BC SCM Timișoara încheie cu victorie la Pitești sezonul regulat și va juca cu campioana CSM CSU Oradea în primul tur din play-off

BC SCM Timișoara a încheiat sezonul regulat cu o victorie în deplasare la BCMU Pitești. Scorul a fost 90-97, pe sferturi: 23-22, 19-31, 29-25 și 19-19. Timișorenii au preluat conducerea în sfertul secund cu  un „run” de 11 puncte și au avut un avans maxim de 13 lungimi în debutul sfertului trei. A revenit Flowers pentru formația de pe Bega la care au lipsit accidentații Drăgușin și Otasevic. La piteșteni a lipsit Adrian Tudor. Bănățenii și-au păstrat astfel poziția a 5-a și vor întâlni în primul tur din play-off campioana en-titre, CSM CSU Oradea.

Sursa foto: facebook.com/bcscmtimisoara

La ultima întâlnire de la sala Constantin Jude scorul a fost 88-67

Miza partidei din Trivale o reprezenta ocuparea locului 5 la finalul sezonului regulat. Bănățenii porneau cu un punct avans (39 la 38) și aveau de apărat un avantaj de 19 puncte la rezultatele directe. Piteștenii veneau după înfrângerea drastică de pe terenul campioanei din Oradea, 104-65. În ultima partidă pe propriul teren elevii lui Hristu Șapera s-au impus cu 83-79 în fața celor de la BC CSU Sibiu. Argeșenii aveau un bilanț de 8 victorii și 5 înfrângeri pe propriul teren în acest campionat. Ultima victorie în a formației de pe Bega a venit chiar în fața piteștenilor în precedenta întâlnire, de la sala Constantin Jude, când elevii lui Tudor Costescu se impuneau cu 88-67. Au urmat patru înfrângeri la rând pentru bănățeni cu celelalte formații din grupa 1-6. Timișorenii au câștigat doar 3 partide pe terenuri străine și au pierdut 10  în această ediție a Ligii Naționale. În prima fază a sezonului regulat cele două formații și-au câștigat partidele pe propriul teren. BC SCM Timișoara s-a impus acasă cu 76-57, iar piteștenii au câștigat cu 94-73 la acel meci în care oaspeții au acuzat gripa.

Ambele echipe s-au confruntat cu probleme de lot în a doua fază a sezonului regulat, dar au aliniat 5 stranieri la ultimul meci înainte de faza eliminatorie. Hristu Șapera a început partida cu Hunter II, Marinov, Corpodean, Kostoski și Gabric, iar Costescu a răspuns cu Jeremic, Komatina, Popa Calotă, Diaz și Rambo. A revenit în lot Flowers care a văzut ultimele meciuri din tribună din cauza problemelor medicale. Rambo a deschis scorul cu un „3 points play”, iar Diaz a dus scorul la 0-5. Marinov înscria primele puncte ale gazdelor în minutul trei și Jeremic făcea 2-7. Gabric a reușit prima „triță”, Marinov scutura și el plasa de la distanță și își ducea formația în premieră în avantaj, 8-7. Zaharie a pus pe tabelă 5 puncte în favoarea piteștenilor (18-13 cu mai puțin de trei minute până la prima pauză). Calotă și Diaz egalau la 18, Balmuș și Marinov duceau scorul la 23-18, iar Diaz a stabilit scorul după primele zece minute: 23-22. Gazdele stăteau mai bine la coșurile de afară, cu 3 „trițe” din 5 încercări, în timp ce timișorenii aveau 0 din 4. Piteștenii aveau 5 mingi pierdute în urma cărora oaspeții au înscris 8 puncte. Doar 2 puncte au marcat gazdele în urma celor 3 greșeli adverse. 8-4 era scorul la recuperări. Bănățenii au compensat lipsa de precizie de la distanță prin cele 6 libere transformat (din 7). Cealaltă formație nu a fost la linia de fault în primul sfert.

BC SCM Timișoara a început sfertul secund cu 7 puncte la rând, Jeremic reușind prima aruncare de la distanță a oaspeților în minutul 12. Cu „run-ul” de 11 puncte bănățenii preluau conducerea: 23-29. Jeremic mai scutura o dată plasa de la distanță pentru 30-39, iar  Marinov și Gabric au apropiat echipa gazdă la o  lungime, 40-41 cu două minute și jumătate până la pauza mare.  Costescu a cerut timp de odihnă. A urmat un parțial de 2-12 cu care timișorenii s-au distanțat la 42-53 la jumătatea partidei. Piteștenii au continuat să aibă 0 în dreptul aruncărilor de un punct marcate, dar în sfertul secund au beneficiat de 4 vizite la linia de fault. Timișorenii aveau la jumătatea partidei cinci coșuri de două puncte în plus (17 față de 12) și 7 libere în plus. Gazdele stăteau mai bine la aruncările de afară: 6-4. Oaspeții au continuat să profite de greșelile adverse. Piteștenii au pierdut alte 8 mingi în partea secundă și au încasat alte 11 „points from turnovers”, având doar 2 puncte înscrise după cele 5 mingi pierdute de adversari în sfertul doi.

Jeremic punea cea mai mare diferență pe tabelă în minutul 21 (42-55). După patru minute gazdele se apropiau la două puncte (59-61) după liberele transformate de Marinov. Bănățenii au reușit 8 puncte într-un minut și jumătate fără să primească coș și s-au distanțat din nou la 10 lungimi (59-69). Corpodean marca ultimul coș al sfertului, iar înaintea ultimei perioade de joc scorul era 71-78. Piteștenii s-au apropiat la 86-90 în minutul 38, dar Păun și Jeremic i-au păstrat pe „lei” într-un avantaj confortabil, ducând scorul la 86-95 cu mai puțin de un minut și jumătate până la final. Hunter înscria patru puncte la rând, iar Jeremic transforma de la linia de fault și stabilea scorul final: 90-97. Timișorenii au obținut a 13-a victorie stagională și își cresc moralul înainte de play-off.

Pavel Marinov a fost coșgheterul partidei cu 27 de puncte, urmat de Gabric cu 25 de puncte. Vincent Hunter II s-a remarcat cu 17 puncte și 8 recuperări. Pentru gazde au mai înscris: Mladenovic 8 puncte, Corpodean 5, Kostoski 3 puncte (11 pase decisive), Balmuș 3 puncte și Zaharie 2. Au mai intrat Neguț și Stăncuț. Mladen Jeremic a fost cel mai bun marcator al timișorenilor cu 22 de puncte (plus 5 recuperări). Flowers a revenit în teren cu 19 puncte, având o singură ratare din acțiune (3 din 3 aruncări de două puncte și 4 din 5 de la distanță). Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Diaz 15 puncte, Păun 11, Popa Calotă 11, Komatina 10, Rambo 7 puncte (7 pase decisive) și Tohătan 2 puncte. A mai intrat Andrieș.

„Leii” au avut un procentaj excelent la aruncările de două puncte: 81% (29 din 36), în timp ce gazdele au marcat 26 de aruncări de două puncte din 39 încercate (67%). 52 de puncte au înscris oaspeții din spațiul de trei secunde, iar adversarii 50. Piteștenii au înscris mai mult de afară 10 din 22 (45%) față de 8 din 18 (44%). Bănățenii au fost mai preciși de la linia de fault, chiar dacă au avut un procentaj mai slab față de cel de la aruncările de două puncte. 15 libere din 19 a transformat BC SCM Timișoara (79%), iar argeșenii au marcat 8 din 16. Gazdele au avut cu 5 recuperări în plus: 26 (9 ofensive/17 defensive) la 21 (2/19). 22-23 a fost scorul la pase decisive. 21-19 a fost situația la mingi pierdute și 7-14 la intercepții. Timișorenii au reușit 30 de puncte în urma greșelilor adverse, față de 17 puncte după turnovers ale gazdelor. 90-82 a fost scorul la posesii, dar oaspeții au avut 1,18 puncte per posesie față de 1 trecut în dreptul lui BCMU.

Duelurile din play-off

Clasament sezon regulat LNBM 2016-2017CS Dinamo București și BC Mureș Târgu Mureș au deschis ultima zi a sezonului regulat cu singura partidă fără miză, astfel că au putut să nu joace la aceeași oră ca și restul combatantelor. Bucureștenii nu puteau părăsi ultima poziție (nu retrogradează nimeni după retragerea celor două formații ce promovau în vară), iar mureșenii erau siguri de locul 7. Vicecampioana din Mureș s-a impus cu 74-49. Cea mai mare miză a fost la meciul de la Craiova unde SCMU lupta cu CS Phoenix Galați pentru locul 8. Oltenii s-au impus cu 85-73 și au prins ultimul bilet pentru play-off. U BT Cluj a terminat sezonul cu o victorie contra rivalei Steaua CSM Eximbank. Dacă ardelenii erau matematic câștigători ai sezonului regulat de câteva etape, steliștii aveau miza locului secund. Clujenii s-au impus cu 90-84 în singura partidă televizată a etapei. Campioana CSM CSU Oradea încheia în orice situație pe locul 4, dar gazda BC CSU Sibiu lupta pentru poziția secundă. Victoria le-a revenit sibienilor cu 69-66 și aceștia au încheiat pe locul 2.

S-au stabilit astfel împerecherile din primul tur al play-off-ului unde se joacă în sistemul cel mai bun din 5 meciuri. BC SCM Timișoara va întâlni CSM CSU Oradea, cu primele două meciuri programate în 11 și 13 aprilie pe terenul campioanei en-titre de la ora 20, respectiv 18. În perioada 18-22 aprilie se vor disputa meciurile 3 și 4 (dacă este cazul) pe terenul formației mai slab clasate, iar meciurile 5 se vor juca pe 24 sau 25 aprilie. U BT Cluj joacă în sferturi cu SCMU Craiova, Steaua CSM Eximbank întâlnește BCMU Pitești și BC CSU Sibiu joacă cu BC Mureș Târgu Mureș.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: