BC SCM Timișoara își adjudecă derby-ul cu Timba grație tirului de la distanță și a băncii mai lungi

BC SCM Timișoara s-a impus în derby-ul timișorean găzduit de concitadina Timba. Scorul a fost 83-98, pe sferturi: 27-20, 17-25, 19-24, 20-29. Alb-violeții erau clar favoriții partidei, în condițiile în care „urșii” au un lot subțiat. De la „lei” nu a jucat Jeremic care a avut probleme la degetul mare de la picior în ultimele două săptămâni. A fost un meci cu un ritm destul de bun, cu galben-negrii oferind o replică bună în prima parte când au și condus la 11 puncte. Au fost și destule ratări. BC SCM s-a desprins în finalul sfertului trei pe mâna lui Mijajlovic, iar în ultima perioadă de joc s-a dus și la 22 de puncte în față.

Dan Ionescu a început partida cu Naylor, Boloni, Kovacevic, Reljic și Lazăr. Tudor Costescu i-a trimis în 5-ul de start pe Burgess, Tohătan, Komatina, Popa Calotă și Drăgușin. Debutul partidei a fost echilibrat, cu Lazăr marcând primul punct de la linia de fault, în timp ce Komatina înscria primul coș al „oaspeților”. Naylor a făcut 3-2 și Drăgușin transforma și el o liberă din două. Lazăr a profitat că Drăgușin a ieșit să ajute la blocaj, iar singurul pivot al „urșilor” a punctat de la semidistanță după care a reușit un capac. Kovacevic și Reljic au punctat pe contră și Timba se apăra în zonă. Burgess a înscris pentru 9-5 dar a ratat libera suplimentară. Alb-violeții l-au luat în marcaj avansat pe Boloni, fundașul gazdelor. Naylor a trecut mingea în partea cealaltă și a înscris de la semidistanță. Popa Calotă a răspuns cu un coș din apropiere, iar Lazăr și Naylor au dus scorul la 15-7.

Kovacevic și Naylor au scuturat plasa de la distanță și au dus prima dată ecartul la 10 puncte, 21-11. Tudor Costescu cerea primul timp de odihnă cu mai puțin de trei minute până la prima pauză. Naylor a transformat două libere și a pus pe tabelă cel mai mare avantaj al „urșilor” la 23-11. „Leii” au avut multe ratări ușoare în prima parte a meciului. Mijajlovic a intrat în locul lui Komatina, iar Gheorghe strângea diferența la 7 puncte cu o triplă pe o tranziție ofensivă în care doar trei galben-negri s-au repliat. Scorul primului sfert a fost 27-20.

Medgyesy și Lazăr au dus scorul la 31-20 în minutul 13. Kovacevic a fost sancționat cu antisportiv, Burgess a transformat liberele și Gheorghe a reușit o nouă triplă pentru 31-25. Rotariu a scuturat și el plasa de la distanță, iar Gheorghe a răspuns cu același procedeu. Komatina a marcat cinci puncte la rând și și-a apropiat echipa la patru lungimi, 37-33. Alb-violeții au ieșit la pressing avansat și Medgyesy a înscris după o recuperare ofensivă. Komatina a marcat de două ori la rând din apropiere, între coșurile sale fiind o fază la care Naylor a încercat să dea slam-dunk dar a scos din coș șutul unui coechipier. Burgess a marcat de trei, pe contră, după care a dus scorul la 39-42 cu un tip-in. Boloni a egalat cu o reușită de la distanță, dar și Mijajlovic a scuturat plasa de după semicerc. Lazăr s-a accidentat în ultimul minut din sfertul secund, a ieșit, dar a revenit în a doua parte a meciului. A urmat timpul de odihnă al gazdelor. „Urșii” nu au putut să repună mingea de la margine în timp util. Naylor a marcat ultimul coș al sfertului și s-a mers la vestiare cu o diferență de un punct, 44-45.

Komatina și Boloni au deschis sfertul trei cu reușite de la distanță. Kovacevic a egalat la 50 de la linia de fault și a ratat șansa să-și readucă echipa în avantaj după ce a irosit a doua liberă. Au urmat două minute cu doar patru puncte înscrise, de „oaspeți” iar scorul devenea 50-54. Reljic l-a imitat pe Kovacevic, egalând cu prima liberă, dar a ratat-o pe a doua. Naylor a dus scorul la 56-56 în minutul 28. „Leii” s-au dus la cinci puncte în față și Rotariu a scuturat plasa de după semicerc pentru 61-63. Au urmat două reușite la rând, de afară, ale lui Mijajlovic, iar la ultima pauză scorul a fost 63-69.

Popa Calotă a înscris coș cu fault în debutul sfertului patru și diferența creștea la 9 puncte pentru alb-violeți. Reljic a transformat o liberă din două și Balmuș a înscris pe contră pentru 66-72. S-au făcut 12 puncte după două turnover-uri consecutive ale fundașilor Timbei. Alb-violeții au ieșit la pressing pe tot terenul și au pus probleme în construcția galben-negrilor. Diferența a crescut la 22 de puncte în minutul 37 când scorul era 71-93. „Urșii” au redus din handicap pe contraatac, iar în final au intrat și tinerii Veina și Ursan. S-a încheiat 83-98 și BC SCM Timișoara a obținut a 9-a victorie în această ediție de campionat. „Leii” se mențin pe locul secund cu 21 de puncte, în timp ce „urșii” sunt pe 10 cu 14 puncte.

Jordan Burgess a fost coșgheterul partidei dintre cele două formații timișorene cu 22 de puncte. Americanul a făcut cel mai bun meci al său în alb-violet și a încheiat în double-double cu 10 recuperări în 32:21 minute, 27 în dreptul eficienței. Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Mijajlovic 16 puncte (4×3, a adăugat 6 pase decisive),  Diaz 14 puncte (plus 8 recuperări), Komatina 14 puncte, Gheorghe 11 (3×3), Popa Calotă 10 puncte, Tohătan 8 și Drăgușin 3 puncte. Au mai intrat Păun și Ursan.

Cameron Naylor a fost cel mai bun marcator al „urșilor” cu 21 de puncte, fiind și el în double-double cu 12 recuperări. Double-double a reușit și Lazăr cu 11 puncte și 14 recuperări. Pentru Timba au mai înscris: Reljic 19 puncte (plus 5 assist-uri), Kovacevic 10 puncte, Boloni 8, Medgyesy 6, Rotariu 6 și Balmuș 2 puncte. A mai intrat Veina.

„Leii” au făcut diferența cu cele 11 reușite de după semicerc (din 21 de încercări, 41%) față de 6 triple ale gazdelor (din 18). Alb-violeții au avut și o reușită în plus de două puncte 26 (din 43, 60%) față de 25 (din 51, 49%). Galben-negrii au marcat cu două libere în plus (15 la 13), dar amândouă echipele au fost sub 70% la reușitele de un punct. 39-39 a fost scorul la recuperare, cu 16 ofensive și 23 defensive pentru gazde, respectiv 13/21 pentru „oaspeți”. 18-27 a fost scorul la pase decisive și 21-22 la mingi pierdute.

Banca celor de la BC SCM Timișoara a făcut diferența cu cele 41 de puncte înscrise, față de 14 cât au marcat puținele rezerve ale Timbei. „Urșii” au condus 15:42 minute, iar BC SCM, 22:15. 42-50 a fost scorul la punctele înscrise din spațiul de trei secunde și 27-21 la cele venite după greșelile adverse.

În etapa următoare BC SCM Timișoara primește vizita lui BCMU FC Argeș Pitești, duminică 7 ianuarie, de la ora 18. Timba a jucat meciul din etapa a 13-a la finalul anului trecut, la Cluj, astfel că va avea următoarea partidă în 13 ianuarie, acasă  cu SCMU Craiova.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = trei

 


Ultimele articole din categoria Baschet: