BC SCM Timișoara a încheiat anul cu o înfrângere acasă cu Phoenix Galați

BC SCM Timișoara a pierdut ultima partidă din acest an, 75-79 acasă cu nou-promovata CS Phoenix Galați, pe sferturi: 19-21, 17-14, 21-19, 18-25. Partida contând pentru etapa a 15-a a avut nu mai puțin de 10 schimbări de lider și 9 egalități, iar oaspeții s-au desprins în ultimele două minute profitând de un antisportiv dictat împotriva lui Djapa.

IMG_6139

Kentwan Smith, cel mai bun marcator al timișorenilor

Pe site-ul FRB, formația timișoreană apare deja cu denumirea BC SCM Timișoara. Alb-violeții au început partida în formula Subotic, Zivanovic, Dundjerski, Smith și Toth. Oaspeții i-au avut în primul cinci pe Bojovic, Lemyk, Threatt Jr. Petică și Pesic, dublu câștigător al Cupei României în echipamentul alb-violet. Echipa pregătită de fostul selecționer al naționalei de senioare, Florin Nini, a avut un start mai bun, cu șase puncte la rând. Smith a înscris primele puncte ale gazdelor după două minute, iar ecartul a crescut la 2-11. Zivanovic și Petrișor, de la linia de fault, și Djapa din spatele semicercului au redus ecartul la o lungime, iar Subotic a fost faultat pe aruncare de trei puncte și a transformat toate cele trei libere pentru a egala la 15. Petică i-a readus pe gălățeni în avantaj după ce a înscris de la distanță, iar la prima pauză s-a intrat cu scorul 19-21.

În a doua perioadă de joc CS Phoenix a condus cu cinci puncte, 21-26 după două minute și jumătate. Gazdele au reușit să egaleze și să preia conducerea cu 34-29, cu două minute și jumătate înainte de jumătatea partidei. După prima repriză, scorul a fost 36-35 pentru BC SCM Timișoara. Bănățenii au marcat 22 de puncte din spațiul de trei secunde, față de 16 ale adversarilor.

Oaspeții au revenit la conducere după reluare, având un avans de șase lungimi 46-52 după șase minute. Alb-violeții au reușit patru „trițe” în sfertul trei cu ajutorul cărora au reușit să conducă la ultima pauză cu 57-54. „Leii” s-au distanțat la 63-57 după trei minute din sfertul patru. Bojovic a egalat la 63, Smith și apoi Toth i-au readus pe timișoreni la conducere cu două, respectiv un punct. Scorul era egal, 67-67 cu două minute rămase din joc, iar Dundjerski și Lemyk erau deja eliminați pentru 5 faulturi. Threatt a înscris de la semidistanță, iar Djapa a fost sancționat cu antisportiv la aceeași fază, acumulând a 5-a greșeală personală, moment decisiv. Rohde, de la linia de fault, iar Pesic de la distanță au decis partida, ducând scorul la 68-76 cu un minut înainte de final. Subotic a înscris din spatele liniei de 6,75, iar Toth a redus ecartul la trei puncte cu 24 de secunde înainte de final. Pesic și Smith au transformat ambele libere, iar Threatt jr. una și a stabilit scorul final: 75-79. Cu acest rezultat gălățenii obțin a 5-a victorie în campionat (9 înfrângeri) și acumulează 19 puncte. Timișorenii rămân cu doar două succese (2 victorii/13 înfrângeri) și egalează pe CS Gaz Metan Mediaș în clasament cu 17 puncte.

Yaroslav Lemyk a fost coșgheterul partidei cu 24 de puncte, reușind double-double cu 11 recuperări. Și Milos Pesic a încheiat în double-double cu 10 puncte și 12 recuperări. De altfel, toți jucătorii din primul cinci al gălățenilor au înscris cel puțin 10 puncte. Kentwan Smith a fost cel mai bun marcator de la gazde cu 19 puncte. Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Zivanovic 16 puncte, Djapa 11 puncte, Toth a fost aproape de double-dpouble cu 9 puncte și 10 recuperări, Dundjerski 8 puncte, 5 pase decisive, Subotic 7 puncte, Jelenic 4 și Petrișor un punct. A mai intrat Milencovici.

Ambele formații au înscris 19 aruncări de două puncte, gazdele din 44 (43% reușite), oaspeții din 38 (50%). „Leii” au fost mai preciși de la distanță, 6 din 19 (32%) față de 7 din 29 „trițe” ale gălățenilor (24%). Timișorenii au înscris 19 din cele 26 de libere de care au beneficiat (73%), în timp ce gălățenii au transformat 20 din 21 de aruncări de un punct (95%). Alb-violeții au încheiat partida cu 40 de recuperări (14 ofensive/26 defensive), 17 pase decisive, 23 faulturi, 16 mingi pierdute și 4 intercepții. Oaspeții au avut 38 de recuperări, 13 pase decisive, 27 de greșeli personale, 14 mingi pierdute și 7 intercepții. Timișorenii au avut cu o posesie în plus față de adversari: 92 la 91.

Din etapa a 15-a mai este de disputat un meci, cel dintre Steaua și Craiova care se dispută astăzi. Campionatul masculin se va relua pe 16 ianuarie cu etapa a 16-a, cu timișorenii evoluând în deplasare la liderul BC Mureș Târgu Mureș.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: