BC SCM Timișoara începe la Dinamo ultima săptămână din sezonul regulat. „Leii”, la aceeași distanță de play-off și retrogradare

BC SCM Timișoara încheie sezonul regulat al Ligii Naționale cu trei partide într-o săptămână. Elevii lui Nenad Mandic sunt la aceeași diferență de două puncte față de play-off și de ultimul loc retrogradant. Alb-violeții joacă miercuri la Dinamo, sâmbătă acasă cu Energia și încheie a doua fază a sezonului regulat la Pitești. Tehnicianul timișorenilor speră să continue seria de 6 succese.

IMG_4532Echipa de pe Bega vine după 6 victorii la rând și va avea a doua partidă consecutivă în deplasare, după succesul cu 81-73 de la Mediaș, Gaz Metan fiind deja retrogradată. Dacă alb-violeții au 6 victorii din 7 partide în a doua fază a sezonului regulat, adversarii de astăzi au obținut doar două succese în această fază a campionatului. Dinamo a învins doar pe BCMU Pitești și pe Gaz Metan Mediaș în partidele din grupa 7-12, ambele victorii venind pe propriul teren cu 67-61, respectiv 94-58. De menționat că după ce au apărut problemele la Energia Târgu Jiu și dinamoviștii au învins Piteștiul, în a doua etapă a grupei, alb-roșii au pierdut trei partide la rând: la Timișoara (cu 85-91), acasă cu Phoenix Galați (70-73) și la Târgu Jiu cu Energia rămasă într-o formulă de avarie (79-84). Elevii lui Aleksandar Todorov au întrerupt seria negativă prin victoria cu lanterna roșie, dar au cedat o nouă partidă la Pitești (71-90).

BC SCM Timișoara și CS Dinamo București s-au întâlnit de trei ori în acest sezon, fiecare formație câștigând pe propriul teren. În etapa a 8-a (pe 14 noiembrie) Dinamo a câștigat în capitală cu 88-78, dar bănățenii au schimbat mult echipa de atunci. Partidele de la Timișoara s-au disputat la începutul lui februarie și martie, iar gazdele s-au impus de fiecare dată. Pe 3 februarie a fost 82-77, iar pe 4 martie alb-violeții au câștigat cu 91-85. Bănățenii par mai în formă decât bucureștenii în această perioadă. „Suntem pregătiți pentru o nouă provocare. Sper să putem continua seria victoriilor. Suntem într-o dispoziție bună, avem un ritm bun acum. Toată lumea e pregătită de meci. Ne așteptăm la un joc foarte puternic, dificil. E foarte important pentru Dinamo, la fel și pentru noi. Dinamo e o echipă foarte bună, cu joc foarte puternic la interior și câțiva aruncători buni de afară. Dar i-am bătut aici de două ori într-o perioadă scurtă și sper că vom avea ceva șanse acolo”, a declarat Nenad Mendic, antrenorul timișorenilor.

Cele două formații au același procentaj la reușitele din afara semicercului (35,3%), alb-roșii stau ceva mai bine la aruncările de două puncte (55,4% față de 49,9%). Dinamo are în acest campionat o medie mai bună de puncte înscrise (80,4 față de 75,7), dar în confruntările directe dintre cele două formații timișorenii au o medie mai bună cu 0,4 puncte (83,7 față de 83,3). Alb-violeții au reușit în partidele cu bucureștenii să scadă sub media de mingi pierdute din campionat. Dacă per ansamblu timișorenii au 12,6 turnovers/meci, în disputele cu alb-roșii au doar 8,7 mingi pierdute/partidă.

Dinamo a intrat cu un avans de 6 puncte față de timișoreni în faza a doua a sezonului regulat. La ora actuală alb-violeții se află la doar 2 lungimi în spatele dinamoviștilor care au cedat șefia grupei în fața gălățenilor. O victorie a gazdelor le asigură prezența în faza eliminatorie, dar un succes al timișorenilor ar pune presiune pe alb-roșii. BC SCM Timișoara are în continuare șanse teoretice să prindă un loc de play-off, dar este la aceeași distanță (2 puncte) și de locul 11, retrogradant, pe care îl ocupă la ora actuală BCMU Pitești (cu o victorie în plus față de timișoreni, dar cu o penalizare de 3 puncte). „Orice meci următor e important pentru noi, momentan e acesta. Dar sunt importante și celelalte 2 meciuri, le luăm pas cu pas. Abia aștept să termin sezonul cu această rotație, dar desigur că toată lumea vrea să câștige toate meciurile și dacă vom avea șana sigur vom lupta pentru pla-off, dar în acest moment nu ne gândim la play-off. Pentru noi cel mai important e că destinul nostru depinde de noi, nu depindem de alte rezultate și decidem totul pentru noi”, a mai spus Mandic.

Phoenix Galați și-a consolidat locul de play-off, conducând grupa cu 43 de puncte (joacă astăzi la Pitești și acasă ultimele două meciuri cu Dinamo și Gaz Metan). 42 de puncte are Dinamo (după meciurile cu timișorenii și gălățenii încheie acasă cu Energia). Deși are un lot foarte redus, cu puțini străini rămași la echipă și cu grave probleme financiare, Energia nu trebuie scoasă din ecuație, având același număr de puncte cu timișorenii: 40. Gorjenii întâlnesc astăzi lanterna roșie Gaz Metan și încheie sezonul cu două deplasări la Timișoara și Dinamo. BCMU Pitești are 38 de puncte și speră să se salveze. Piteștenii la care a revenit Șapera pe bancă au de jucat două meciuri acasă cu Phoenix Galați și BC SCM Timișoara, între acestea deplasându-se la Mediaș.

BC SCM Timișoara joacă astăzi de la ora 20 în capitală cu Dinamo. Întâlnirea va fi arbitrată de Bogdan Podar, Valentin Negrea și Bedir Sefer, supervizați de Marian Oprea. „Leii” au sâmbătă ultimul meci acasă din sezonul regulat. Partida de la sala Constantin Jude cu Energia Târgu Jiu este programată de la ora 18. Timișorenii vor încheia campionatul la Pitești pe 6 aprilie.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: