BC SCM Timișoara nu a avut replică pentru campioana CSM CSU Oradea în sferturile Cupei. Bănățenii au încasat 57 de puncte în prima repriză. BC Mureș Târgu Mureș va fi adversara orădenilor în semifinale

BC SCM Timișoara a pierdut categoric duelul din sferturile de finală ale Cupei României cu CSM CSU Oradea, scor 72-92, pe sferturi: 12-27, 19-30, 19-18, 22-17. Orădenii au intrat mult mai determinați în meci, s-au desprins din primele minute și conduceau cu 57-31 la pauza mare. Timișorenii au încercat un pressing avansat în partea secundă dar nu au reușit să pună suficientă presiune pe adversari care au încheiat partida cu cinci români în teren. Campioana en-titre va întâlni în semifinală pe BC Mureș Târgu Mureș care a trecut de 85-75 de CS Phoenix Galați în cel mai echilibrat meci de până acum de la Final 8.

Sursa foto: facebook.com/bcscmtimisoara

Sursa foto: facebook.com/bcscmtimisoara

Sala a fost destul de goală pentru un turneu final, câteva sute de spectatori venind să asiste la partidele din ziua a doua. Singurul meci din cele patru sferturi în care atmosfera a fost demnă de un turneu final a fost cel dintre gazda BC CSU Sibiu și U BT Cluj când tribunele au fost pline de spectatorii în galben, iar tribuna suplimentară de pe parchet nu a fost suficient de încăpătoare pentru galeria de la Cluj. Sibienii nu s-au înghesuit nici la duelul care a deschis prima ediție a Final 8-ului, când Steaua și Craiova au început meciul într-o sală aproape goală, deși se anunța prima zi cu casa închisă… S-a umplut pentru meciul doi, dar înfrângerea gazdelor și partidele programate în timpul săptămânii au lăsat tribunele destul de goale. O mică galerie mureșeană a mai animat atmosfera. La meciul secund au fost mici galerii de la Oradea și Timișoara care au stat în apropiere una de cealaltă, fiind cunoscută relația de prietenie dintre suporterii celor două echipe. De menționat că la Final 8-ul feminin, desfășurat săptămâna trecută la Sfântu Gheorghe, au fost mai mulți spectatori într-o sală cu o capacitate mai mică decât cea din Sibiu. Și deși gazda acelei întreceri a fost eliminată în semifinale, au fost destui doritori să vadă meciurile rămase de disputat. Posibil ca spectatorii din Sibiu să meargă la meciuri într-un număr mai mare la penultimul și ultimul act.

BC Mureș Târgu Mureș și CS Phoenix Galați au deschis ziua a doua de la Final 8-ul găzduit de Sibiu. A fost o partidă cu 4 schimbări de lider și 8 egalități, iar mureșenii s-au desprins pe final. A fost 85-75, pe sferturi: 21-21, 19-19, 20-23, 25-12. Gălățenii au avut șapte posesii în plus după ce adversarii au pierdut 23 de mingi. Mureșenii au marcat cu două aruncări de două puncte mai mult (21 la 19) și 6 libere în plus (16-10), ambele formații având 9 „trițe” înscrise. Phoenix a avut un procentaj slab la aruncările din acțiune: 36% (28 marcate din 78 încercate), în timp ce BC Mureș a marcat 30 din 53 de aruncări (cu un procentaj foarte bun la două puncte, 72%). Lamarcus Reed (de la BC Mureș) a fost cel mai bun marcator al partidei cu 22 de puncte, iar de la gălățeni s-a remarcat Bojovic cu 20 de puncte.

BC SCM Timișoara – CSM CSU Oradea 72-92 (12-27, 19-30, 19-18, 22-17)

BC SCM Timișoara și CSM CSU Oradea încheiau ziua a doua cu ceea ce se anunța un meci foarte echilibrat după ultimele întâlniri dintre cele două. Dar calculele hârtiei nu s-au respectat. BC SCM Timișoara a început partida în formula Jeremic, Păun, Drăgușin, Flowers și Rambo, iar CSM CSU cu Mirkovic, Zeno, Mandache, Țibîrnă și Lucic. Orădenii au intrat foarte montați și după ce Jeremic egala la 2 au condus până la finalul meciului, având un avans maxim de 32 de puncte. După primul sfert bănățenii aveau 29% la șuturile din acțiune (5/17) față de 68% al adversarilor (11/16). Apărarea alb-violeților a fost depășită în foarte multe situații, iar campioana a avut o circulație foarte bună a mingii. A punctat atât de afară, cât și cu combinații după pick & roll. Costescu a încercat să schimbe, dar jocul echipei sale nu a funcționat deloc în această seară.

Milos Komatina a fost cel mai bun marcator al partidei cu 17 puncte. Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Drăgușin 13 puncte (7 recuperări), Andrieș 9 puncte, Jeremic 9 puncte, Popa Calotă 8, Diaz 6, Flowers 5, Păun 4 puncte și Rambo 1 punct. Branko Mirkovic a fost cel mai bun marcator de la CSM CSU Oradea cu 15 puncte (plus 7 recuperări și 8 pase decisive), fundașul fiind și cel mai utilizat om al lui Cristian Achim cu aproape 23 de minute. Pentru campioană au mai înscris: Lucic 14 puncte, Denison 14 puncte, Pasalic 10, Zeno 9, Mandache 9, Petrișor 5, Nicoară 5, Țibîrnă 4, Nicolescu 4 și Pașca 3 puncte. A mai intrat Pop.

Orădenii au avut procentaje foarte bune la aruncările din acțiune: 63% reușite totale (36 din 57), dintre care 27 din 37 de două puncte (73%) și 9 din 20 de la distanță (45%). Timișorenii au avut cu zece posesii în plus (87-77), dar au marcat doar 40% din totalul șuturilor (26 din 65): 23 din 49 de două puncte (47%) și 3 din 16 de la distanță (19%). Ambele echipe au avut procentaje slabe de la linia de fault, orădenii marcând mai bine din acțiune. CSM CSU Oradea a transformat 11 din 19 libere (56%), iar BC SCM Timișoara 17 libere din 26 (65%). Jucătorii echipați în roșu au reușit 38 de recuperări (9 ofensive/29 defensive), față de cele 27 ale bănățenilor (13/14).

S-au calificat mai departe cele patru formații care au reprezentat România în cupele europene în acest sezon și au fost precalificate la turneul final. CSM CSU Oradea va întâlni în a doua semifinală pe BC Mureș Târgu Mureș. Meciul este programat joi 16 februarie de la ora 20:30. În prima semifinală vor juca U BT Cluj și Steaua CSM Eximbank București de la ora 18. Finala este  programată vineri 17 februarie de la ora 19.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: