul Final4 al Cupei României, la Cluj, în semifinala cu gazdele. Cu șansa a doua la încheierea etapei a II-a din Top6 pe terenul celei de-a patra clasate, ”violeții” au pierdut la câte 4 puncte primele două sferturi și mult mai clar pe cel de-al treilea, în care au marcat numai 9 puncte, fără a-l câștiga nici pe ultimul. 100:82 (56:48) pentru Steaua.

Bucureștenii nu s-au lăsat deloc conduși în meciul televizat de la ora 19 prin a domina copios jocul sub panouri, atât în combinațiile ofensive cât și la recuperare, 42-26 cu nu mai puțin de 33 defensive, detașându-se și până la 20 de puncte diferență grație mai ales aportului la coș al componenților cinciului de bază, autori laolaltă a 87 de puncte, asta în vreme ce vizitatorii au înscris mai puține aruncări de două puncte decât de la distanță, numai 12 față de 15 din afara semicercului, zonă din care au păcătuit prin zadarnica insistență, douăzeci de ratări… 30:26, 26:22, 19:9, 25:25.

A fost scorul rundei secunde din Top6, etapă demarată sâmbătă cu U-BT Cluj – BC CSU Sibiu 90:98 și CSM CSU Oradea – CS Dinamo București 73:69, steliștii semnând astfel întâia lor victorie în dauna bănățenilor în actualul campionat, la a treia încercare.

SCM Timișoara încheia anul 2019 cu victoria acasă ce-i asigura practic pătrunderea în turneul final al Cupei României, însă 2020 a fost până acum de coșmar, cu eșecuri în serie, pe teren propriu cu clujenii, în returul din Trivale al sferturilor și la Oradea, iar apoi acasă cu sibienii și aceiași bihoreni, dar și în sala Regimentul de Gardă Mihai Viteazul din capitală.

De fapt, elevii lui Petricevic n-au mai învins în Liga Națională de la precedenta întâlnire cu Steaua, 84:79 pe 13 decembrie 2019 în sala ”Constantin Jude”. Deloc de bun augur în perspectiva semifinalei de la finele săptămânii din Final4, la Cluj, cu U-BT, urmată la 24 de ore de încleștarea pentru medalii.

”Dublă” până la care cei de pe Bega nu vor mai juca, meciul acasă de campionat de miercuri cu U-BT Cluj fiind lăsat restant pe 21 martie, așa cum din runda intermediară nu se va disputa nici Steaua – CSM CSU Oradea, în picioare rămânând miercuri 5 februarie doar întâlnirea Dinamo Știința – BC CSU Sibiu, de la ora 16:45. Iar cu dinamoviștii vor juca alb-violeții următorul meci de campionat, la început de martie, după aparițiile în Final4 dar și ”dubla” naționalei de seniori, cu Spania și în Israel.

O pauză ar prinde chiar bine timișorenilor în vederea strângerii rândurilor, deși au avut timp la dispoziție și de la meciul inaugural al etapei I în Top6, pierdut acasă cu orădenii în urmă cu 9 zile, și până la căderea de cortină peste runda secundă, fără folos însă.

A reintrat în schemă Adam Mirkovic, între cei 8 componenți jucați cel puțin câte un sfert de oră, alții doi nici câte cinci minute, sârbul pentru 17 minute însă fără a marca deloc, dar oaspeții n-au încurcat planurile elevilor lui Burlacu, la start cu Vragovic, Strahinja Jovanovic, Vîrna, Davis II și Clanton.

SCM a avut un run de 8 puncte într-un minut și jumătate, după mijlocul sfertului inaugural, prin care a și izbutit să egaleze pentru unica oară, 22:22 în minutul 8 prin două ”trițe” la rând, însă bucureștenii au încheiat primele zece minute cu avantajul de 4 puncte dobândit fără replică încă din minutul inaugural, consolidat la un moment dat de la 10:8 la 17:8, când Petricevic solicita timp de odihnă.

Foarte multe puncte marcate în sfertul inaugural, 30:26, primele trei ale sfertului secund în contul lui Franklin Jr., cu încă una dintre cele 6 reușite personale de la distanță, din totalul de 14 încercări. SCM se mai apropia peste 3 minute tot la un punct și pe mâna lui Pesakovic, dintr-o liberă, însă și minutele dinaintea pauzei aparțineau încet și sigur bucureștenilor, dominanți sub panou: 26:22 și 56:48 după prima jumătate a meciului.

Rupt printr-un run inițiat de Vragovic și Jovanovic în primul minut și ceva după pauză, 7:0, diferență deja îngrijorătoare pentru alb-violeți. Surprinși apoi de trei ori la rând de Radu Vârna, completat de Kutlesic: 70:53 în minutul 26. În replică, doar Gorgemans marca din acțiune, a doua asemenea reușită bănățeană în întreg sfertul trei, după ce Franklin Jr. ochea de la distanță.

Drept urmare, ultimele 10 minute erau abordate de la 75:57, croatul Karlo Vragovic spulberând din fașă fărâmele speranței timișorene într-un reviriment, 20 de puncte diferență, irecuperabile, diferență atinsă de alte câteva ori de către elevii lui Burlacu.

Dintre care Vîrna s-a remarcat ca coșgheter, 26 de puncte în 30 de minute în teren, cu 7 din 9 aruncări reușite de două puncte, secondat de omniprezentul Strahinja Jovanovic, 25 de puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări în 36 de minute, cel mai folosit jucător al meciului. Doar câte o aruncare din acțiune a ratat Williams Sidney Davis II, 16 puncte și 6 recuperări în 23 de minute, Vragovic înscriind 14, cu 6 pase decisive în peste 31 de minute jucate. Sub panou, 27 de minute în contul lui Keith Clanton, 6 puncte și 12 recuperări, dintre care zece defensive. Mai adesea a marcat Spasojevic, opt puncte și 7 pase decisive în 22 de minute, Mainea contribuind cu trei iar Kutlesic cu două, fără ca Gavrilă și Hărănguș să fi scuturat coșul.

Douăzeci de puncte și 5 pase decisive reușite de Troy Franklin Jr. în 31 de minute, nesigur și în aruncările de două puncte, una din cinci, de la învinși înscriind câte 16 puncte atât Sherwood Brown cât și Nikola Pesakovic, în 35 respectiv 27 de minute pe teren. Și un double-double pentru pivotul belgian Gorgemans în 24 de minute în joc, 13 puncte și 11 recuperări, dintre care 8 defensive. În rest, Popa 6 puncte, Dragoste cinci în 21 de minute jucate, Komatina patru și Lazar două, puțin jucând, la fel, și Coconea.

Clasamentul și programul viitor, pe coloana dreaptă.

 

 

    

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 1

 


Ultimele articole din categoria Baschet: