BC SCM Timișoara a pierdut și a patra confruntare cu BC CSU Sibiu din acest an. „Vulturii” au făcut diferența cu reușitele din spatele semicercului

BC SCM Timișoara a fost învinsă în primul meci din returul fazei a doua a sezonului regulat din Liga Națională. Alb-violeții au suferit al patrulea eșec stagional cu BC CSU Sibiu. A fost 85-90 la sala Constantin Jude, pe sferturi: 17-21, 20-15, 18-28, 30-26. Cele două formații și-au împărțit perioadele de dominare, cu oaspeții desprinzându-se la un maxim de 11 puncte. Partida a avut 11 schimbări de lider și 2 egalități. Alb-violeții, fără Flowers și Rambo, s-au apropiat la două lungimi pe final, dar Mijajlovic a avut din nou mână sigură de la linia de fault în momentele care au contat și a adus o nouă victorie echipei sale. Sibienii au reușit cu 5 „trițe” în plus, care au făcut diferența la final.

Sursa foto: bc-tm.ro

BC SCM Timișoara și BC CSU Sibiu au deschis returul fazei a doua a sezonului regulat. „Vulturii” veneau la Timișoara de pe locul 3 cu 37 de puncte, două mai mult ca alb-violeții de pe cinci. Sibienii plecau cu avantaj moral în fața bănățenilor după ce s-au impus în toate cele trei partide din acest sezon: 80-77 în etapa a 10-a, 73-72 în etapa 21 (cu acel coș în ultima secundă la sala Constantin Jude), iar la primul meci din grupa 1-6 BC CSU s-a impus acasă cu 77-70. La partida din etapa 28, Rambo a continuat să aibă probleme și nu a fost trecut pe foaia de joc, în timp ce Flowers a apărut pe foaie, dar nu a intrat deloc. Audiența a fost destul de redusă la meciul programat marți de la ora 17:30.

Tudor Costescu a început partida cu Otasevic, Jeremic, Andrieș, Komatina și Drăgușin, în timp ce Dan Fleșeriu i-a trimis în teren pe Hardy, Paliciuc, Popescu, Lalovic și Mijajlovic. Monika Brosovszky a dat angajamentul onorific. Drăgușin a deschis scorul, de la linia de fault. Tot o aruncare de un punct a marcat și Hardy pentru 2-1, după ce Otasevic a oprit contra și a fost sancționat cu antisportiv. Au fost greșeli de ambele părți, iar Jeremic a dus scorul la 4-1. Popescu a pătruns ușor și a marcat primul coș din acțiune al oaspețlor. „3 points-play-ul” lui Jeremic și coșul lui Drăgușin, după recuperarea ofensivă, au făcut 9-3. Lalovic a înscris primul coș de la distanță. „Leii” au repus greșit de sub coșul advers, dar sibienii n-au fructificat contra 3 la 2. Ambele echipe au ratat din diverse poziții, iar gazdele erau în penalizare înainte de jumătatea primului sfert. Mijajlovic a strâns ecartul la o lungime după ce a transformat ambele libere, Drăgușin a finalizat din nou din apropierea inelului, iar Hardy, după o pătrundere reușită. Popescu a dus pentru prima dată formația oaspete în avantaj, Mijajlovic a înscris pentru 11-14 și Costescu cerea primul time-out al partidei.

Sibienii au reușit câteva intercepții (atât la pasa la pivot, cât și de afară) și au punctat pe contre, dar au și ratat câteva contratacuri. Au intrat Popa Calotă, Tohătan și Diaz la gazde. Scorul a devenit 11-18 în minutul 8. Popa Calotă a oprit „run-ul” oaspeților după ce a înscris un coș ușor, pe contratac, dar a ratat două libere după aceea. Davis a făcut 15-21, sibieniii au încercat pressing avansat, dar Jeremic a găsit coșul și a stabilit scorul la prima pauză: 17-21. Ambele formații aveau 6 coșuri de două puncte, cu oaspeții având o „triță” și o liberă în plus. Lalovic a fost singurul care a găsit coșul de la distanță în primele zece minute.

Mijajlovic a deschis sfertul cu un „3 points-play”, iar Komatina și Tohătan au dus scorul la 21-24. Au urmat pași de ambele părți, iar Jeremic a fost avertizat de Ciulin să nu mai dea cu mingea de pământ după ce a fost nemulțumit că i s-au fluierat pași. Komatina i-a readus pe alb-violeți în avantaj cu prima „triță” a gazdelor (26-24), profitând de două faze la rând când sibienii au făcut pași. Fleșeriu a cerut primul său time-out. Mijajlovic a scuturat plasa de la distanță și scorul devenea 26-27. Jeremic a punctat de după semicerc după intercepția lui Komatina, iar oaspeții au ratat din apropierea inelului, având faze încâlcite sub coșul advers. Komatina a marcat prin slam-dunk (31-27) după pasul pe contră de la Popa Calotă și Fleșeriu a cerut din nou timp de odihnă. Popescu a luat tușa și a dus scorul la 31-29. Au urmat greșeli și ratări de ambele părți, iar Mijajlovic l-a blocat pe Popa Calotă cu un fault antisportiv. Cooper Williams a fost primul jucător cu 3 faulturi. Popescu a readus avantajul în tabăra oaspeților cu o reușită de la distanță, dar Diaz i-a dus din nou pe alb-violeți în avantaj cu un tip-in. Jeremic a făcut intercepția în ultima jumătate de minut a sfertului, dar Popa Calotă a călcat afară. Sibienii au mai avut 4 secunde să încerce să revină la conducere, au fost aproape dar la jumătatea partidei timișorenii conduceau, scor 37-36. Ambele echipe au marcat în sfertul secund 4 coșuri de două puncte și două de 3, cu timișorenii reușind în plus 5 libere.  Alb-violeții au dominat la recuperare în prima repriză: 21-10. Au fost multe mingi pierdute în dreptul gazdelor: 15, față de 9 ale oaspeților. Jeremic avea 13 puncte la pauza mare, iar de la oaspeți s-au remarcat Mijajlovic cu 13 puncte și Popescu, 11 puncte.

Hardy, Drăgușin și Davis au punctat din spațiul de 3 secunde, ducându-și pe rând echipa în avantaj. Jeremic a egalat la 40 după ce a transformat una din cele două libere, iar Komatina a punctat din 90 de grade, de după semicerc, cu o aruncare deschisă și a dus scorul la 43-40. Au fost din nou momente cu greșeli de ambele părți. Mijajlovic a înscris de la distanță și era din nou egal, 43-43. Hardy a furat o nouă minge, Popa Calotă și Jeremic au ajuns la 3 faulturi, iar Lalovic a marcat de la linia de fault și a dus scorul la 43-47. Davis a pătruns și a înscris din apropiere, iar Costescu a cerut time-out. Jeremic a oprit seria adversă (45-49), dar oaspeții au răspuns din nou de la linia de fault cu două libere transformate de Davis. Hardy i-a furat mingea din dribling lui Jeremic și a dus scorul la 45-53, iar Costescu și-a scos căpitanul și l-a trimis din nou în teren pe Andrieș. Sibienii s-au dus la 8 lungimi marcând din spațiul de trei secunde, iar Popa Calotă a răspuns pentru alb-violeți. Hardy a reușit a 8-a intercepție și a punctat pe contră, ducând ecartul la 10 lungimi (49-59). Komatina a punctat de la linia de fault pentru 51-59 și timișorenii au ieșit la pressing pe repunere după libere. La fel și la coșul celălalt, cu liberele lui Paliciuc urmate de pressing la repunere, iar Otasevic ajungea la 4 faulturi. Dragoste a fost găsit liber în dreapta și a punctat de la distanță, iar Diaz a înscris pe ultima sirenă a sfertului 3, cu un tip-in, ducând scorul la 55-64. Patru coșuri în plus au marcat sibienii în a treia perioadă de joc și unul de la distanță.

Și Tohătan a ajuns la 4 faulturi, iar sibienii s-au dus la 55-66. Diaz a punctat cu slam-dunk după assist-ul lui Popa Calotă, iar fundașul puncta pe contră pentru 59-66. Timișorenii au trecut la apărarea în zonă, iar Davis a ratat de la distanță. Popa Calotă a pătruns din nou și a dus scorul la 61-66, făcându-l pe Fleșeriu să ceară timp de odihnă. Acesta a cerut pătrunderi după blocaj. Popescu a dus scorul la 61-68 după ce a recuperat ofensiv, iar Diaz a reușit un nou slam-dunk după assist-ul venit de la Popa Calotă. Mijajlovic a punctat de după semicerc și a dus scorul la 63-71, iar sibienii ieșeau să blocheze departe omul mic cu mingea, după bloc, lăsând destul loc liber în spațiul de trei secunde. Ambele echipe au punctat din „vopsea”, iar Diaz a dus scorul la 67-73, de la linia de fault, după care a fost schimbat cu Drăgușin. Oaspeții au continuat să rateze de la distanță, iar Tohătan a pătruns și a înscris cu stânga, reducând ecartul la patru lungimi. Lalovic a replicat de după semicerc (69-76), iar tânărul Tohătan a punctat după recuperarea ofensivă a lui Otasevic. Același Otasevic și-a arătat utilitatea, deși nu a înscris, scoțând fault ofensiv la o pătrundere adversă. Mijajlovic a marcat de la distanță (71-79) după o fază confuză, când Komatina a fost aproape de intercepție, dar Popescu a păstrat posesia. Alb-violeții ar fi vrut fault la blocajul care l-a lăsat pe căpitanul oaspeților singur pe semicerc în 90 de grade.

Costescu a cerut time-out cu mai puțin de patru minute rămase din joc. Popescu a ajuns la patru faulturi, Otasevic l-a servit pe Diaz care a scos faultul 5 la Cooper după care a dus scorul la 74-79. Și Tohătan a părăsit terenul pentru 5 greșeli personale. Popescu a transformat a doua liberă (74-80). Diaz a marcat prima liberă, fiind măturată a doua de pe inel. Hardy ducea scorul la 75-82, Jeremic a pătruns și a făcut 77-82 și Diaz a strâns ecartul la 3 lungimi după ce a recuperat ofensiv (79-82). Popescu a marcat din nou una din două libere, la fel și Mijajlovic. Diaz a mers la linia de fault, a marcat-o pe prima, Hardy a încercat să scoată migea de pe inel, dar după atingerea sa aceasta a intrat. S-a acordat inițial coș de două puncte, dar s-a revenit asupra deciziei și scorul era 81-84 cu jumătate de minut înainte de final, iar Fleșeriu cerea timp de odihnă. Lalovic a marcat una din cele două libere și a dus scorul la 81-85. A fost rândul lui Costescu să ceară time-out. Jeremic a strâns scorul la 83-85, Otasevic a faultat rapid și a ieșit cu 5 greșeli personale, iar Mijajlovic a punctat de la linia de fault pentru 83-87. Popa Calotă a punctat și el rapid și același Mijajlovic a transformat ambele libere pentru 85-89. A urmat o ratare de trei a lui Jeremic și Mijajlovic a mers din nou la linia de fault când mai era o secundă. A marcat a doua liberă și a stabilit scorul final: 85-90. BC CSU Sibiu a urcat temporar pe locul 2 cu 39 de puncte, iar timișorenii au egalat Oradea cu 36 de puncte.

Igor Mijajlovic a fost coșgheterul partidei cu 28 de puncte, la care a adăugat 8 pase decisive. Pentru oaspeți au mai punctat: Popescu 15 puncte, Hardy 13 puncte (aproape de double-double cu 9 intercepții la care a mai adăugat 6 recuperări și 5 pase decisive), Lalovic 13 puncte, Davis 12, Cooper Williams 4,, Dragoste 3 puncte și Paliciuc 2 puncte. Mladen Jeremic a fost cel mai bun marcator al gazdelor cu 21 de puncte. Diaz l-a urmat cu 19 puncte (aproape de double-double cu 9 recuperări). Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Komatina 16 puncte, Popa Calotă 14, Drăgușin 9 puncte și Tohătan 6 puncte. Au mai jucat Otasevic, Andrieș și Păun.

Ambele formații au marcat 29 de aruncări din acțiune. Alb-violeții au reușit 26 de aruncări de două puncte din 41 (63%), 3 din 15 de la distanță (20%) și 24 din 31 libere (77%). Sibienii au marcat 21 de aruncări de două puncte din 33 încercate (63%), 8 din 24 de la distanță (33%) și 24 din 31 de la linia de fault (77%). Gazdele au dominat la recuperare: 36 (14 ofensive/22 defensive) la 23 (7/16). 21-13 a fost scorul la mingi pierdute, iar 16-22 la punctele înscrise după acestea. 15 intercepții au reușit oaspeții, cu 10 mai mult decât timișorenii. Alb-violeții au avut cu 10 puncte în plus din spațiul de trei secunde și cu 6 în plus după recuperările ofensive. Timișorenii au avut 7 posesii în plus (92 – 85).

Pentru timișoreni urmează două meciuri în deplasare: pe 24 martie la Oradea și pe 29 la liderul U BT Cluj, apoi un ultim meci acasă înainte de play-off pe 2 aprilie cu Steaua CSM Eximbank. Sibienii mai au trei partide pe teren propriu, cu cele trei formații amintite mai sus și un meci în deplasare la BCMU Pitești.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: