Baschetbalistele Timișoarei pășesc cu bine în noul sezon: triumf la Dunăre, în manșa I a optimilor Cupei României

Luna și ceva de pregătire cu noul antrenor Ljubomir Kolarevic la cârmă și-a găsit în această seară primele roade, alb-violetele Timișoarei pășind cu dreptul în noua stagiune, la celălalt capăt al țării, pe malul Dunării, unde au dispus în manșa I a optimilor Cupei României de gruparea de care treceau abia în ultima secundă a unui joc din campionatul trecut, în lupta pentru pătrunderea în play-off.

BCM Tymes 2014/15: (sus, stg.) antrenorul Kolarevic, Ștefan, Moraru, Karakasevic, Novakovic Mikic, Erak, Stoiedin - cpt., Crîsnic, (jos; stg.) Pesovic, Krnjetin, Geleriu, Dumitrache, Ghizilă, Zidaru

 

 

Deplasarea la Galați a coincis cu întâiul joc oficial disputat de o prim-divizionară de baschet timișoreană în sezonul 2014-2015, băieții urmând a intra în arenă sâmbăta viitoare, și tot în Cupa României, având în față formații clujene, dar până atunci elevele lui Kolarevic speră a fi obținut calificarea în sferturile de finală programate peste câteva luni. Pentru a accede în faza următoare, ”violetele” trebuie să completeze succesul din Moldova cu un rezultat pe măsură în revanșa de miercuri din sala ”Constantin Jude”.

Câștigând clar primul și al treilea sfert, BCM Tymes Politehnica, evoluând încă sub numele cu care au jucat până acum în competițiile federale, BCM Danzio, s-a impus în fieful lui Phoenix Galați, în ciuda unui reviriment al moldovencelor, în ultimul sfert: 55:67, la pauză 27:33, pe sferturi 10:17, 17:16, 11:19 și 17:15.

Remarcabil, timișorencele au condus neîntrerupt încă din primele secunde ale întâlnirii, mărindu-și la un moment dat avansul și la 16 puncte, 38:54, cu primele reușite ale ultimelor 10 minute din manșa I a disputa eliminatorie. Phoenix a venit apoi puternic din urmă, apropiindu-se în următoarele 6 minute la 51:57, dar nu mai mult. Foarte puțin mai apoi și pivotul Jefimija Karakasevic a acumulat a cincea greșeală personală, locul fiindu-i preluat cu două minute și jumătate înainte de finish de căpitanul Adina Stoiedin, pe când și Erak avea deja 4 greșeli personale în cont, dar victoria nu le-a mai putut scăpa timișorencelor printre degete și în apele fluviului.

Triumf de bun augur dar și de moral, conturat încă din start, 0:8, gazdele marcând primele puncte abia după 4 minute. Bănățencele au avut și 8 puncte avans într-un prim sfert abordat cu Krnjetin, Pesovic, Moraru, Erak și Karakasevic și în care antrenorul belgrădean Kolarevic a efectuat primele înlocuiri după minutul 7, Stoiedin și Zidaru preluând rolurile lui Karakasevic și Moraru. Pe parcurs, tânărul sârb s-a limitat la a marșa pe cele 7 componente, Ghizilă evoluând doar câteva secunde pe când Geleriu și Steiner, completând componența celor 10 sportive convocate, au rămas pe bancă, diferența menținându-se la avantaje în general liniștitoare.

Astfel, cu o nouă aruncare reușită de 3 puncte, Pesovic a mărit ecartul la 12:25 în minutul 13, mai apoi coșurile lui Moraru urcându-le pe oaspete în două rânduri la 14 avans, de exemplu 29:43 la mijlocul sfertului trei. Timișorencele au avut și două căderi, pe parcursul ultimelor două sferturi, dar și-au atins obiectivul, de a porni cu bine în noul sezon.

În plan statistic, Biljana Pesovic a fost coșghetera timișorencelor, cu 20 de puncte, 7 recuperări și 3 assists, dar nu și a meciului, Lee, înscriind 23 de puncte, adică aproape jumătate din totalul dunărencelor. Krnjetin a adăugat 14 puncte pentru bănățence, cu 3 recuperări și 7 assists, de la coordonare, iar ex-arădeanca Moraru a înscris 12 puncte. Pesovic a fost și integralistă, Krnjetin lipsind de pe parchet doar 13 secunde, pe când Moraru a jucat 32 de minute iar Erak și Karakasevic câte 28, Stoiedin evoluând 18 minute iar Zidaru un sfert de oră.

Au mai punctat pentru învingătoare Erak, 7p, cu 6 recuperări și 4 assists, Karakasevic, cu 6 puncte, 10 recuperări și 4 assists, dar și Zidaru, tot cu 6 puncte, precum și Adina Stoiedin, cu două puncte dar și 8 recuperări.

Oaspetele au dominat la recuperări, 36-30, având procentaje de 38% (14 din 37), 50% (7 din 14) și 72% (18 din 25) la aruncările de două puncte, trei puncte respectiv libere. Timișorencele au strâns 21 de greșeli personale față de cele 23 ale gazdelor, pentru care au evoluat 9 sportive.

*

Într-un alt joc al manșei I în optimile Cupei României la fete, Ancuța Stoenescu a marcat 4 puncte în victoria lui CSM Târgoviște cu 73:60 acasă cu Sepsi, care conducea cu 10 avans înaintea ultimul sfert, învingătoarea acestui duel tur-retur urmând a da piept cu timișorencele în sferturi. Totodată, Sepsi va primi vizita bănățencelor în prima etapă de campionat, weekendul viitor.

Celelalte rezultate: Rapid – CSM satu Mare 61:84; U Cluj – SCM U Craiova 68:50; CSM Oradea – ICIM UVG Arad 43:83; Alba Iulia – Nova Vita 97:56; Olimpia CSU Brașov – Alexandria 71:69.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = noua

 


Ultimele articole din categoria Baschet: