Baschet SCM Timișoara precizează într-un comunicat de presă

SCM Timișoara, a doua din coada ierarhiei ca număr de victorii după turul Grupei A valorice a Ligii Naționale, două în șapte apariții, și care va inaugura returul luni 3 decembrie de la ora 18 acasă cu campioana de pe locul 4 CSM CSU Oradea, a remis în această după-amiază un comunicat de presă. ”În vederea informării corecte a opiniei publice, Baschet SCM Timișoara face următoarele precizări…”

”Reprezentanţii clubului nostru au intrat, săptămâna aceasta, în posesia hotărârilor prin care Tribunalul Suprem Elveţian a respins acțiunea în anularea hotărârilor BAT, acţiune în anulare pe calea căreia SCM Timişoara a invocat excepţia necompetenţei Tribunalului Arbitral (BAT). Clubul Municipal a susținut că BAT nu avea competenţa de a judeca acţiunile arbitrale inițiate de Nikolov Hristo, Shiloh Kyle, Milosevic Nenad şi Derrick Low, foşti jucători ai Asociaţiei Baschet Club Timişoara, nu ai SCM Timișoara.

Tribunalul Suprem Elveţian afirmă că „nu s-au furnizat documente justificative direct consultabile” şi că „nu ar aparţine curţii de casaţie de a efectua cercetari în înscrisurile trimise „în vrac” de către apelant sau aflate în dosarul trimis de către tribunalul arbitral pentru a verifica daca cele mentionate de catre apelant sunt exacte”. Altfel spus, Onoraţii magistraţi ai Curţii Supreme Elveţiene au consemnat, cu propriile cuvinte, că nu au avut nici răbdarea, nici atenţia necesară să analizeze documentele aflate la dosarul cauzei, fie depuse de către SCM Timişoara sau trimise de către BAT. Concluziile asupra acestui aspect pot fi lăsate la aprecierea opiniei publice:

Facem precizarea că aceste hotărâri arbitrale emise de BAT şi necenzurate de Tribunalul Suprem Elveţian produc efecte pe teritoriul român în măsura în care ar fi recunoscute în dreptul intern printr-o procedură de exequatur, o astfel de cerere din partea reclamanţilor din aceste proceduri aflându-se pe rolul Tribunalului Timiş (primă instanţă în materie). În acest litigiu aflat pe rolul instanţelor interne, SCM Timişoara a invocat că aceste hotărâri arbitrale sunt contrare ordinii juridice române şi nu pot fi recunoscute în dreptul intern, având în vedere faptul că reclamanţii respectivi nu deţineau niciun raport juridic cu clubul SCM Timişoara şi cu atât mai mult, nu au încheiat niciun contract, nicio convenţie şi niciun acord arbitral cu SCM Timişoara.

Clubul nostru îşi exprimă încrederea în sistemul de drept român şi în faptul că, spre deosebire de celelalte instanţe care şi-au aplecat atenţia asupra acestei problematici, instanţele române vor analiza cu rigoarea necesară aspectele invocate şi probate de către SCM Timişoara.

SCM Timişoara este o instituţie publică, supusă respectării rigorilor şi exigenţelor aferente oricărei instiuţii publice și nevoită, conform dispozițiilor legale, să își apere argumentele pe toate căile legal posibile.

SCM Timişoara va respecta în mod integral hotărârile instanţelor române în materie, considerând că în această privinţă, ultimul cuvânt îl vor avea instanţele chemate să se pronunţe asupra conformităţii cu dreptul intern român a hotărârilor emise până în prezent contra SCM Timişoara.

Facem precizarea că sancțiunea dictată împotriva clubului nostru de baschet este interdicția de transferuri internaționale, interdicție impusă de FIBA. Precizăm, de asemenea, că din punct de vedere juridic şi regulamentar, nu există niciun fel de pericol ca echipa de baschet a SCM Timișoara să fie exclusă din Grupa A a Ligii Naționale de Baschet Masculin în sezonul 2018/2019, întrucât condiţiile de eligibilitate a participării în competiţiile FRB se analizează la începutul competiţiei, nicidecum şi pe parcursul sezonului”.

Clasamentul Grupei A a Ligii Naționale, pe coloana datelor tehnice.

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × opt =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: