BC SCM Timișoara a obținut biletul la Final 8-ul Cupei după un meci cu peste 200 de puncte. Fetele de la SCM au pierdut la debutul în Liga Națională

BC SCM Timișoara s-a calificat la Final 8-ul Cupei României după  un meci cu multe răstrurnări de situație. Avantajul în dubla manșă s-a mutat când într-o parte, când în cealaltă, iar la final tinișorenii au prins locul între primele 8. 103-105 a fost scorul la retur și 185-181 la general. După aceea, echipa feminină a SCM-ului a debutat în Liga Națională cu o înfrângere în fața campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, scor 64-82.

Cuplajul baschetbalistic de miercuri seară , găzduit de sala Constantin Jude, a fost deschis de un meci spectaculos, cu foarte multe puncte. Ambele echipe au trecut de sută în cele 40 de minute. Gazdele plecau cu șase puncte avans după ce s-au impus cu 82-76 la Craiova. Costescu i-a trimis în 5-ul de start pe Burgess, Jeremic, Tohătan, Komatina și Drăgușin, iar Hadar a răspuns cu Orbeanu, Siriscevic, Vîrna,  Passoja și Samuels. În cupă trebuie 2 români pe teren.

Începutul partidei a fost echilibrat, cu echipele trecând pe rând la conducere, dar fără să  se desprindă. Mijajlovic a marcat de la distanță  și a stabilit scorul primei pauze, 26-23. Timișorenii s-au desprins la 45-32 înainte de jumătatea sfertului secund, după un run de 8 puncte. Oaspeții au redus diferența și la pauza mare scorul era 57-53. Craiovenii au deschis partea a doua cu trei „trițe” la rând, iar Siriscevic a scuturat din nou plasa de la distanță și a dus scorul la 59-65, în minutul 24. Alb-albaștrii s-au distanțat la 13 lungimi, 63-76 în minutul 29. La acel  scor oltenii erau cei calificați. Gazdele s-au apropiat la opt lungimi înaintea ultimei pauze când scorul era 70-78. Popa Calotă a restabilit egalitatea la 87, după jumătatea ultimului sfert. Novak puncta de la distanță la intrarea în ultimul minut și ducea scorul la 96-102, diferență la care s-ar fi mers în prelungiri. Burgess a adus formația timișoreană la două lungimi, iar coșul lui Siriscevic de la final a adus victoria oltenilor, dar calificarea au sărbătorit-o bănățenii.

Ivan Siriscevic, trecut și pe la Timișoara, a fost cel mai bun om de pe teren cu 38 de puncte. Pentru SCMU Craiova au mai înscris: Novak 23 de puncte, Kikos 12, Samuels 10, Vîrna 7, Passoja 5, Watson 4, Berceanu 4 și Orbeanu 2 puncte. Mladen Jeremic a fost cel mai bun marcator de la gazde cu 26 de puncte. Pentru BC SCM Timișoara au mai marcat: Burgess 16 puncte, Popa Calotă 14, Diaz 13, Mijajlovic 12, Komatina 12, Drăgușin 9 puncte (plus 13 recuperări) și Tohătan 1 punct.

Debut cu stângul pentru fete în Liga Națională

După ora 20 a venit rândul fetelor de la CS SCM Timișoara să intre pe teren. Acestea au primit vizita campioanei ultimelor două ediții, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, care va juca în EuroCup în acest sezon. La oaspete au jucat și timișorencele Annemarie Părău și Ancuța Stoenescu. Formația timișoreană a început în formula Lloyd, Filip, Bota, Conwright și Burdgess, în timp ce verzile le-au avut la start pe Webb, Kress, Marshall, Părău și Neagu. În LNBF trebuie două jucătoare autohtone pe teren în primul sfert, cu cel puțin una sub 22 de ani. Din sfertul doi se folosește regula româncei pe teren, fără limită de vârstă.

Primul sfert a fost echilibrat, cu echipele trecând pe rând la conducere. Conwright a înscris înainte de ultima sirenă și scorul la prima pauză a fost 15-14. Oaspetele au preluat conducerea cu un run de 18 puncte în sfertul doi și conduceau la pauza mare cu 20 de lungimi, scor 27-47. În prima repriză au ieșit accidentate Părău, Filip și Webb, iar antrenorii celor două formații au decis să nu le forțeze. 44-69 a fost scorul la ultima pauză. Cel mai mare ecart a fost de 28 de puncte. S-a încheiat 64-82 și Sepsi începe cu o victorie cursa spre apărarea titlului.

Dlesha Lloyd a fost coșghetera partidei cu 28 de puncte, la care a adăugat 8 recuperări. La CS SCM Timișoara au mai înscris: Conwright 11 puncte, Pop 10, Burdgess 5 puncte (10 recuperări), Kiriienko 5,Filip 3 și Bota 2 puncte. De la ACS Sepsi s-au remarcat Marshall și Fontaine cu câte 21 de puncte.

Ambele echipe au meciurile din etapa următoare amânate. BC SCM Timișoara ar fi trebuit să găzduiască sâmbătă derby-ul local cu (încă) concitadina BC Timba Timișoara. Sala este ocupată, astfel că partida a fost amânată pentru 1 noiembrie. Fetele aveau meci în deplasare la Cluj în etapa a doua. Acela a fost amânat pentru 5 decembrie. Băieții lui Tudor Costescu vor juca următorul meci pe 15 octombrie, la Pitești. La finalul săptămânii viitoare va începe și Timba seria meciurilor oficiale, acasă, în compania campioanei U BT Cluj. Fetele lui Mihai Coldea vor întâlni acasă pe CSM Satu Mare în etapa a 3-a, în 14 octombrie.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × sase =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: