BC SCM Timișoara, învinsă în primul meci din play-off. Orădenii s-au impus grație unui „run” de 20 de puncte în repriza secundă

BC SCM Timișoara a debutat cu stângul în play-off după ce a pierdut pe terenul campioanei. CSM CSU Oradea s-a impus cu 74-66, pe sferturi: 14-18, 18-16, 20-20 și 22-12. Timișorenii au condus cu 12 puncte în sfertul trei, dar un „run” de 20 de puncte le-a adus victoria bihorenilor care conduc cu 1-0 la general. Mladen Jeremic a fost cel mai bun marcator al partidei cu 19 puncte, iar William Franklin a marcat cel mai mult de la orădeni, 15 puncte.

oradea-bcscmt

Sursa foto: facebook.com/CSM.Oradea

Cristian Achim a început partida ce a deschis seria din primul tur al play-off-ului în formula Mandache, Barnette, Nicoară, Denison și Franklin. Tudor Costescu a răspuns cu Jeremic, Komatina, Drăgușin, Flowers și Rambo. Lucic și Otasevic au fost străinii lăsați în afara foii de joc. Drăgușin a deschis scorul transformând o liberă din două, Denison a înscris primele puncte ale gazdelor, iar Flowers a reușit prima „triță” a meciului și a egalat la 4. Oaspeții s-au distanțat la 4 lungimi, dar gazdele au egalat la 11 după reușita de afară a pivotului Denison. Tohătan și Pasalic au scuturat plasa de la distanță pentru 14-14, iar Popa Calotă și Drăgușin i-au dus pe oaspeți în avantaj la prima pauză când tabela Arenei Antonio Alexe arăta 14-18. Jeremic, Komatina și Popa Calotă i-au dus pe alb-violeți la un avans de 9 puncte, 16-25 în minutul 13. Orădenii s-au apropiat la două lungimi la finalul sfertului secund, iar la pauza mare scorul era 32-34.

Jeremic a marcat două „trițe” la rând după jumătatea sfertului trei și timișorenii conduceau cu avansul lor maxim de 12 puncte, 40-52. Tohătan a fost sancționat cu tehnic și orădenii au profitat de ineficiența și de erorile din atacul oaspeților, reușind un parțial de 12-2 până la ultima pauză când scorul era 52-54. Franklin a marcat de trei ori din afara semicercului în primele două minute și jumătate ale sfertului patru și „run-ul” de 20 de puncte al orădenilor a fost decisiv. Aceștia conduceau cu 65-54 în minutul 33. Komatina a oprit seria negativă din atac cu o liberă transformată și Jeremic înscria două aruncări de un punct și ducea scorul la 65-57. Țibîrnă a reușit un „3 points-play” (68-57), Costescu cerea time-out după time-out și Jeremic înscria de la distanță primul coș din acțiune al alb-violeților în sfertul 4 după mai mult de 7 minute și jumătate. Timișorenii au avut probleme să găsească soluții împotriva apărării în zonă a gazdelor. S-a încheiat 74-66 și orădenii conduc cu 1-0 la general în lupta pentru un loc în semifinalele Ligii Naționale. Se joacă după sistemul cel mai bun din 5 meciuri.

Mladen Jeremic a fost coșgheterul partidei cu 19 puncte. Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Popa Calotă 9 puncte, Komatina 8 puncte (plus 12 recuperări și 5 pase decisive), Diaz 8 puncte, Drăgușin 7, Rambo 7, Tohătan 3, Flowers 3 și Păun 2 puncte. Au mai intrat Andrieș și Milencovici (mai puțin de un minut). De partea cealaltă patru jucători și-au trecut în cont cel puțin zece puncte. William Franklin a fost cel mai bun marcator al orădenilor cu 15 puncte, urmat de Denison cu 13, iar Zeno și Barnette au înscris câte 10 puncte. Pentru CSM CSU Oradea au mai marcat: Tibîrnă 9 puncte, Pasalic 9, Nicoară 6 și Mandache 2 puncte. Au mai intrat Petrișor și Nicolescu. Jeremic și Franklin au jucat cel mai mult: 33:52 minute, respectiv 32:26 minute.

Gazdele au făcut diferența cu aruncările de două puncte, marcând 23 din 51 de încercări (45%). Același procentaj de reușită l-au avut și timișorenii, dar aceștia au marcat doar 14 aruncări de la semidistanță din 31. 40 de puncte au înscris elevii lui Cristian Achim din spațiul de trei secunde, față de 26. Timișorenii au fost puțin mai buni de la distanță, reușind 8 „trițe” din 22 încercate (36%), iar bihorenii au avut 6 din 18 (33%). CSM CSU Oradea a marcat 10 libere din 15 (67%), iar BC SCM Timișoara a avut 14 aruncări de un punct transformate din 20 (70%). Ambele echipe au avut câte 38 de recuperări, cu 15 ofensive și 23 defensive pentru roș-albaștri și 9/29 în dreptul alb-violeților. Amândouă formațiile au avut câte 21 de faulturi. 8-9 a fost scorul la intercepții și 15-19 la mingi pierdute. 23 de puncte au înscris orădenii după mingile pierdute de adversar, față de 11.

Meciul 2 al seriei se dispută joi de la ora 18 tot la Arena Antonio Alexe. Gazdele și-au adjudecat și celelalte dueluri din debutul sferturilor. U BT Cluj a obținut o victorie categorică, 100-74, cu SCMU Craiova în meciul care a deschis play-off-ul, iar Steaua CSM Eximbank București a bătut pe BCMU Pitești cu 84-61. Miercuri începe disputa dintre BC CSU Sibiu și BC Mureș Târgu Mureș.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: