BC SCM Timișoara a pierdut la scor la Steaua, 95-67, deși a avut cu 6 posesii în plus

BC SCM Timișoara a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Stelei CSM Eximbank București, scor 95-67, pe sferturi: 28-14, 23-14, 23-16, 21-23. Ecartul maxim a fost de 35 de puncte în favoarea gazdelor, în timp ce oaspeții nu au condus deloc. Alb-violeții au avut cu 6 posesii mai mult decât adversarii, dar roș-albaștri au avut procentaje mult mai bune de la distanță, reușind cu 11 „trițe” în plus.  La timișoreni a revenit pe teren Flowers care a ratat ultimele două partide din cauza unei întinderi. Rambo a fost din nou indisponibil și în locul său a intrat Otasevic. La Steaua nu au putut juca Paul și Baciu.

Steaua venea după înfrângerea de sâmbătă de la Oradea când a fost învinsă cu 80-72 de campioana en-titre. Timișorenii veneau după prima victorie din grupa 1-6, 78-69 acasă cu liderul U BT Cluj, duminica trecută. În prima fază a sezonului regulat Steaua CSM Eximbank și BC SCM Timișoara și-au împărțit victoriile. Militarii au câștigat acasă cu 85-71, iar timișorenii s-au impus la retur cu 86-82. Ambele formații au schimbat antrenorul de la acea partidă. Steaua s-a despărțit de Claudiu Fometescu și este pregătită în prezent de Jukka Toijala. Timișorenii erau conduși la acel prim meci din 2017 de interimarul Cristi Bota după despărțirea de Mandic. Și loturile au suferit modificări. Steliștii i-au adus pe Morris Curry, Randal Falker și Iuri Fraseniuc, despărțindu-se de Long. Jevtovic a fost stranierul ales să rămână în afara foii de joc la partida din etapa 26. La oaspeți Rambo a rămas în afara lotului din cauza accidentării suferite în meciul cu Oradea și în locul său a jucat Otasevic. Tohătan a fost noutatea timișorenilor față de ultima confruntare directă.

Sursa foto: facebook.com/baschetsteaua

Sursa foto: facebook.com/baschetsteaua

Dacă la alb-violeți a revenit Flowers, Toijala nu a putut conta pe Paul și Baciu, accidentați. Acesta a început partida cu Szijarto, Malesevic, Runkauskas, Dudzinski și Falker. Costescu i-a aliniat la start pe Jeremic, Komatina, Otasevic, Popa Calotă și Drăgușin. Gazdele au avut un început mai bun, cu 5 puncte de la Runkauskas și Malesevic ducea scorul la 7-0 după un minut și jumătate. Jeremic a marcat primele două puncte ale oaspeților după 102 secunde. Steaua a continuat să se distanțeze și la prima pauză totaliza dublul punctelor adverarilor: 28-14. Ambele echipe aveau câte 5 coșuri de două puncte înscrise. Gazdele au reușit cu două „trițe” în plus și au marcat 9 din 9 libere în prima perioadă de joc.

Jocul a continuat la fel și în partea secundă, cu cele două formații marcând jumătate din aruncările de la semidistanță, dar cu gazdele dominând de după semicerc. 8 reușite de la distanță aveau roș-albaștri (66%) față de 2 ale oaspeților (18%). De asemenea, bucureștenii au profitat de mingile pierdute de adversari, reușind să înscrie 17 puncte după cele 10 turnovers ale timișorenilor. Aceștia au marcat doar 4 puncte din greșelile gazdelor în prima jumătate a meciului. Jocul a continuat la fel și în sfertul trei care le-a revenit celor din capitală de la care Fraseniuc a fost eliminat pentru 5 greșeli personale. Ultima pauză a venit la scorul 74-44.

Clasament LNBM după etapa 26

Clasament LNBM după etapa 26

Cea mai mare diferență (35 de puncte) s-a înregistrat în minutul 33 când Steaua conducea cu 79-44. Timișorenii și-au trecut în cont ultimul sfert la două lungimi, fiind singurul în care au reușit să înscrie peste 20 de puncte, când era deja prea târziu. Malesevic și Negoițescu au ieșit și ei cu 5 faulturi, la fel și Diaz. Partida s-a încheiat cu victoria clară a Stelei, 95-67 și timișorenii nu au putut să-i facă un cadou frumos nou-venitului Lucas Tohătan care a împlinit astăzi 18 ani. Formația din capitală a urcat pe locul 2 în clasament cu 36 de puncte, profitând de înfrângerea lui BC CSU Sibiu în derby-ul cu U BT Cluj. Sibienii au tot 36 de puncte și sunt pe trei, la 5 puncte de liderul din Cluj. Alb-violeții sunt pe 5 cu 33 de puncte, unul mai mult ca BCMU Pitești.

Nikola Malesevic a fost coșgheterul partidei cu 19 puncte. Pentru Steaua au mai înscris: Runkauskas 17 puncte (8 pase decisive), Dudzinski 16 puncte, Curry 13 puncte, Falker 12 puncte (9 recuperări), Negoițescu 9 puncte, Szijarto 6 și Darwiche 3 puncte. Octavian Popa Calotă a fost cel mai bun marcator al oaspeților cu 15 puncte. Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Komatina 13 puncte, Jeremic 11, Drăgușin 9, Diaz 8 (6 recuperări), Flowers 4, Păun 4 și Tohătan 3 punce. Au mai jucat Otasevic și Andrieș. Dudzinski a fost cel mai folosit jucător de pe teren (38:32 minute), urmat de Falker (31 de minute). Malesevic și Runkauskas s-au apropiat de 30 de minute, iar Curry și și Szijarto de 20. Timișorenii s-au gândit și la meciul din week-end cu BCMU Pitești și când au văzut că diferența e prea mare au încercat să dozeze minutele oamenilor importanți. Komatina a stat cel mai mult pe parchet de la oaspeți, 29 de minute, urmat de Popa Calotă și Jeremic, aproape de 27 de minute. Cel mai puțin a jucat Andrieș, 6 minute și jumătate.

Ambele formații au înscris 19 aruncări de două puncte, Steaua din 34 (56%) și BC SCM din 36 (53%). Gazdele au făcut diferența prin cele 14 „trițe” înscrise din 24 încercate (58%) față de 3 din 21 cât au avut oaspeții (14%). Timișorenii au marcat 20 din 22 de libere (91%) și bucureștenii 15 din 17 (88%). 31-28 a fost scorul la recuperări, 25-16 la pase decisive, 25-20 la faulturi, 12-16 la mingi pierdute și 8-8 la intercepții. Steliștii au înscris 25 de puncte după greșelile adverse, față de 12. Alb-violeții au marcat 21 de puncte după recuperări ofensive față de cele 16 ale gazdelor. De menționat că bănățenii au avut șase posesii în plus (84-78), dar formația din capitală a avut o medie de 1,21 puncte per posesie, față de 0,8.

Pentru BC SCM Timișoara urmează două partide pe propriul teren. Sâmbătă 18 martie joacă de la 19:55 cu BCMU Pitești. Pe 21 martie alb-violeții încep returul fazei a doua din sezonul regulat cu un meci acasă cu BC CSU Sibiu, de la ora 17:30.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: