BC SCM Timișoara a oprit seria de victorii în campionat a liderului U BT Cluj. Primul meci în care clujenii nu trec de 70 de puncte înscrise în actualul campionat

BC SCM Timișoara a pus capăt seriei de înfrângeri cu o victorie acasă cu liderul detașat al Ligii Naționale, U BT Cluj. Alb-violeții s-au impus cu 78-69, pe sferturi 17-20, 22-17, 19-16 și 20-16. Gazdele au jucat cu doar 4 stranieri, Flowers a fost pe foaie dar n-a intrat, în timp ce Rambo a fost înlocuit de Otasevic. De partea cealaltă, Silvășan l-a odihnit pe Dykes, o piesă importantă în atac, dar a avut la dispoziție 5 jucători străini. Alb-violeții au făcut diferența la aruncările de afară, de la linia de fault și la recuperări și au oprit seria de 9 victorii la rând a clujenilor în campionat.

Sursa foto: facebook.com/bcscmtimisoara

Sursa foto: facebook.com/bcscmtimisoara

BC SCM Timișoara pierduse ultimele trei partide din Liga Națională, iar la cea de marți cu CSM CSU Oradea doi dintre jucătorii de bază, Flowers și Rambo s-au accidentat. Gruparea de pe Bega a aplanat incidentul dintre Costescu și Popa Calotă care a avut loc la ultimul meci și fundașul a intrat în 5-ul de bază alături de Otasevic, căpitanul Jeremic, Komatina și Drăgușin. Otasevic a revenit în lotul de meci după ce precedenta partidă a văzut-o din tribună. „Leii” căutau prima victorie în grupa 1-6, la a treia încercare. De partea cealaltă, U BT Cluj venea la Timișoara după o serie de 9 victorii în campionat. Elevii lui Mihai Silvășan aveau un bilanț perfect în deplasare cu 10 victorii din 10. Tânărul tehnician al clujenilor l-a lăsat pe Dykes în afara foii de joc și a început partida în formula Adamovic, Rasic, Pustozvonov, Moldoveanu și Barro.

Drăgușin a deschis scorul după primul atac, iar Adamovic înscria primele puncte ale oaspeților, de la distanță, după mai bine de două minute scurse din joc. Oaspeții au condus la trei puncte, Tohătan a egalat de la distanță (11-11), iar Jeremic a scuturat de două ori plasa de la distanță și făcea 17-17. Barro și-a dus din nou echipa în avantaj cu un „3 points-play”, iar în ultimul minut al sfertului unu nu s-a mai marcat, cu ambele echipe făcând greșeli. Scorul primei pauze a fost 17-20. Timișorenii stăteau mai bine la aruncările de afară (3 din 4 față de 1 din 3), în timp ce clujenii au marcat mai mult din interiorul semicercului (8 din 12 față de 4 din 6). Alb-violeții au pierdut 6 mingi în prima perioadă de joc (2 clujenii), iar oaspeții au înscris 7 puncte după aceste greșeli.

Torok (de la linia de fault) și Kariniauskas i-au distanțat pe oaspeți la 17-26 (în minutul 12), iar clujenii au ieșit la pressing sus după libere. Diaz a oprit seria adversă cu un „3 points play” și a urmat un minut cu ratări de ambele echipe. Komatina a redus distanța la patru lungimi (22-26) după ce a transformat liberele primite la faultul antisportiv a lui Kuti. Popa Calotă a transformat una din două libere, iar Drăgușin i-a apropiat pe alb-violeți la 25-26. Kariniauskas a înscris 6 puncte la rând și scorul devenea 25-32 după jumătatea sfertului secund, iar Costescu cerea timp de odihnă. A intrat și Andrieș la gazde, jucător care a ieșit accidentat la finalul disputei cu Oradea, dar a fost apt pentru meciul cu clujenii. A urmat „run-ul” de 10 puncte al timișorenilor cu o „triță” a lui Jeremic și o reușită de la distanță urmată de libera suplimentară a lui Otasevic, iar Diaz a marcat una din două libere și gazdele conduceau cu 35-32 în minutul 19. Rasic și Moldoveanu au egalat în două rânduri, iar Păun a stabilit scorul la pauza mare: 39-37.

Înainte de startul părții secunde s-a umblat la coșul din dreptul băncii gazdelor, cel la care urmau să atace clujenii. A fost coborât și tabela de 24 de secunde a fost cea vizată de intervenție. Jeremic puncta de la distanță și ducea scorul la 42-37. Pustoszvonov a marcat pentru 42-39 și au urmat aproape patru minute în care oaspeții n-au găsit drumul spre coș. Komatina și Jeremic au dus scorul la 46-39 în acest timp. Oamenii de sub panou au dus-o pe BC SCM Timișoara la 50-41, iar Silvășan cerea timp de odihnă. Barro puncta cu „3 points-play”, iar alb-negrii au ieșit la pressing sus și se apărau în zonă 3-2. Timișorenii găseau omul liber pe colț. Avansul a crescut la 9 lungimi după reușita de afară a lui Jeremic, finalul sfertului a fost marcat cu ratări de la linia de fault, iar la ultima pauză scorul era 58-53.

„Leii” s-au distanțat la 10 lungimi după reușita de afară a lui Jeremic (cu 7 minute și jumătate până la final). Adamovic puncta de la distanță, iar Otasevic transforma una din cele două libere după ce a pătruns ușor. Torok a marcat pe coborâre, iar „trița” lui Rasic a strâns scorul la 66-63 și Costescu cerea timp de odihnă. Apărarea gazdelor a funcționat și i-a presat pe adversari care au continuat să rateze mult de la distanță, iar Adamovic a comis 3 turnovers în trei minute, când echipa sa nu a găsit drumul spre coș. Jeremic și Komatina au înscris și gazdele se distanțau la 76-65 cu 70 de secunde rămase din joc. Adamovic a oprit seria negativă din atac cu un coș ușor după ce a rămas liber în spațiul de trei secunde. Clujenii au încheiat partida fără Barro și Adamovic, eliminați cu 5 faulturi. Komatina și Kariniauskas au înscris în ultimul minut și s-a încheiat 78-69, iar „leii” obțin primul succes din grupa 1-6. A fost primul meci în care timișorenii au încasat sub 70 de puncte din 22 octombrie încoace când câștigau acasă cu BCMU Pitești, scor 76-57. Pentru clujeni a fost prima partidă din actuala ediție când nu au atins cota celor 70 de puncte înscrise.

Mladen Jeremic a fost coșgheterul partidei cu 26 de puncte, fiind aproape de double-double cu 9 recuperări. Milos Komatina l-a secondat cu 18 puncte și 6 recuperări. Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Diaz 9 puncte, Otasevic 7 puncte (7 pase decisive), Popa Calotă 7 puncte, Tohătan 5, Drăgușin 4 puncte (6 recuperări) și Păun 2 puncte. A mai intrat Andrieș. Jeremic a fost cel mai folosit jucător al gazdelor (38:27 minute), urmat de Komatina (38:39) iar cel mai puțin a jucat Păun (1:21 minute). Filip Adamovic a fost cel mai bun marcator al oaspeților cu 16 puncte la care a adăugat 7 pase decisive, dar și 7 mingi pierdute. Pentru U BT Cluj au mai înscris: Barro 10 puncte, Kariniauskas 10, Torok 9, Pustoszvonov 8, Rasic 8 puncte (7 pase decisive), Moldoveanu 6 puncte și Kuti 2 puncte. A mai intrat Gheorghe. Rasic a fost cel mai utilizat jucător de la ardeleni (33:53 minute), urmat de Moldoveanu și Pustoszvonoc cu 31:55.

Clasament LNBM

Clasament LNBM

Timișorenii au fost mai buni de la distanță, marcând 8 „trițe” din 21 de încercări (38% reușite) față de 4 din 19 (21%). Alb-violeții au beneficiat de 22 de libere din care au transformat 16 (71%), iar clujenii au marcat 9 din 10 aruncări de un punct (90%). Oaspeții au stat mai bine la aruncările de la semidistanță, reușind 24 din 41 aruncări de două puncte (59%), în timp ce timișorenii au avut 19 din 35 la acest capitol (54%). Bănățenii au făcut diferența la recuperare cu 33 de mingi prinse la panou (12 ofensive/21 defensive) față de 25 (8/17). Elevii lui Tudor Costescu au reușit 14 puncte după recuperări ofensive, în timp ce clujenii au avut 8. 18-23 a fost scorul la faulturi. Gazdele au încheiat partida cu 20 de pase decisive, 17 mingi pierdute și 9 intercepții, iar U BT a avut 22 assist-uri, 14 mingi pierdute și 10 mingi furate. 14-18 a fost scorul la puncte înscrise după greșelile adverse. Ambele formații au înscris 34 de puncte din spațiul de trei secunde.

Clujenii rămân lideri în clasament cu 39 de puncte (18 victorii/3 înfrângeri) după ce au suferit primul eșec în grupa 1-6. Timișorenii sunt pe cinci cu 32 de puncte (11/10) după primul succes în faza a 2-a. Pentru U BT urmează miercuri derby-ul cu BC CSU Sibiu, formația de pe locul secund. Tot miercuri 15 martie joacă și BC SCM Timișoara următoarea partidă, de la ora 20:30 în deplasare la Steaua CSM Eximbank București.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: