BC SCM Timișoara a rezistat doar o repriză pe terenul liderului U BT Cluj. Gazdele au reușit cu 10 „trițe” în plus, iar alb-violeții l-au adăugat pe Drăgușin pe lista accidentaților. A revenit Milencovici

BC SCM Timișoara a pierdut clar pe terenul câștigătoarei sezonului regulat, U BT Cluj. Ardelenii s-au impus cu 96-66, pe sferturi: 18-23, 28-20, 27-11, 23-12. Ambele formații au avut patru stranieri pe foaia de joc, la alb-violeți au intrat doar trei, fiind cunoscute accidentările lui Flowers, Rambo și Jeremic. Acestora s-a adăugat entorsa lui Drăgușin din sfertul doi. La gazde au lipsit Barro și Rasic. A revenit la BC SCM Timișoara Zoran Milencovici după mai mult de șase luni de pauză.

A fost a patra întâlnire dintre cele două formații în acest sezon. În prima fază a sezonului regulat clujenii s-au impus în ambele partide: 97-82 la Timișoara în prima etapă și 98-81 la Cluj în etapa a 12-a. Prima întâlnire din grupa 1-6 le-a revenit timișorenilor care s-au impus pe 12 martie acasă cu 78-69 într-un duel în care Silvășan l-a odihnit pe Dykes. Acel rezultat a stopat seria de victorii a formației care conduce autoritar în clasament și a câștigat Cupa al doilea an la rând. Au urmat 4 victorii consecutive pentru elevii lui Silvășan și clujenii au acontat primul loc cu câteva etape înainte de finalul fazei a doua a sezonului regulat, astfel că vor avea avantajul terenului propriu în toate meciurile din play-off.

Popa Calotă în duel cu Toth. Sursa foto: u-bt.ro

Popa Calotă în duel cu Toth. Sursa foto: u-bt.ro

La meciul din etapa 30 gazdele au început în formula: Dykes, Moldoveanu, Torok, Kuti și Kariniauskas. Au absentat Barro (odihnit) și Rasic (probleme musculare). Tudor Costescu i-a trimis în 5-ul de start pe Andrieș, Komatina, Otasevic, Popa Calotă și Drăgușin. Clujenii au marcat de trei ori de la distanță în primele trei minute prin Dykes, Kariniauskas și Moldoveanu, iar Drăgușin a înscris 7 puncte în acest interval și a egalat la 9. Gazdele s-au dus la 18-13 în minutul 7, iar alb-violeții au reușit 10 puncte la rând și au intrat în avantaj la prima pauză, scor 18-23. Timișorenii aveau un procentaj foarte bun la aruncările de două puncte, reușind 7 din 10 încercări, față de 2 din 5 a gazdelor. Clujenii au înscris 4 „trițe”din 6 încercate, iar oaspeții aveau una din 4. 8-4 a fost scorul la mingi pierdute, iar elevii lui Tudor Costescu aveau 14 puncte din spațiul de trei secunde, față de 4.

Popa Calotă a transformat în două rânduri una din două libere și ducea „run-ul” bănățenilor la 12 puncte (18-25 în minutul 11). Moldoveanu a oprit seria cu o reușită de după semicerc și la BC SCM Timișoara a intrat în minutul 12 Zoran Milencovici, revenit pe teren după o absență de peste jumătate de an după ce s-a accidentat la genunchi la ultimul meci din presezon. Adamovic a marcat cinci puncte la rând și a strâns ecartul la o lungime, 32-33 după jumătatea sfertului secund. Drăgușin a înscris două libere pentru 32-35, iar la faza următoare a fost sancționat cu fault antisportiv. Timișoreanul George Toth a înscris una din cele două libere, Adamovic a egalat la 35, iar formația timișoreană îl adăuga în minutul 17 și pe Drăgușin pe lista accidentaților, cu entorsă. Diaz transforma două libere și îi aducea pentru ultima dată pe „lei” în avantaj, 35-37. Gazdele au preluat conducerea, timișorenii au egalat la 43, iar clujenii au intrat în avantaj la pauza mare, 46-43, grație liberelor transformate de Moldoveanu și Dykes. 11 din cele 20 de puncte marcate de bănățeni în sfertul secund au venit de la linia de fault, de partea cealaltă au fost 4 libere transformate în această perioadă de joc. A fost din nou 4-1 la reușitele de la distanță. Oaspeții au făcut mai multe greșeli în sfertul doi și au primit 11 puncte în urma mingilor pierdute.

Adamovic a înscris 7 puncte în prima jumătate a sfertului trei în timp ce oaspeții au găsit greu coșul, cu doar două reușite în cinci minute și scorul era 55-49. Gazdele au rezolvat ecuația câștigătoarei cu un „run” de 16 puncte în patru minute și s-au distanțat la 71-49. La ultima pauză scorul era 73-54. Timișorenii acuzau oboseala și n-au putut să țină pasul cu adversarii nici în sfertul patru care le-a revenit celor de la U-BT cu 23-12 și meciul s-a încheiat cu 96-66. A fost a 5-a victorie la rând pentru clujeni după înfrângerea de la Timișoara și au ajuns la un bilanț de 23 de victorii și 3 înfrângeri (49 de puncte). Alb-violeții au suferit al 3-lea eșec la rând în grupa 1-6 și al 4-lea la rând în deplasare (nu au mai reușit o victorie pe teren străin de la finalul lunii ianuarie când învingeau la Galați. Bănățenii au 12 victorii și 14 înfrângeri și sunt pe cinci cu 38 de puncte.

Adrian Diaz a fost coșgheterul partidei cu 19 puncte (plus 6 recuperări). Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Popa Calotă 16 puncte, Drăgușin 11, Komatina 11, Tohătan 5 puncte, Andrieș 2 puncte (8 recuperări) și Otasevic 2 puncte. Au mai intrat Păun și Milencovici. Filip Adamovic a fost cel mai bun marcator al gazdelor cu 18 puncte (7 pase decisive). Pentru U BT au mai înscris: Dykes 17 puncte. Moldoveanu și Pustozvonov câte 15 puncte, Kariniauskas 9 puncte (9 pase decisive), Torok 7 puncte, Kuti 5, Toth 5, Mureșan 3 și Gheorghe 2 puncte. A mai intrat Jucan. Clujenii au făcut diferența cu cele 10 „trițe” în plus 12 (din 19, 63%) la 2 (din 12, 17%). 21 din 31 de aruncări de două puncte au înscris ardelenii (68%) față de 19 din 38 cât au avut oaspeții. Cele două formații au avut procentaje asemănătoare la linia de fault: 82% (18 din 22) la 81% (22 din 27). Alb-violeții au avut două recuperări în plus: 25 (8 ofensive/17 defensive) față de 23 (2/21). Gazdele au încheiat partida cu 25 de pase decisive, 16 mingi pierdute și 7 intercepții, în timp ce bănățenii au avut 17 pase decisive, 20 de mingi pierdute și 9 intercepții. Ambele formații au avut 24 de faulturi. 36 de puncte au înscris elevii lui Silvășan după greșelile adverse, față de 14. Clujenii au avut 77 de posesii și timișorenii 83.

În etapa 30 toate cele trei formații care au evoluat pe teren propriu s-au impus. În celelalte meciuri ale rundei BCMU Pitești a trecut cu 83-79 de BC CSU Sibiu, iar Steaua CSM Eximbank a bătut campioana en-titre, CSM CSU Oradea, cu 85-70. Două runde mai sunt până la finalul fazei a doua a sezonului regulat. U BT Cluj nu mai poate pierde primul loc. Steaua CSM Eximbank și BC CSU Sibiu luptă pentru locul secund, fiind la egalitate de puncte, 42. CSM CSU Oradea va încheia probabil pe locul 4 (e la două puncte de locul doi). BC SCM Timișoara e pe cinci, la două puncte de orădeni și la unul de piteșteni. În grupa 7-10 BC Mureș are asigurat locul 7,iar SCMU Craiova speră să prindă Phoenix Galați pe ultima sută de metri și să obțină ultimul loc din play-off. Pentru asta oltenii au nevoie să treacă în capitală de Dinamo, de o victorie a mureșenilor în penultima etapă cu gălățenii, precum și de o victorie în ultima etapă, acasă, cu Phoenix.

Pentru timișoreni urmează ultimul meci din sezonul regulat pe propriul teren, programat duminică 2 aprilie de la ora 19:45 cu Steaua CSM Eximbank. Bănățenii încheie această fază a competiției la Pitești pe 5 aprilie, de la ora 19:45.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: